Bekijk deze nieuwsbrief online
donderdag 18 mei 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Zelfreflectie tijdens extra ledenvergadering NBA
De visie op accountantsberoep staat prominent op de agenda tijdens een extra ledenvergadering van de NBA op 17 december. De beroepsorganisatie heeft dit aangekondigd in een beknopte samenvatting van een op 9 mei gehouden bestuursvergadering.
Lees meer
 
 
NBA reageert op ontwerpbesluit Dijsselbloem
De NBA heeft minister Dijsselbloem van Financiën een reactie gestuurd op de consultatie van de conceptregeling ‘Besluit aanvullende maatregelen accountantsorganisaties’. 
Lees meer
 
Nieuwe klanten aantrekken: 6 tips Advertorial

Wat is de beste manier om nieuwe klanten te werven? Denk aan online zichtbaarheid, netwerken, gebruik van social media én een duidelijke toevoegde waarde leveren.

Bekijk deze 6 tips over het aantrekken van nieuwe klanten. =>

 
Slordige accountant, ondernemer deels aansprakelijk voor belastingschuld
Een vastgoedondernemer is slechts ten dele aansprakelijk voor het niet betalen van Btw. Deze nalatigheid valt voor een groot deel zijn slordige accountant aan te rekenen. Een later ontstane belastingschuld mag de ondernemer niet op het kantoor afschuiven, oordeelde het Hof Amsterdam.
Lees meer
 
 
Boete mogelijk bij weigeren inlichten buitenlandse belastingdienst
Een belastingplichtige in de EU kan een boete krijgen als hij weigert inlichtingen te verstrekken die de fiscus van zijn land wil doorgeven aan een buitenlandse belastingdienst.
Lees meer
 
Geen vergunning en toch IT- en wettelijke audits? Advertorial

Q-Concepts maakt het mogelijk. Welke voordelen bieden wij u?
– Uw overige dienstverlening blijft behouden;
– Kwaliteit en verantwoordelijkheid controledossier volledig gewaarborgd;
– Profiteer van onze natuurlijke adviesfunctie;
– Maak gebruik van onze gratis Q-pe Academy-faciliteiten.

Nieuwsgierig? Bekijk de site van Q-Concepts =>

 
Ahold Delhaize beticht van belastingontwijking
Ahold heeft een groot aantal merken ondergebracht in Zwitserland en laadt daarmee de schijn op zich van belastingontwijking. Dat stelt de FNV.
Lees meer
 
 
Guidance SRA bij Steekproefmethode
Het SRA heeft een praktijkhandreiking gepubliceerd die gebruikers van de SRA Steekproefmethode van guidance voorzien. De SRA-Steekproefmethode sluit aan op het nieuwe controlezekerheidsmodel, zoals dat in het voorjaar van 2017 is geïntroduceerd in de SRA-Praktijkhandreiking Risicoanalyse.
Lees meer
 
 
Lakeman doet aangifte tegen VVD-voorman Keizer wegens oplichting
Financieel specialist Pieter Lakeman van de Stichting Onderzoek Bedrijfs Informatie (SOBI) heeft aangifte gedaan wegens oplichting tegen VVD-voorzitter Henry Keizer en medebestuurders van uitvaartbedrijf De Facultatieve.
Lees meer
 
 
Werkgroep COPRO herziet formulier IND
De Immigratie- en Naturalisatiedienst heeft het formulier Verklaring omtrent inkomen zelfstandig ondernemer geheel herzien. Op advies van NBA werkgroep Controleprotocollen (COPRO) tekent de accountant niet meer mee op het formulier.
Lees meer
 
 
Beperking goederengemeenschap vanaf 2018
De wet beperking wettelijke gemeenschap van goederen is in het Staatsblad gepubliceerd en treedt 1 januari 2018 in werking. Deze wet introduceert als standaardstelsel de beperkte gemeenschap van goederen.
Lees meer
 
Compensatie werkgevers voor loonkosten jongeren met minimumloon Contentpartner
Werkgevers kunnen vanaf 2018 jaarlijks een compensatie krijgen voor de loonkosten van de jongeren die het wettelijk minimumloon verdienen: het minimumjeugdloonvoordeel.
 
Jaarverslaggeving in het MKB Opleiding
De maatschappij is aan tal van veranderingen onderhevig. Vooral veranderende wet- en regelgeving, de vraag naar meer zekerheid en kwaliteit en de eisen die uw cliënten van u verwachten. Dit vereist dat u meer de nadruk moet leggen op de kwaliteit van uw kantoororganisatie. Dit geldt vooral de eisen die gelden voor de jaarverslaggeving. In […]
 
Controlemanager, 40 uur p.w. – Barneveld Vacature
Ambitieus? Heb je zeer ruime werkervaring binnen de controlepraktijk en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Kom dan eens met ons praten over deze functie. Wij: Schuiteman. Een partner. Dat zijn wij. Betrokken bij alle fases in het ondernemen. Naast accountant en adviseur zijn we ook een sparringpartner en klankbord. We kennen de ambities […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn