de Bibliotheek Eemland
 
 
 
 
Mijn Menu   |   Website
 
Door nieuwe maatregelen vanuit de overheid is de Bibliotheek Eemland tot en met 18 november gesloten. Alle informatie over de sluiting staat op onze website.
Meer informatie over de sluiting   S
S
 
Omdat we worden geadviseerd om zoveel mogelijk thuis te blijven, organiseren we dit jaar tijdens Nederland Leest vooral corona-veilige activiteiten. Je kunt meedoen aan de Eemlandse Schrijfwedstrijd en we doen mee aan een recordpoging recensies schrijven op Hebban. In november kun je, zoals elk jaar ten tijde van de campagne Nederland Leest, ook weer een boek ophalen in de bibliotheek dat je niet terug hoeft te brengen. Dit jaar is dat 'Het zwijgen van Maria Zachea' door Judith Koelemeijer. Het boek kan vanaf 19 november weer afgehaald worden in de eigen vestiging.

Kijk voor meer informatie over Nederland Leest op de website.
Nederland Leest   S
S
 
Online Taalcafé over het Donorregister
Vorige week hebben inwoners van Amersfoort, Bunschoten, Baarn, Leusden en Woudenberg een brief ontvangen over het nieuwe Donorregister. Maar wat is het Donorregister? En wat betekent het als je donor bent? Over deze vragen gaan we samen praten in dit extra Online Taalcafé op donderdag 12 november van 13.30 tot 14.30 uur.
Meer informatie   S
 
S
Voorlichtingsavond over het Donorregister
Heb je naar aanleiding van de brief over het Donorregister nog vragen? Dan kun je deze donderdag 12 november vanaf 19.30 uur stellen bij onze online voorlichtingsavond via Zoom. Onder leiding van twee deskundigen worden alle vragen beantwoord. Deze deskundigen zijn:
  • Jasmine North is Donatiecoördinator Meander MC & Rivas Gorinchem | Divisie Hart en Longen, Transplantatiecoördinatie.
  • Marja van der Eijk is vrijwilliger en ervaringsdeskundige bij Transplantatiestichting Nederland
Kijk voor meer informatie en de link naar het gesprek op de website.
Meer informatie   S
S
S
S
De coronamelder

De app CoronaMelder. Je hebt er vast al over gehoord; de app van de overheid om het coronavirus te helpen beheersen en bestrijden. 

Wil je meer weten over de CoronaMelder? Bijvoorbeeld over hoe de app werkt, of de app privacy-vriendelijk en hoe je de app downloadt? Kijk dan op onze website en laat je informeren. 

Meer informatie   S
S
 
Het boek van de maand-gesprek online

Woensdag 11 november tussen 12.30 en 13.15 uur vindt het Boek van de Maand-gesprek plaats, dit keer online. De toegang is gratis. Elke maand spreekt een panel van vier enthousiaste lezers over hun boek van de maand.
Het panel bestaat deze keer uit: 

  • Manon Mesdag - Boekhandel Veenendaal
  • Barbara Borkent - Lezer
  • Christa Blokhuis - Schrijfster
  • Karin Horst - Bibliotheek
Kijk voor meer informatie en de link naar het online gesprek op de website
Meer informatie   S
 
S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   insta  
 
S
open