img nieuws | agenda | filmhuis
de nieuwe bibliotheek
 
img

Expositie The Botfactory

In november is in bibliotheek Stad de expositie The Botfactory van beeldend kunstenaar Erik Fakkeldij te zien. Van dierenbotten, leer en slangenhuiden, gecombineerd met aluminium, staal en elektromotoren bouwt hij op mechanische dieren lijkende robots die hij liefkozend Artbots noemt. Met deze Artbots komt een bizarre dierenwereld tot leven.
img
Lees verder
img

Nederland Leest - Robotica

Op zaterdag 4 november start de landelijke campagne Nederland Leest die dit jaar in het teken staat van Robotica. Maak deze dag kennis met robots Nao en Pepper, ga kijken bij de zorgrobots, werk mee aan de ontwikkeling van onze chatbot en doe mee aan de loterij! Liefhebbers kunnen deze maand, zolang de voorraad strekt, een gratis exemplaar van het Nederland Leest boek Ik, Robot van Isaac Asimov ophalen bij de klantenservice.
img
Lees verder
img

De robots komen eraan!

De hele maand november kun je bij 21ToolKit kennismaken met de leukste robot die je maar kunt bedenken: Dash! In deze workshop, voor iedereen vanaf 7 jaar, ontmoet je Dash en zijn kleine vriendje Dot. Je gaat Dash besturen en programmeren met speciale software op een tablet. Dash en Dot bezoeken elke bibliotheekvestiging. Kijk op de website wanneer ze bij jou in de buurt zijn.
img
Lees verder

Jeugdtheater: Nog lang niet moe 2+

Lynn kan niet slapen, want ze is nog niet moe. Tenminste, dat zegt ze. Is ze echt niet moe? Of is er wat anders aan de hand? En wat doen al die appels in haar kamer? Nog lang niet moe is een avontuurlijke en grappige voorstelling over alles wat je in de nacht kunt beleven.
Lees verder
img

Halloween Fright Night - The Wailing

Op dinsdag 31 oktober is het Halloween en voor het eerst draait het nieuwe filmhuis een horrorfilm. En niet zomaar een: The Wailing, een van de beste horrorfilms ooit. Grens en genre overstijgend. Onheilspellend, beklemmend, grappig, tergend, belachelijk, maar vooral heel erg spannend. Kortom: een horrorfilm die je niet gauw vergeet. Rudi de Boer verzorgt een korte inleiding op de film.
Lees verder
img

Top 3 Biblyo

Een nieuwe week, een nieuwe Top 3 van Biblyo:
1. Pas op voor KRACK, het wifi-lek! van Adham Laamraoui
2. De meest irritante spelfouten van Nynke Stoffers
3. Herfstvakantietip: Netflix voor 12+ van Nynke Stoffers
img

Gouden Kalveren Special: Brimstone

Op vrijdagavond 3 november draait de film Brimstone in bibliotheek Stad. Deze, met zes Gouden Kalveren bekroonde, film vertelt het verhaal van de jonge Liz die teruggetrokken leeft in een kleine, streng-religieuze Nederlandse nederzetting in het wilde westen. Ze kan niet praten, want haar tong is er ooit uitgesneden. Toch is Liz tamelijk gelukkig. Totdat een duistere dominee het dorpje aandoet en het speciaal op haar lijkt te hebben voorzien.
Lees verder
img
.

De nieuwsbrief van de nieuwe bibliotheek wordt wekelijks verstuurd. Kaarten voor alle evenementen van de nieuwe bibliotheek zijn verkrijgbaar bij de klantservicebalie van alle vestigingen van de nieuwe bibliotheek en via www.denieuwebibliotheek.nl | Afmelden