De nieuwste NDP-meting: december 2017

Beste ,

Het nieuwste rapport van het Nederlands Donateurspanel (NDP) kijkt terug en vooruit. In hoeverre zijn de goede voornemens voor 2017 uitgekomen? We brengen in kaart wat in 2018 meer aandacht van het grote publiek verdient. En natuurlijk delen we de laatste ontwikkelingen rond het donateursvertrouwen in Nederland.

Verder heeft onze strateeg Ard Lok een interessant artikel gepubliceerd over de nieuwe ontwikkeling van Facebook: verhalen van vrienden en bekenden weer centraal op je timeline. Met 6 tips hoe je daar als goed doel mee om kunt gaan. Het lezen waard!

Met hartelijke groet,

Wieb van de Donk
managing director WWAV

NDP: de lessen van 2017 en de verwachtingen voor 2018

Donateursvertrouwen stabiel
Het consumentenvertrouwen zit duidelijk in de lift. We hebben vertrouwen in de economie en ook de koopbereidheid neemt toe (bron: CBS). Deze stijging is echter niet terug te zien in het donateursvertrouwen: net als in juni en september bleef het donateursvertrouwen eind 2017 steken op -7.

Goede voornemens
Eind 2016 vroegen we het donateurspanel naar hun goede voornemens voor het komende jaar. De respondenten spraken de verwachting uit dat men in 2017 van (meer) betekenis voor anderen zou zijn en groener zou leven. Een jaar later bleek het plan om groener te leven inderdaad was uitgekomen en dat past natuurlijk binnen de huidige duurzaamheidstrend. Van het voornemen om bij te dragen aan een betere wereld door iets te doen in de eigen omgeving, was weinig terechtgekomen. Daar staat tegenover dat doneren aan een goed doel de verwachtingen van een jaar eerder juist overtrof.  

Download het hele rapport »

Facebook gaat back to basic. Ga je mee?

De verhalen van je vrienden en bekenden moeten weer centraal staan op je timeline. Dat is de hoopvolle boodschap die Facebook vorige week de wereld in slingerde. Blijkbaar wil het sociale netwerk weer sociaal worden.

Onze strateeg Ard Lok schreef hier een stuk over, want als Facebook verandert, hoe speel je als organisatie daar dan op in?

Lees het hele verhaal

Like ons

Volg ons

WWAV Website

Meld je ook aan voor de nieuwsbrief »
Copyright © 2018 WWAV, alle rechten voorbehouden

Afmelden voor de nieuwsbrief doe je hier.






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
WWAV · Generaal Vetterstraat 82 · Amsterdam, 1059BW · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp