Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 15 december 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
NBA-leden stemmen voor governanceplannen
De leden van de NBA hebben maandag op de algemene ledenvergadering gestemd voor het invoeren van een nieuwe governancestructuur. De motie van Novaa-voorzitter Marco Moling om een heel nieuw plan te maken, werd verworpen: 65% van de 336 deelnemende leden stemde tegen.
Lees verder »
EY neemt openlijk afstand van Centric
EY, voormalig accountant van ICT-bedrijf Centric, heeft zich in een brief openlijk gedistantieerd van het bedrijf, na herhaalde beschuldigingen dat gemanipuleerde jaarcijfers zouden zijn goedgekeurd.
Lees verder »
ADVERTORIAL
In 3 stappen inkomende facturen slimmer en sneller verwerken

Verwerken van inkomende facturen is een cruciaal onderdeel van je dienstverlening. Kost het je te veel tijd en levert het piekdrukte op, bv voor de BTW-aangifte? Dat kan slimmer! Begin 2021 goed met een efficiënt proces voor verwerken van inkomende facturen van je cliënten.

Ontdek hier deze 3 stappen »
Hoge Raad geeft vermogensbeheerders gelijk over BTW-vrijstelling
Een recente uitspraak van de Hoge Raad over de BTW-vrijstelling voor vermogensbeheerders kan de Belastingdienst vele miljoenen aan inkomsten gaan kosten.
Lees verder »
Beter adviseren? Beter boekhouden!
De MKB-accountant moet meer adviseren. Dat lijkt een heel andere bedrijfsactiviteit, maar is dat terecht? Volgens Jurroen Cluitmans begint goed adviseren met een juiste boekhouding.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Hoe houd jij je kennis up-to-date van actuele fiscale ontwikkelingen bij gemeenten?

Laat je 6 keer per jaar in 2 uur online bijpraten door Joep Swinkels. Naast een theoretische toelichting krijg je een goede werkinstructie en vertaling naar de dagelijkse praktijk. Met veel ruimte voor je eigen vragen en casussen. Meld nu aan voor 6 interactieve bijeenkomsten en ontvang 1 sessie gratis. Met 12 PE punten.

Lees verder »
Monitoringcommissie geeft voor het eerst invulling aan richtlijn corporate governance
De naleving van de herziene Corporate Governance Code door beursvennootschappen was in 2019 opnieuw hoog met 98,4%.  De Monitoring Commissie Corporate Governance Code is desondanks kritisch en ziet voor het eerst reden om een nadere uitleg te geven aan de code, op het gebied van beloningsverhoudingen.
Lees verder »
Special over Innovatie | Gratis online magazine
Accountants associëren innovatie vaak met technologische vernieuwing. Maar let op: innovatie is meer dan een digitale transformatie. In het kielzog van de digitalisering veranderen de organisatie, de arbeidsverhoudingen, de klantrelatie en het vakmanschap van de accountancy. 
Lees verder »
Innovatiespecial
Investeren in innovatie brengt accountant en ondernemer dicht bij elkaar in tijden van afstand

Online is bezig met een snelle opmars in de markt, zeker nu het online werken door corona gemeengoed is geworden. Het is daarom essentieel dat je als accountant veel standaarddiensten automatiseert en voor je laat werken. Zo houd je meer tijd over om je toegevoegde waarde te (blijven) tonen.

Lees verder »
NBA start werving nieuwe voorzitter
De NBA is gestart met de werving van een nieuwe voorzitter. De termijn van huidig voorzitter Marco van der Vegte loopt over een jaar af, die van bestuurslid Jan Wietsma eindigt in juni 2021. ‘De door het bestuur geselecteerde kandidaten zullen worden voorgedragen tijdens de ledenvergadering van juni 2021.’
Lees verder »
Cyberonderzoek: back-ups MKB kunnen beter
Bijna alle kleinere ondernemers maken back-ups van bedrijfsgegevens, blijkt uit een onderzoek in opdracht van Economische Zaken. Wel kunnen ondernemers nog meer werk maken van de kwaliteit ervan.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Mediation trekt pensioenkwesties vaak het snelste vlot

Bij een pensioenconflict zijn al gauw veel partijen betrokken. Dat aspect zorgt er mede voor dat pensioenconflicten vaak complex, langdurig en duur worden. Mediation is een effectief middel om weer beweging te krijgen in pensioenconflicten.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
DNB voorziet alweer groei van 3%
Ziekteverzuim naar hoogste niveau in 17 jaar
‘Banken hebben witwasbeleid op orde, nu de rest van de samenleving nog’
Fiscus tipt: controleer voorlopige aanslag extra goed
OPLEIDINGEN
Webinar Fraude in coronatijd
NBA Opleidingen
16 december 2020
Register MKB Belastingadviseur (MKB BA)
Markus Verbeek Praehep
17 december 2020
Webinar Belastingmaatregelen 2021
Fiscount
17 december 2020
VACATURES
Accountant MKB- Zwolle
de Jong & Laan
Zwolle
Fiscount zoekt accountants (AA/RA)
Fiscount
Assistent Accountant- 36 uur
acconavm
Groningen
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN