Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 17 maart 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
NBA opent digitaal helploket
De NBA heeft vanwege de uitbraak van het coronavirus de twee lopende campagnes stopgezet. In plaats daarvan is op de website de pagina NBA Helpt geopend, waar accountants met vragen terechtkunnen.
Lees verder »
Veel meer Wwft-meldingen door accountantskantoren
Accountantskantoren hebben vorig jaar bijna driekwart meer meldingen gedaan van ongebruikelijke transacties. Ze zijn goed voor de meerderheid van alle Wwft-meldingen. Dat meldt het Bureau Financieel Toezicht (BFT), toezichthouder op de naleving van de Wwft.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Fiscount Financieringsservice

Veel van jouw klanten hebben moeite met het vinden van een passende financiering voor hun bedrijf. Steeds vaker vragen zij jou om hen daarbij te helpen. En wij helpen jou om de beste financieringsoplossing voor je klant te vinden. We gaan niet op jouw stoel zitten, wij haken slechts aan daar waar jij ons nodig hebt, om te ontzorgen, te begeleiden, als sparringspartner of om op te leiden.

Lees verder »
Coronanieuws: ‘Dinsdag nieuwe hulpmaatregelen ondernemers’
Het kabinet presenteert dinsdag nieuwe maatregelen die de gevolgen van de coronacrisis voor ondernemingen moeten beperken. Dat melden diverse media. Bedrijven zouden ruimere kredietregelingen krijgen en de bijstandsregeling voor ZZP’ers lijkt te worden versoepeld.
Lees verder »
TIP
Tipweek | Tip 2 – Meld tijdig S&O-uren en voorkom een boete
Heeft je cliënt in 2019 gebruik gemaakt van de WBSO? Attendeer hem/haar er dan op dat het aantal gerealiseerde S&O-uren vóór 1 april 2020 moet…
Lees verder »
ADVERTORIAL
ICT&Kantoor: Accountant, durf jij het aan?

Durf jij kennis te delen, ambitie te tonen en te veranderen? Neem de eerste stap en kom naar het ICT & Kantoorcongres op 12 mei in Bunnik. Een samenwerking tussen Fiscount en Accountancy Vanmorgen. Prijs v.a. € 125,- | NBA 6 PE uren | Postillion Bunnik |12 mei 2020
Meld je aan =>

Lees verder »
Driekwart accountants werkt thuis vanwege coronavirus
Accountancy Vanmorgen vroeg de accountancybranche in hoeverre het advies van RIVM en kabinet om zoveel mogelijk thuis te werken wordt opgevolgd. De uitslag van de peiling:
Lees verder »
Afspraken niet vastgelegd: tuchtklacht tegen AA ongegrond
Doordat geen schriftelijke vastlegging van afspraken heeft plaatsgevonden, heeft een directeur van een BV geen succes gehad met een klacht tegen een AA bij de Accountantskamer. In de dienstverlening zijn enkele zaken niet vlekkeloos verlopen, maar de vrouw kon niet aantonen dat daarover afspraken waren gemaakt. De klacht is ongegrond, maar de AA wordt er […]
Lees verder »
Verruimde borgstellingsregeling MKB versneld geopend
De verruimde borgstellingsregeling voor het MKB (BMKB) gaat versneld open. Staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) heeft zondagavond besloten dat ondernemers zich maandag 16 maart al kunnen aanmelden.
Lees verder »
Belastingdienst geeft uitleg over verzoek uitstel van betaling
De Belastingdienst heeft op het Forum fiscaal dienstverleners uitgelegd hoe belastingadviseurs een verzoek kunnen indienen voor uitstel van betaling voor klanten die betalingsproblemen hebben door de coronacrisis.
Lees verder »
‘Uitzendkrachten vluchten door virus in ziektewet’
De uitzendbranche maakt zich zorgen over uitzendkrachten die door de maatregelen vanwege het coronavirus geen werk hebben en zich ziek melden om de WW te ontlopen. Dat meldt Acture, uitvoerder van sociale zekerheid voor de flexbranche.
Lees verder »
Video: Coronavirus (Covid-19) en accountants: hoofd koel houden en zelf blijven nadenken
Dat het coronavirus een economische impact gat hebben staat inmiddels buiten kijf. Maar de impact is niet overal gelijk. Per kantoor, per onderneming, per branche zijn er verschillen. Hoe breng je als accountant deze verschillen voor kantoor en cliënt in beeld. In bijgaande video neemt Eric Mantelaers RA je mee. Belangrijk is om eventuele gevolgen […]
Lees verder »
KENNISPARTNER
Collectieve arbeidsvoorwaarden en het arbeidsrecht; een titanenstrijd?

Wie zich bezighoudt met arbeidsrecht kan niet om collectieve arbeidsvoorwaarden heen. Immers, het arbeidsrecht uit het Burgerlijk Wetboek wordt nader ingevuld, gewijzigd en zelfs compleet gepasseerd via collectieve arbeidsvoorwaarden. Zeker nu de Wet arbeidsmarkt in balans het arbeidsrecht flink heeft opgeschud, is het goed om de kennis van het cao-recht op te frissen. Want hoe […]

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Dekkingsgraad ABP duikt onder de 90%
Voormalig EY-bestuursvoorzitter wordt commissaris ING
Lichte stijging ziekteverzuim in 2019
OPLEIDINGEN
Webinar digitaal ondertekenen met ValidSign in Client Online
Pinkweb
24 maart 2020
ACCOUNTANCY DEELTIJD
HAN
1 september 2020
Register MKB Belastingconsulent (MKB BC) – 1 jaar
Markus Verbeek Praehep
23 maart 2020
VACATURES
Gevorderd assistent-accountant MKB- Amersfoort
mth accountants & adviseurs
Amersfoort
Adviseur MKB
de Jong & Laan
Emmeloord
Management/Cost Accountant
Crop Alliance
Zeeland
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN