Bekijk deze nieuwsbrief online
maandag 28 augustus 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Nederland start juridische procedure tegen DB wegens onduidelijkheid ISDA-contract
Nederland is een juridische procedure gestart tegen Deutsche Bank AG (DB), zo meldt minister Dijsselbloem in een brief aan de Tweede Kamer. Het doel is om duidelijkheid te verkrijgen over de uitleg van het International Swaps and Derivatives Association (ISDA)-contract, aldus Dijsselbloem.
Lees meer
 
 
Nibud: Financieel adviseur vaak te duur
Voor bijna de helft van de Nederlanders (46 %) vormen de kosten een fikse drempel om naar een financieel adviseur te stappen. Consumenten willen bovendien meer transparantie in de dienstverlening en ook vertrouwen mensen er niet altijd op dat de adviseur in hun belang handelt. Uit Nibud-onderzoek blijkt dat het in 2013 ingestelde provisieverbod de […]
Lees meer
 
Hoe kiest u de slimste practicemanagementoplossing voor uw kantoor? Advertorial

Het kiezen van een nieuwe practicemanagementoplossing voor uw accountants- of administratiekantoor valt niet mee. Om u te helpen bij uw zoektocht naar de best passende oplossing voor uw kantoor, hebben we een stappenplan opgesteld. Dit stappenplan brengt structuur aan in het selectieproces van het nieuwe practicemanagementsysteem.

Download het stappenplan

 
Kamer hekelt NVWA-optreden fipronilcrisis
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft de fipronilcrisis niet adequaat aangepakt, vindt de Kamer. Volgens staatssecretaris Van Dam (Landbouw) en minister Schippers (Volksgezondheid) was het optreden goed, maar de communicatie minder. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) kreeg in november 2016 de eerste tip over het ongeoorloofd gebruik van fipronil in pluimveebedrijven. Grashoff (GroenLinks) […]
Lees meer
 
 
Functioneren DNB en AFM: ‘Expertisecentra DNB leiden tot geharmoniseerde benadering’
DNB heeft voor verschillende specifieke toezichtactiviteiten sectorbrede expertisecentra opgezet, waarbij de betrokkenheid van de afdelingen door de toezichtwerkwijze wordt afgedwongen. Dat geeft Minister van Financiën, Jeroen Dijsselbloem, aan in antwoord op kamervragen.
Lees meer
 
Inschrijven in september loont met de Up to Date actie Advertorial

Bij Markus Verbeek Praehep zijn wij ervan overtuigd dat jezelf blijven ontwikkelen essentieel is om van waarde te blijven voor de arbeidsmarkt. Daarom krijgen cursisten die zich t/m september 2017 bij ons inschrijven een training cadeau. Zelf geen interesse. Stuur dan je collega. Keuze uit de volgende trainingen: Excel voor financials, Digitale toekomst voor Financials of de Updatesessie Salarisadministratie.
CTA: Bekijk de actie hier

 
KPMG: Nederland scoort hoog qua ‘Change Readiness’
Nederland scoort hoog als het gaat om veerkracht en weerbaarheid tegen gebeurtenissen die het dagelijks leven ingrijpend kunnen ontwrichten. Dat blijkt uit de ‘Change Readiness Index’ van KPMG.
Lees meer
 
 
Loket.nl deelnemer van Zeker-OnLine
Loket.nl heeft zich aangesloten als deelnemer van Zeker Online. Hiermee zijn de eerste stappen in de branche gezet. Vanaf nu zet het keurmerk zich ook in voor veilige en betrouwbare online salarisdienstverlening.
Lees meer
 
 
Verplichte training Frauderisicofactoren voor accountants
Openbaar accountants die in 2017 werkzaamheden verrichten ten behoeve van de wettelijke en/of vrijwillige controles van de jaarrekening, dienen wegens hun PE-verplichting dit jaar een geaccrediteerde cursus Frauderisicofactoren te volgen.
Lees meer
 
 
‘Omzetmotor’ autosector draait goed
De motor van de autosector draait goed. Voor het tweede achtereenvolgende kwartaal neemt de omzet toe. In het tweede kwartaal van 2017 draaide de auto- en motorbranche 5% meer omzet dan in dezelfde periode een jaar eerder.
Lees meer
 
SnelStart koppelt met TriFact356 voor volledig automatische factuurverwerking Contentpartner
Het aantal oplossingen, dat direct koppelt met de online administratie in SnelStart groeit. Sinds kort koppelt ook TriFact365 met de web API van SnelStart. TriFact365 levert een moderne realtime cloudoplossing voor de verwerking van verkoopfacturen, inkoopfacturen en bonnetjes. De webapplicatie werkt met een zelflerend algoritme, die binnen een paar seconden een boekingsvoorstel aanbiedt op basis […]
 
Accountancy kring 2017-2018 Opleiding
SRA organiseert op veertien locaties Accountancy kringen. In het nieuwe programma van de SRA-Accountancy kring komen o.a. aan de orde: de wijzigingen in de Wwft, uitfasering pensioen in eigen beheer, actualiteiten DGA & echtscheiding, actualiteiten EV, aandachtspunten samenstelpraktijk en pensioenactualiteiten. Sluit u nu aan bij één van de 14 regionale kringen en verdien 15 PE-Punten. […]
 
Fiscaal adviseur bureau vaktechniek – Wageningen Vacature
Alfa is overal dichtbij. Logisch dus dat Alfa waarde hecht aan medewerkers die dichtbij zichzelf blijven. Want wie dichtbij zichzelf blijft, kan ver komen! Vacature fiscaal adviseur bureau vaktechniek in Wageningen Alfa is een decentrale, mensgerichte accountants- en adviesorganisatie. Met 33 kantoren en 950 medewerkers zijn we een topadvieskantoor voor klanten in heel Nederland. Verdeeld […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn