Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 29 oktober 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
‘Vrees over SIRA-handvatten niet terecht’
Kleine accountantsorganisaties voorzien ten onrechte problemen bij de naleving van de handvatten die de AFM vorige week publiceerde om integriteitsproblemen op te sporen en aan te pakken. Dat laat de NBA weten in reactie op berichtgeving van het FD. De NBA benadrukt dat het niet gaat om een nieuwe verplichting, maar om een hulpmiddel.
Lees verder »
VEB vindt rapport CTA ‘gemiste kans’
Beleggersvereniging VEB heeft niet veel op met het tussenrapport met voorlopige bevindingen van de Commissie Toekomst Accountancysector (CTA). De commissie heeft geen oog voor de toekomst, vindt directeur Paul Koster. ‘Dit voelt als een gemiste kans.’
Lees verder »
Advertorial: Ontdek CaseWare Cloud en de nieuwe Cloud-apps

Werk efficiënt, comfortabel en veilig online samen aan dossiers, opdrachten en betrouwbare rapportages. Centraliseer dossiers, manage uw praktijk en communiceer op het unieke Cloud-platform. Koppel financiële software, integreer on-premise applicaties en gebruik Cloud-apps voor klantopdrachten en verwante taken.
Probeer gratis =>

Advertorial: Coming soon – de ontwikkelingen voor komend jaar

In dit seminar delen sprekers van formaat (waaronder Harm Edens) hun visie op de ontwikkelingen voor komend jaar.
– Economische verwachtingen 2020
– Vernieuwend ondernemerschap
– Creatieve IT oplossingen
18 december 2019 | Baarn | 9.00-17.15 uur | Pe uren 7 | Prijs € 580/ 640 (leden/ niet-leden)
Meld u nu aan voor het seminar Coming soon

Big four verstevigen greep op Britse markt
De grote vier accountantsorganisaties hebben hun marktaandeel in het Verenigd Koninkrijk verder vergroot, meldt toezichthouder FRC. De 100 grootste beursgenoteerde bedrijven worden nu allemaal gecontroleerd door de big four.
Lees verder »
‘Autokopers betalen honderden miljoenen BPM te veel’
Autokopers gaan als gevolg van nieuwe emissietesten vanaf 1 juli 2020 jaarlijks zo’n € 200 miljoen te veel BPM betalen op nieuwe auto’s, waarschuwen de verenigingen van autohandelaren Bovag en Rai. Dat melden zij naar aanleiding van onderzoek door KPMG. De verenigingen roepen het kabinet op de in het Belastingplan voorgestelde BPM-tabel aan te passen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Whitepaper ‘Je eigen administratiekantoor starten’

Lees praktische tips over alles wat je tegenkomt bij de start van een nieuw kantoor! Zoals rechtsvorm kiezen, strategie bepalen, risico’s voorkomen en nieuwe klanten aantrekken.
Download gratis >

Lees verder »
Accountant moet werk rond boekenonderzoek toelichten
Jünger Accountancy uit Heiloo krijgt drie jaar na dato alsnog ruim € 51.000 betaald voor werkzaamheden die zijn gedaan voor een klant die te maken kreeg met een boekenonderzoek van de Belastingdienst. Dat heeft de rechtbank in Alkmaar geoordeeld. Wel moeten de facturen beter worden onderbouwd.
Lees verder »
Inkomsten uit vastgoed kinderen ten onrechte bij ouder belast
Een man die voor zijn vrouw en kinderen in onroerende zaken handelt, heeft met succes een aantal navorderingsaanslagen van de Belasingdienst bestreden. De fiscus heeft ten onrechte  inkomsten uit vastgoed van zijn kinderen aan de man toebedeeld, oordeelt het gerechtshof in Den Bosch. 
Lees verder »
‘Bedrijven moeten niet wachten op uitwerking pensioenakkoord’
Bedrijven kunnen beter niet wachten met handelen totdat het afgelopen zomer gesloten pensioenakkoord in wetgeving is omgezet, vindt pensioenspecialist Bastiaan Starink van PwC. ‘Wijzigingen in de pensioenen worden bij voorkeur ingepast in de bredere beloningsstrategie. Dat denkproces kan nu al worden ingezet.’
Lees verder »
Aantal gevallen van ransomware groeit sterk
Bedrijven worden steeds vaker slachtoffer van ransomware, ook wel gijzelsoftware genoemd. Volgens cyberverzekeraar Hiscox zijn er dit jaar al 15% meer gevallen gemeld dan in heel 2018.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Dela neemt noodlijdend Yarden over
Aanmelden voor nieuwe KOR: nog drie weken te gaan
CONTENTPARTNER
Oktober cybercrime maand – 5 tips!

Phishing, het komt nog steeds veelvuldig voor bij particulieren én ondernemers. Wanneer cybercriminelen via phishing mails kunnen inbreken in je systeem, kan dit voor bedrijven zeer ernstige gevolgen hebben. Oktober is de maand van cybercrime, dus wij zetten alvast 5 tips voor je op een rij om phishing pogingen te herkennen. 

Lees verder »
OPLEIDINGEN
BTW-actualiteiten vastgoed
Fiscount
12 november 2019
The Yuki Company Conference
Yuki
4 november 2019
Financials Fundamentals
Caseware
5 november 2019
VACATURES
Senior assistent-accountant controle
de Jong & Laan
Apeldoorn
(Junior) Controleleider RA
Lansigt
Alphen aan den Rijn of Ridderkerk
Manager| Audit & Assurance
Auren
Amstelveen
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN