Nieuwsbrief van 19-12-19 7:00:24
Online bekijken

Terugblik 2019: bijzonder, kleurrijk, innovatief...

Voordat het zover is...

... kijkt de redactie van NBD-Online.nl terug op het afgelopen jaar en heeft deze nieuwsbrief samengesteld met nieuws dat bestempeld kan worden als innovatief, kleurrijk en opmerkelijk.

Veilig genieten van de daktuin begint met Gorter

Ongebruikte dakoppervlakken worden omgetoverd tot zuurstofverstrekkers voor stedelingen en plekken waar men in alle rust kan recreëren. Rest de vraag: hoe kom je erop? Kies voor veilige daktoetreding van Gorter...

Verleggen van vloerverwarming wordt snelle eenmansklus

ist u dat u tot wel 30% aan tijd kunt besparen? De oplossing hiervoor is het RAUTHERM SPEED klittenbandsysteem voor het verleggen van vloerverwarming in een nieuwe dimensie. De montage kan snel en zonder gereedschap door één persoon worden uitgevoerd.

Buitenzonwering én intensieve ventilatie voorkomen oververhitting

Renson zet zich wat dat betreft in met een slimme totaaloplossing van dynamische buitenzonwering en intensieve ventilatie. Zo is het zelfs op warme dagen mogelijk om de binnentemperaturen draaglijk te houden en dat op een natuurlijke manier zonder een stroomverslindende airco. Belangrijk is wel om daar vanaf het eerste ontwerp van een woning rekening mee te houden.

RHEINZINK artCOLOR geeft nieuwe dimensie aan traditioneel zink

Met zeven sprekende kleuren krijgt een dak of gevel een spectaculaire uitstraling. Door kleuren te combineren of bijvoorbeeld een combinatie te maken met het klassieke RHEINZINK, kan een uniek project worden gecreëerd.

Isolatie op z’n groenst met hennep gevelisolatie

Door de isolerende kracht van de hennepvezels kan uw gebouw tot wel 30% energiezuiniger worden. Bovendien is het productieproces veel milieuvriendelijker dan dat van conventioneel isolatiemateriaal. De totale levenscyclus van isolatieplaten op basis van hennepvezel, van oogst tot en met recycling, is ecologisch in balans. Capatect Natuur+ levert zo een aanzienlijke bijdrage aan onze CO2-reductie.

Hunter Douglas ontwikkelt speciaal op maat gemaakt Bladerdak-plafond

Technisch vernuft Hunter Douglas-plafondpanelen maakt meest duurzaam getransformeerd kantoorpand bijzonder. Een plafond met een bladerenmotief waarmee een lichtinval ontstaat alsof het een lommerrijke omgeving betreft. Zowel binnen als buiten hebben de stalen kolommen van de draagconstructie de grillige vorm van bomen en takken.

(Na-)isoleren levert veel op

Met het na-isoleren van een huis kan jaarlijks veel geld worden bespaard. Goede isolatie is de beste manier om het energieverbruik in gebouwen terug te dringen. Bij Faay zitten ze niet stil en de laatste jaren zijn haar na-isolerende voorzetwanden sterk verbeterd. Met dunnere materialen die toch garant staan voor een hoge Rc waarde. Dit heeft geresulteerd in het Wall-in-One® systeem.

Water opvangen in de tuin biedt voordelen

Afgelopen zomer maakten we juist een lange periode van droogte mee, waardoor er langdurig in sommige delen van het land niet gesproeid mocht worden. Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat water dat op hun grond valt, ook hun verantwoordelijkheid is. Hoog tijd om overtollig water van terrassen en aanbouwen, zoals veranda of tuinhuis, op te vangen en in drogere periodes terug te geven aan de grond.

Soundless Green Wall betonwand geeft natuur een boost!

Soundless Acoustics levert nu ook een groene wand voor binnentoepassing. Deze betonwand wordt opgebouwd met stenen die lijken op de traditionele Soundblox, behalve dan dat deze blokken gevuld worden met (zelfgekozen) planten, i.p.v. akoestisch vullingsmateriaal. Deze planten vormen een groene wand die een grote bijdrage levert aan de absorptie van CO2, fijnstof en flutterecho’s.

De wind is waar Silairo op draait!

Duurzame groene ventilatie op het dak met de revolutionaire Silairo windgedreven rotor. Tilmar combineert hiermee zeer eigenzinnig en verrassend design met uitstekende prestaties, klaar voor de toekomst waarin gebruik van duurzame energiebronnen centraal staat.

Een nieuwe badkamer binnen 48 uur

De wens van veel klanten is om met zo min mogelijk overlast en in de kortst mogelijke tijd een badkamer te renoveren. Fibo-Trespo is daarbij een uitkomst. De panelen worden droog en schoon aan de wand geplaatst. De tegelpanelen hebben een innovatief kliksysteem waardoor het renoveren van de oude badkamer in een dag te realiseren is.

Jaga introduceert klimaattoestel dat actief verwarmt én koelt

De nieuwe Briza 22 van Jaga verwarmt in de winter en zorgt voor verkoeling in de zomer. De ventilatorconvector is qua vermogen en koelcapaciteit te vergelijken met airconditioning, maar kan daarnaast een ruimte ook snel verwarmen zoals een reguliere radiator.

Hoeveel geluid mag een airco of warmtepomp maken volgens het Bouwbesluit?

Misschien maakt u zich zorgen over uw eigen nachtrust, wanneer niet langer de warmte, maar het geruis van de airco of buitenunit u uit de slaap houdt. Dat zijn overwegingen bij de aanschaf van een airconditioning systeem of warmtepompsysteem voor uw woning, waarover u graag vooraf uitsluitsel heeft. (foto: Merford)
4.777
Leveranciers
27.457
Producten
600.000
Artikelen
Bekijk NBD-Online
NBD
Facebook twitter Facebook
Privacy Waarborg
Deze email is verstuurd naar newsletter@newslettercollector.com
Wijzig nieuwsbriefinstellingen of schrijf uit.