Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 9 november 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
NBA vindt tuchtrechtelijke gevolgen bij ernstige examenfraude voor de hand liggen
De NBA is met een nadere reactie gekomen op de ontwikkelingen rond examenfraude bij accountantskantoren. De beroepsorganisaties vindt de onderzoeken die momenteel gaande zijn bij de oob-kantoren “erg lang” duren en pleit er voor dat alle onderzoeken “nu snel worden afgerond, opdat de sector voor de zomer van 2024 stappen kan zetten ter verbetering.”
Lees verder »
Gemengde signalen AFM over effect private equity op wettelijke controle
Private equity werkt negatief uit op de kwaliteit van de wettelijke controle, schrijft de AFM in het nieuwe rapport Trendzicht 2024. Even verderop in het rapport wordt dat echter weer genuanceerd: het effect moet nog worden bezien.
Lees verder »
ADVERTORIAL
4 pijlers om de waarde van rapportages voor je klant te vergroten – Deel 2

Er zijn genoeg redenen waarom klanten jouw rapportages niet als waardevol beschouwen. Denk aan (te) voor de hand liggende informatie of geen concrete aanbevelingen over hoe een onderneming kan groeien. Dit kan beter! Lees hier hoe no-hands reporting en management by exception bijdragen aan een nieuwe rapportage-aanpak.

Ontdek meer »
Benoeming accountant als wethouder uitgesteld na beschuldiging, aangifte wegens smaad
Marcel Fierens was tot eind vorig jaar vestigingsleider in Gorinchem en partner bij Visser & Visser. Afgelopen maandag zou de accountant wethouder worden in Hendrik-Ido-Ambacht namens SGP en CU, maar na beschuldigingen van dubieuze praktijken door een voormalige zakenrelatie is dat tijdelijk uitgesteld. Zelf heeft Fierens aangifte gedaan van belediging, smaad en laster.
Lees verder »
Geen handtekening accountant Flynth onder jaarrekeningen Big Bazar
Enkele dagen voor het faillissement in september heeft koopjesketen Big Bazar nog twee voorlopige jaarrekeningen gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel. Bij de stukken ontbreekt de controleverklaring van een accountant van Flynth, blijkt uit de deponeringen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Dwaling komt in de praktijk regelmatig voor.

In de nieuwste editie van Tijdschrift Familiebedrijven lees je meer over dwaling en de bijbehorende fiscale en juridische aspecten. Ook krijg je praktische handvatten om je te behoeden voor eventuele aansprakelijkheid én beboeting.

Gratis proefnummer aanvragen »
7 veel voorkomende fouten die gemaakt worden bij het saneren van (corona)schulden
Ondernemers die niet in staat zijn om hun (corona)schulden te betalen vanwege een te hoge schuldenlast kunnen bij de Belastingdienst, het UWV en de RVO een saneringsverzoek indienen. Daaraan zijn wel een aantal voorwaarden verbonden. In de praktijk blijkt dat hier nog wel eens fouten worden gemaakt, waardoor een saneringsverzoek niet gehonoreerd kan worden.
Lees verder »
Geen sprake van vrijwillige inkeer, vergrijpboetes ongewijzigd
Een belastingplichtige man heeft jarenlang bankrekeningen bij de UBS bank in Zwitserland verzwegen. In oktober 2015 keert hij in, maar Hof Den Haag stelt dat geen sprake kan zijn van vrijwillige inkeer omdat hij door die bank in juli 2015 op de hoogte is gesteld van een groepsverzoek aan Zwitserland.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Neem mkb mee in duurzame verslaglegging
Steeds meer bedrijven moeten met de komst van CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) rapporteren over duurzaamheid. Veel mkb-ondernemingen ervaren dit nog als een ver-van-mijn-bed show, merkt Jirina van Daal, specialist in duurzaamheidsverslaggeving bij Flynth accountants en adviseurs. Omdat zij als ‘klein’ bedrijf nu nog niet hoeven te voldoen aan de CSRD-wetgeving, overzien ze de impact […]
Lees verder »
Geen loonheffingen afgedragen door bv die zich wel als werkgever presenteert
Rechtbank Noord-Holland oordeelt dat een bv opzettelijk en ten onrechte de door haar aan haar werknemers uitbetaalde bedragen niet heeft aangegeven in de aangifte loonheffingen. Omdat de bv ten tijde van het doen van aangifte wist of zich ervan bewust had moeten zijn dat daardoor een aanzienlijk bedrag aan verschuldigde belasting niet zou worden geheven, […]
Lees verder »
Eerste Kamer wil af van verhoogde heffing havermelk
De Eerste Kamer heeft dinsdag een motie aangenomen van de PvdD die het kabinet verzoekt om dranken zonder toegevoegde suikers niet langer onder de verhoogde heffing te laten vallen. Dit zou betekenen dat bijvoorbeeld havermelk en vruchtensappen zonder toegevoegde suikers begin volgend jaar niet duurder worden.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Loonsanctie UWV bij ziekte: wat is het en hoe kan uw klant dit voorkomen?
Wanneer een medewerker ziek wordt, zijn er regels voor re-integratie waaraan uw klant samen met deze medewerker moet voldoen. Als deze regels niet (goed genoeg) worden opgevolgd, kan UWV een loonsanctie opleggen.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Controledossier accountant bij Windhorsts Tennor Holding was vrijwel leeg
Ontslag op staande voet niet onverwijld gegeven, werknemer heeft recht op vergoedingen
Voormalige bankier Fortis de cel in voor dividendfraude
Relevante gegevens voor belastingheffing moeten worden toegevoegd aan dossiers andere belastingplichtigen
OPLEIDINGEN
De Waardefabriek: ontdek nieuwe kansen om te verduurzamen, te veranderen én te innoveren
Sdu
16 november 2023
Fiscalistenoverleg
Extendum
17 november 2023
Cursus Vennootschapsbelastingplicht voor verenigingen, stichtingen en coöperaties
Accountancy Vanmorgen
7 december 2023
VACATURES
Gevorderd Assistent Accountant
Flantúa
| Nieuwegein | Hardinxveld-Giessendam | Geldermalsen
Beginnend assistent accountant MKB duaal
Moore MKW
Amersfoort
Vacature Controller (HBO)
Moni
Amersfoort, Zwolle of Amsterdam
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN