Bekijk deze nieuwsbrief online
maandag 7 augustus 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Nederlander werkt ook dit jaar 171 dagen voor de fiscus
We hebben dit jaar tot 20 juni  – net zoals in 2016 – allemaal voor de fiscus gewerkt.  Op die dag konden Nederlanders hun Tax Liberation Day vieren. Dit melden Franse onderzoekers van het Institut Economique Molinari. Nederland behoort daarmee tot de grote groep middenmoters in Europa. Duurste landen in Europa zijn België en Frankrijk.
Lees meer
 
 
Zo is uw klant goed voorbereid op controles subsidieregeling praktijkleren
Wanneer een ondernemer subsidie heeft ontvangen in het kader van de Subsidieregeling praktijkleren of een aanvraag overweegt, dan is goede administratieve verantwoording van groot belang, zo stelt PNO-consultants. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) kan tot vijf jaar na vaststelling van de subsidie de administratie komen controleren. De RVO gaat steekproefsgewijs te werk.   
Lees meer
 
10 Quizvragen + Factsheet over jouw toekomst Advertorial

: In onze 360° Audit Quiz kijk je letterlijk om je heen. Beantwoord de 10 vragen en na 5 minuten weet jij waar je staat. Na het doorlopen van de 360° Audit kan je meteen ook onze factsheet downloaden. Het document is een grafische weergave van de stand van zaken binnen jouw vakgebied en wij geven een korte onze visie over hoe jij relevanter wordt voor de toekomstige arbeidsmarkt.
Start hier de 360° Finance Quiz

 
Anders, anders, anders. Waarom?
Al een hele tijd lees ik artikelen over nieuwe businessmodellen in de accountancy. Het beroep moet veranderen, de kwaliteit moet omhoog, het beroep moet innoveren, etc. Ook is er zat leesvoer over het feit dat veranderen zo traag gaat in het accountantsberoep. Ik doe een poging om te begrijpen waarom dit zo traag verloopt.
Lees meer
 
 
Oud KPMG-partner neemt IT-adviseur Asecom over
Rob Peters – van 2002 tot juli dit jaar partner bij de adviestak van KPMG –  is de nieuwe eigenaar van het Bredase IT-adviesbedrijf Asecom. Dit meldt Consultancy eerder deze week. Naast eigenaar is hij ook de nieuwe directeur van het bedrijf.
Lees meer
 
AV-dag 2017: uw jaarlijkse accountancy update Advertorial

#Hoedanprecies. Uw vak verandert. Hoe gaat uw kantoor daar mee om? Digitalisering, vaktechniek, fiscaliteit, kantoormanagement, business kansen, robotic accounting. Het complete overzicht op 26 september a.s. in Spant te Bussum. Boek nu uw ticket en maak gebruik van de vroegboekkorting. Betaal slechts € 245,- excl. btw. PE: 6 NBA uren, RB en NOAB punten in aanvraag.

 
BDO benoemt nieuw ‘global head of tax’
De Brit Robert Aziz wordt de nieuwe ‘Global Head of Tax’ van BDO. Hij neemt deze taak over van de Canadees John Wonfor, die weer terugkeert naar Canadese praktijk van BDO.
Lees meer
 
 
Nederlanders geven weer evenveel uit als in 2008, maar minder aan spullen meer aan diensten
Het gaat weer goed met de Nederlandse consument. Na de magere crisisjaren hebben mensen eindelijk weer meer te besteden en dat zie je terug in stijgende uitgaven. Dit meldt het ING Economisch Bureau. Maar de Nederlandse consument spendeert wel anders. Minder aan spullen en meer aan diensten.
Lees meer
 
Wat speelt er bij privacy-structuren en welke informatie komt in het UBO-register? Advertorial

Vermogende ondernemers hebben steeds meer behoefte aan privacy. En de komst van het UBO-register versterkt het gevoel van onrust alleen maar. Bent u als adviseur op de hoogte van de praktische aspecten die spelen bij privacy-structuren? Weet u welke informatie in het UBO-register komt? Jeroen Knol bespreekt op 14 september de ins en outs met u. Hij gaat onder meer in op de omvorming van de holding-BV naar de holding-CV en de mogelijkheden van een fonds voor gemene rekening.

 
DNB: daling hypotheekrente ten einde
Volgens toezichthouder DNB is de daling van de hypotheekrente de laatste maanden ten einde gekomen. “Sinds oktober 2016 is de hypotheekrente op nieuw afgesloten contracten redelijk stabiel of zelfs licht toegenomen.”
Lees meer
 
 
‘Softwarebedrijven moeten meer werk maken van implementatie RGS’
Het referentie grootboekschema (RGS) stuit nog te vaak op softwareontwikkelaars die te terughoudend zijn met implementeren of de implementatie te oppervlakkig uitvoeren. Dat stelt René Otten, expert op het gebied van SBR en RGS, op de RGS-website.
Lees meer
 
 
‘Toetsingscriteria accountants moeten vernieuwd worden’
Bij de uitkomsten van het onderzoek dat de AFM heeft gedaan naar de kwaliteit van accountants kunnen veel vraagtekens worden gezet. Dat schrijft Jaap ten Wolde, partner bij consultancybedrijf Ebben Partners en gepensioneerd partner vaktechniek bij KPMG, in het FD. Hij vindt dat de AFM, de NBA en wetenschappers om de tafel moeten gaan zitten […]
Lees meer
 
 
Fiscale aangifte en KvK-gegevens niet voldoende voor vastleggen identiteit
Een accountantskantoor heeft bij het College van Beroep voor het Bedrijfsleven (CBb) vergeefs beroep aangetekend tegen een boete van € 1.500 die het van Bureau Financieel Toezicht (BFT) opgelegd heeft gekregen voor het onvoldoende vastleggen en verifiëren van de identiteit van klanten in het kader van de Wwft. Dat een van hen een familielid is, […]
Lees meer
 
‘Steeds meer klanten willen elektronisch factureren’ Contentpartner
Duizenden facturen vinden elke dag hun weg via de post of via e-mail. Facturen die voor een groot deel nog handmatig worden verwerkt. Met elektronisch factureren kan dit gemakkelijker, sneller en goedkoper. Ook zakelijke klanten van Stedin kunnen hun periodieke transportfacturen voortaan elektronisch ontvangen.
 
Fiscale agrarische actualiteiten Opleiding
De Hoge Raad staat het eenzijdig onbelast herwaarderen van landbouwgrond naar WEVAB-waarde op grond van een stelselwijziging niet toe. Wanneer blijft onbelast herwaarderen van landbouwgrond toch nog mogelijk? De Advocaat-Generaal is van mening dat ter zake van de inbreng van cultuurgrond en de ondergrond van agrarische opstallen over de niet-voorbehouden stille reserves overdrachtswinst wordt gerealiseerd, […]
 
Opleiding AA/RA Belastingaccountant Opleiding
Met de post-hbo-opleiding AA/RA-Belastingaccountant verdiept u uw fiscale kennis grondig. De docenten hebben ruime theorie- en praktijkervaring. U kunt na afloop de fiscale wet- en regelgeving beter interpreteren en toepassen in praktijksituaties in de mkb-praktijk. Na het volgen van de opleiding bent u een gelijkwaardige gesprekspartner van de fiscus en belastingadviseurs. Verandert de fiscale wetgeving […]
 
Senior assistent assurance Vacature
In het kort Wie: Je bent bezig met je RA studie (wo bachelor, master of post master) aangevuld met minimaal 3 jaar werkervaring. Wat: Controles uitvoeren voor aansprekende nationale en internationale klanten. Waarom: Ruimte om te groeien en te leren van de opdrachten die je uitvoert binnen een ambitieuze organisatie, de opleidingsmogelijkheden en de persoonlijke […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn