Bekijk deze nieuwsbrief online
donderdag 8 maart 2018
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Nederland weer onder vuur over belastingontwijking
Nederland is opnieuw onder vuur genomen door de Europese Commissie over het belastingbeleid. Opmerkelijk, want deze week nog meldde staatssecretaris Menno Snel van Financiën dat hij in Brussel een ‘positief’ gesprek had gehad met Euro-commissaris Pierre Moscovici (foto).
Lees meer
 
 
Deloitte vaart mee met Canal Parade
Deloitte’s LGBT-netwerk GLOBE vaart op 4 augustus mee in de Amsterdam Canal Parade 2018. Verder heeft Deloitte bekendgemaakt dat het meedoet aan Pride Amsterdam als corporate partner. Tijdens de traditionele grachtenparade zal Deloitte meevaren met een eigen boot.
Lees meer
 
Glossary: alles over AVG Advertorial

In deze ‘glossary’ lees je alles over AVG (GDPR). Zoals definities en de verplichtingen. We leggen begrippen uit waarmee je direct aan de slag kunt. Met de checklist bepaal je of je al GDPR-compliant bent. Relevant voor financieel professionals!
Download gratis >

 
OSF eist inzage in kosten handelsregister
De Open State Foundation (OSF) eist via een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur van de Kamer van Koophandel om zijn jaarrekeningen openbaar te maken. De organisatie stelt dat inzage in de kosten noodzakelijk is voor een geïnformeerde discussie over de Handelsregisterwet. Ook lokale overheden betalen aan de uitvoering van de wet mee.
Lees meer
 
 
Percentage vrouwen aan de top ‘om te huilen’
‘Om te huilen’ noemt minister Van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) de cijfers uit de nieuwste Bedrijvenmonitor Wet bestuur en toezicht (Wbt) rollen. Daaruit blijkt dat het aandeel vrouwen in raden van bestuur en commissarissen in 2016 nauwelijks is gestegen.
Lees meer
 
Verwerk 300 facturen per uur! Advertorial

Beste accountant,
Hoe makkelijk zou het zijn als je 300 facturen per uur kan verwerken? Hoeveel tijd zou je besparen als je bankafschriften automatisch kunt uitwisselen door gebruik te maken van bankkoppelingen? Bespaar veel tijd en werk efficiënter door gebruik te maken van een volledig geïntegreerde productiestraat. Klanten kunnen eenvoudig input geven en automatisch een ingevuld boekingsvoorstel ontvangen.
Ontdek de voordelen van Scan & Herken binnen 3 minuten in de demo video.

 
PERSONALIA: Remco Dewaerheijt in directie VATBox
VATBox, actief op het gebied van geautomatiseerde BTW teruggave & compliance op zakelijke reiskosten, heeft Remco Dewaerheijt benoemd tot lid van het executive management van het bedrijf. VATBox gaat vanuit een Nederlands hoofdkantoor werken aan groei op de Europese markt.
Lees meer
 
 
Werkgevers willen morrelen aan privacywetgeving
MKB-Nederland en VNO-NCW willen de privacywetgeving aanpassen om werknemers in bijvoorbeeld chemiebedrijven te kunnen testen op alcohol en drugs.
Lees meer
 
Gratis proefnummer PE-tijdschrift Bedrijfsopvolging Advertorial

– Vier keer per jaar een editie met maximaal 6 nascholingspunten per editie.
– Gratis toegang tot de volledige bibliotheek van verschenen edities.
– Overzicht behaalde toetsen en certificaten in persoonlijk dossier.

Vraag hier een gratis proefnummer aan ==>

 
Maandblad voor Accountancy en Bedrijfseconomie gratis online
Het Maandblad voor Accountancy en Bedrijfseconomie (MAB) is vanaf deze maand in ‘open access’ voor iedereen gratis online toegankelijk.
Lees meer
 
 
PERSONALIA: Marcel Doeve weg bij MTH en verder als zzp’er
Marcel Doeve, adviseur strategie & ondernemerschap voor MKB-ondernemers bij MTH Accountants & Adviseurs, wordt zzp’er.
Lees meer
 
 
Amazon-baas veruit vermogendste man op rijkenlijst Forbes
De CEO van webwinkelgigant Amazon, Jeff Bezos, is de rijkste man ter wereld. Hij steekt met kop en schouders uit boven Microsoft-oprichter Bill Gates op de jaarlijkse rijkenlijst van het Amerikaanse tijdschrift Forbes.
Lees meer
 
 
Boetes en schandpaal voor bestuurders financieel dienstverlener Visie
De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft in november 2017 een boete opgelegd van €150.000 opgelegd aan Patrick Kloezen. Hij heeft volgens de toezichthouder leiding gegeven aan financieel advieskantoor Visie, zonder dat hij door de AFM getoetst was op zijn geschiktheid en betrouwbaarheid.
Lees meer
 
 
Deloitte neemt SAP-consultant over
Deloitte neemt SAP consultancybureau AEPEX Business Consultants over. AEPEX is gespecialiseerd in het leveren van IT oplossingen op het gebied van Supply Chain Management en Logistiek, met name in SAP implementaties en support. 
Lees meer
 
Cultuurscan: aanjager van veranderprocessen Contentpartner
De 53 maatregelen van ‘In het publiek belang’ hebben de accountantsbranche een spiegel voorgehouden. En het beeld was – op zijn zachtst gezegd – niet altijd even scherp. Maar accountants- en advieskantoren zijn met verve aan de slag gegaan. ‘Het bewustzijn is er nu, zo blijkt uit de rode draad van de Cultuurscan, dat een […]
 
Hoe klantgericht denken en operational excellence kantoren toekomstgericht maakt Contentpartner
Hoe tillen we het accountancyberoep naar het volgende niveau? Wat is dat niveau en hoe komen we er? Daarover praten 60 koplopers uit 4 verschillende landen tijdens een tweedaagse accountancy summit in Barcelona. ‘Onze nieuwe rol is om ondernemers te helpen hun doelen te bereiken door advies te geven in elke fase van hun bedrijf.’
 
Fiscale kring Opleiding
SRA organiseert op zeventien locaties Fiscale kringen. Tijdens de bijeenkomsten van de kringen behandelt een deskundige een actueel fiscaal onderwerp. Er is gelegenheid om met de gastspreker en collega’s van gedachten te wisselen over vraagstukken rond dit thema. De bijeenkomsten, die veelal worden voorgezeten door een lid van de SRA-Fiscale Commissie, starten altijd om 16.00 […]
 
Cursus Huwelijksvermogensrecht 2018 Opleiding
Extra herhaling wegens grote belangstelling! Prof. Bernard Schols brengt u in één dag volledig op de hoogte van het Nieuwe Huwelijksvermogensrecht. Daarnaast bespreekt Bernard ook de actuele ontwikkelingen in het huidige huwelijksvermogensrecht met u. Kortom, niet alleen vernieuwen en actualiseren, maar ook opfrissen van uw kennis in 1 dag! Uiteraard gaat Bernard ook in op de nieuwe […]
 
Een ervaren allround fiscalist Vacature
Jouw uitdaging Als fiscalist profileer jij jezelf als sparringpartner voor onze cliënten en collega-adviseurs. Je hebt een brede en grondige fiscale kennis. Je vindt het leuk om jouw kennis uit te breiden en te delen. Je bent in staat om een vertrouwensrelatie op te bouwen, waardoor een optimale adviesrelatie met je cliënten ontstaat. Jouw profiel […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn