Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 26 mei 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Nederlands boekhoudkantoor op Amerikaanse sanctielijst
Pro Rata Solutions, een boekhoudkantoor voor zzp’ers, staat op de Amerikaanse sanctielijst voor Rusland. De eigenaar, Edwin Onno van Ingen, zou via een ander bedrijf meewerken aan de ontwikkeling van Russische kernwapens. Van Ingen noemt de beschuldigingen ‘volstrekte onzin’.
Lees verder »
BDO in 2022: belastingadvies groeit accountancy voorbij
BDO kijkt terug op een financieel uitstekend jaar. De omzet nam met meer dan 7,5 procent toe en het resultaat na belasting met 2,4 procent. In een krappe arbeidsmarkt wist BDO met 108 fte te groeien, de grootste groei van de afgelopen vijf jaar. Belastingadvies is voor het eerst groter dan Accountancy & Bedrijfsadvies.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Privacy structuren, wat kan er en wat gaat er veranderen?

Op 1 juni bespreekt Hanneke Kroonenberg de impact van het Handelsregister en het UBO register 1 en 2 op de privacy van de DGA. Ze gaat in op privacy structuren met open CV en FGR en mogelijke afschaffing daarvan. Ook komen privacy structuren met besloten CV of FGR en met buitenlandse entiteiten aan bod, evenals het familiefonds en privacy.

Lees verder »
Jan Bouwens: ‘Bij wettelijke controleplicht heeft bijna niemand baat’
Steeds meer mkb-bedrijven vallen onder de wettelijke controleplicht. Dat knelt, zowel voor ondernemingen, die op kosten worden gejaagd, als voor accountantskantoren die het werk niet aan kunnen. In het Financieele Dagblad bepleit hoogleraar accountancy Jan Bouwens de inperking van de verplichte accountantscontrole. Bedrijven die zich vrijwillig laten controleren geven een geloofwaardig signaal aan kapitaalmarkt en […]
Lees verder »
Loonstop onterecht – weigeren koffiemomenten in avonduren mag
De loonstop voor de zieke werkneemster is onterecht, oordeelt de rechtbank. De werkneemster mocht weigeren koffiemomenten in de avonduren af te spreken met de werkgever nu zij overdag werkt.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Veel belastingtarieven wijzigen de komende jaren, wat is er nog mogelijk met box 2 en 3?

De ontwikkelingen in box 3 staan niet stil. Er komt een nieuw stelsel op basis van werkelijk rendement. Hoe anticipeert de DGA op de verhoging van het box 2-tarief? Kun jij als adviseur voldoende inspelen op de nieuwe mogelijkheden die zijn ontstaan? Jeroen Knol bespreekt op 20 juni de gevolgen, fiscaal-juridische mogelijkheden en risico’s.

Lees verder »
Uitzendbranche: ‘Schakel accountant in’
De koepel van 500 uitzendbureaus is kritisch over de Haagse plannen om de cowboys in de sector aan te pakken. Volgens de ABU kan de accountant helpen om de rotte appels uit de branche te weren.
Lees verder »
KPMG-RSM Scriptieprijs voor onderzoek naar agrivoltaics
Tijdens het Changemaker Forum op woensdag 24 mei is de jaarlijkse KPMG-RSM Sustainability Master Thesis Award 2023 uitgereikt aan Maximilian von Wels, die naar huis gaat met de prijs van €1.000. Zijn scriptie heet ‘The Social Acceptance of Agrivoltaics’.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Ik ben gehackt: wat nu?

Betrouwbare beveiliging van je cyberomgeving is onmisbaar, óók buiten kantoortijden -oftewel 24 uur per dag, zeven dagen per week. Door een constante monitoring van netwerken en systemen kan er proactief worden geacteerd op mogelijke dreigingen. Maar wat moet je doen als je daadwerkelijk gehackt bent?

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Silverfin en PKIsigning ontwikkelen software-integratie voor accountants

Het cloudplatform voor accountants en geautomatiseerde reporting (Silverfin) krijgt een directe aansluiting op het cloudplatform voor digitaal ondertekenen (PKIsigning).

Lees verder »
‘Nederlandse banken doen te weinig aan belastingontduiking’
Bij vijf van de acht door de Eerlijke Bankwijzer onderzochte Nederlandse banken blijft beleid voor aanpak van belastingontwijking door zakelijke klanten onvoldoende. ABN Amro, ING, Rabobank, bunq en NIBC scoren een 5 of lager. De Eerlijke Bankwijzer is een keurmerk van ngo’s waaronder Amnesty International, Oxfam Novib en Milieudefensie.
Lees verder »
Nederlanders vertrouwen overheid minder met persoonsgegevens
Nederlanders vertrouwen de overheid minder als het gaat om de omgang met persoonsgegevens. Dat blijkt uit het Privacy Marktonderzoek 2023 dat KPMG op donderdag 25 mei presenteerde. Hetzelfde onderzoek werd ook vijf jaar geleden gedaan bij de invoering van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Nieuwe directie voor Holthaus Advies, lid van BANVO
Behandeling Wet toekomst pensioenen: compensatie, transparantie, invaren
Van Berkel Accountants 26ste kantoor onder koepelconvenant horizontaal toezicht Belastingdienst
Van Rij laat Belastingdienst eigen gebruik USB-sticks onderzoeken
OPLEIDINGEN
Cursus Duurzaamheid (verplicht PE-onderwerp 2023)
Accountancy Vanmorgen
7 juni 2023
Cursus Btw internationaal goederenverkeer en diensten
Accountancy Vanmorgen
29 juni 2023
Legal ontbijtsessie: ‘Ontslag op staande voet: de valkuilen en lessen!’
The Legal Company
29 juni 2023
VACATURES
Cost Accountant
Top Onions
's-Gravenpolder
(Junior) Accountant
Lansigt
Alphen aan den rijn en Gouda
Gevorderd assistent-accountant / beginnend controleleider
KRC Van Elderen
Zwolle
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN