Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 19 mei 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Fiscalist Deloitte loopt miljoenen mis: geen schadevergoeding, transitievergoeding en billijke vergoeding
Een voormalige Director bij Deloitte die later op basis van een aansluitingsovereenkomst als Equity Partner voor het accountantskantoor werkte heeft geen recht op een schadevergoeding, transitievergoeding en billijke vergoeding nadat Deloitte de samenwerking beëindigde, heeft de kantonrechter geoordeeld.
Lees verder »
NBA vraagt informateur Hamer om aandacht voor vier thema’s
De NBA heeft een brief aan de nieuwe informateur Mariëtte Hamer gestuurd waarin vier thema’s worden benoemd waaraan de beroepsorganisatie samen met het nieuwe kabinet wil verder werken.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Verhoog jouw waarde als accountant: meld je aan voor het gratis Speedbooks® webinar

Met de rapportagesoftware van Speedbooks® maak jij de cijfers van je klant binnen 2 seconden inzichtelijk. Zo houd je meer tijd over om je klanten van proactief advies te voorzien. Ontdek hoe Speedbooks jouw waarde als accountant versterkt tijdens het gratis Speedbooks® Online webinar.

Volg het gratis webinar »
Ondernemers krijgen keuzemogelijkheid referentiekwartaal TVL
Het kabinet gaat de referentiesystematiek van de TVL aanpassen, meldt staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken in een Kamerbrief. Keijzer liet onlangs al weten dat die optie werd overwogen. Alle ondernemers krijgen bij de TVL Q2 de mogelijkheid om voor de referentieperiode te kiezen tussen Q2 2019 en Q3 2020.
Lees verder »
Brussel komt met sancties tegen belastingontwijking via brievenbusfirma’s
De Europese Commissie komt nog dit jaar met een wetsvoorstel om belastingontwijking via brievenbusfirma’s aan te pakken. Er komen sancties tegen ‘lege huls’-ondernemingen, die alleen ergens geregistreerd staan en daar feitelijk niet economisch actief zijn.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Continuïteit gaat over technologie, toekomstperspectief, (non-bancaire) financiering en WHOA

Veel ondernemers zitten wegens corona in zwaar weer en de noodsteunregelingen duren niet eeuwig. Wil jij als accountant je klant optimaal bijstaan? Zorg dan dat je weet wat de (on)mogelijkheden zijn. Tijdens het congres op 30 juni krijg je veel informatie en praktische tips. Met 4 PE (verplicht leerdoel NBA).

Lees verder »
TIP
Tipweek | Tip 3 – Deadline aanvraag Regeling bedrijvenschade coronarellen nadert
Willen je klanten nog gebruikmaken van de ‘Regeling bedrijvenschade coronarellen’? Zorg er dan voor dat zij hun aanvraag uiterlijk 14 juni a.s. hebben ingediend.  
Lees verder »
Effect beroepseed onderzocht: doe mee aan de enquête!
De beroepseed is in 2017 ingevoerd voor alle actieve accountants. Derdejaarsstudent bedrijfseconomie in de richting van accountancy (Erasmus Universiteit) Jonathan Feenstra doet momenteel samen met professor Bouwer onderzoek naar de effecten van de beroepseed voor accountants.
Lees verder »
AFM vernieuwt interpretatie van het begrip incident voor accountantskantoren
De Autoriteit Financiële Markten consulteert haar aangepaste interpretatie van het begrip ‘incident’ bij incidentmeldingen door accountantsorganisaties. De toezichthouder vraagt accountantsorganisaties en andere belanghebbenden te reageren op de consultatie. Dat kan tot 29 juni 2021.
Lees verder »
ICT & Kantoor 2021
Waarom elke accountant kan veranderen

De omgeving van accountants veranderde nog nooit zo snel. De dienstverlening digitaliseert. Klanten stellen andere eisen. Accountantskantoren moeten op zoek naar een nieuwe rol. Hoe doe jij dat?

Lees verder »
De (on)zin van waardering op basis van multiples
In de praktijk van het waarderen van een bedrijf worden verschillende methoden toegepast. Met name in de transactiepraktijk wordt vaak gebruik gemaakt van waarderingsmethoden die zijn gebaseerd op zogenaamde multiples.
Lees verder »
‘Pels Rijcken stribbelde tegen bij terugbetalen gestolen miljoenen’
Advocaten- en notarissenkantoor Pels Rijcken is achter de schermen ondanks eerdere beloftes traag met het terugbetalen van de miljoenen die voormalig bestuursvoorzitter Frank Oranje heeft gestolen. Pas na de nodige druk heeft het bekende kantoor de gedupeerde stichting gecompenseerd. Dat meldt Philip van Hilten aan het FD, die als vereffenaar optreedt namens de gedupeerden.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Vijf tips om te beginnen met automatiseren als accountant

Als accountant heb je het vaak superdruk. Zeker als je veel handmatig werk moet doen, het einde van het boekjaar nadert of de communicatie met de klant niet zo vlot loopt, ben je vaak langer bezig met de administratie dan nodig is.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
(Big) Data biedt accountancy gouden kansen

(Big) Data gebruiken om klanten beter en proactiever te adviseren; voor accountants is dat een gouden kans. Toch zijn er weinig van hen actief mee bezig. En dat is een gemiste kans, want een accountant die slim data inzet kan als strategisch partner fungeren, betere aanbevelingen doen en op die manier van (nog meer) toegevoegde […]

Lees verder »
OOK INTERESSANT
BLOG | Hoe zet je organisaties op scherp? Met een ‘fraud-drill’
Nederlandse economie in een recessie beland
Spanning op arbeidsmarkt toegenomen, veel vacatures in zakelijke dienstverlening
Veel aanvragen steunregelingen op de drempel van sluiting
OPLEIDINGEN
Accountancy Tour: Hey accountant, ben jij klaar voor de toekomst?
Accountancy Gemak
27 mei 2021
Fiscale aspecten van bedrijfsopvolging – masterclass
Register Belastingadviseurs
1 juli 2021
Online cursus Detacheren zonder btw
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
26 mei 2021
VACATURES
Gevorderd Assistent Audit (32-40 uur per week)
Lansigt
Ridderkerk of Alphen aan den Rijn
Assistent Accountant, 32 – 40 uur Goes
acconavm
Goes
Zelfstandig Assistent Accountant, Barendrecht
Visser & Visser
Barendrecht
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN