Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 28 december 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Nederlandse accountants willen Lukoil niet als klant
Geen van de zes oob-kantoren wil de boeken controleren van Lukoil International Finance. De Nederlandse tak van het Russische oliebedrijf Lukoil dreigt in een brief aan minister van Financiën Wopke Hoekstra uit Nederland te vertrekken.
Lees verder »
Rutger Koelewijn (mth) start nieuw (internationaal) kantoor
Na tien jaar vertrekt Rutger Koelewijn (56) als vestigingsdirecteur bij mth Putten. Hij begint met twee partners KC Accounting in Amsterdam, gericht op internationale klanten.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Maak je optimaal gebruik van de mogelijkheden van de werkkostenregeling?

En voldoe je wel aan de administratieve verplichtingen waarop de Belastingdienst controleert? Casper Mons praat je op 11 februari bij over onder andere de recente wijzigingen, vrijstellingen, het administratieve proces en de verschenen jurisprudentie op dit gebied. Hij bespreekt al deze zaken aan de hand van veel praktijkvoorbeelden.

Lees verder »
HET JAAR VAN (10) Frans Heitling: ‘Veel organisaties hebben – zonder veranderfluisteraars – een forse digitale draai gemaakt’
Hoe kijken spelers in accountancy en belastingadvies terug op 2020 en wat wensen zij voor 2021? Rondom de feestdagen stelt Accountancy Vanmorgen steeds zeven vragen aan een branchegenoot. Frans Heitling was jarenlang hoofdredacteur van Accountancy Vanmorgen en ging in oktober met pensioen.
Lees verder »
2020 | JULI | Ook accountants zelf aan het NOW-infuus
Het jaar van anderhalve meter, van recessie, van politieke verschuivingen – dat was 2020. Nu de jaarwisseling nadert, blikt Accountancy Vanmorgen terug. Elke dag lees je over de belangrijkste gebeurtenissen uit een van de afgelopen maanden. Vandaag: juli, de maand dat bekend werd gemaakt welke bedrijven een beroep op de eerste NOW-ronde hadden gedaan en […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Fiscaal Vanmorgen: actuele fiscale opleidingen ook voor jou!

Fiscaal Vanmorgen verzorgt fiscale cursussen voor accountants, belastingadviseurs en fiscalisten. Kies uit fysieke trainingen (deze zijn natuurlijk coronaproof) of online trainingen via Zoom of Teams. Al onze cursussen zijn interactief met veel aandacht voor jouw praktijkvragen. Inclusief PE-punten voor diverse branche- en beroepsverenigingen.

Lees verder »
PE-special
Special over het nieuwe PE-stelsel | Gratis magazine

Per 1 januari 2021 gaan alle accountants werken met het nieuwe PE-stelsel. Uit onderzoek onder het AV-panel blijkt dat 2/3 van de MKB-accountants te weinig weet van het nieuwe stelsel. Reden voor Accountancy Vanmorgen om een online magazine over het PE-systeem te maken met ervaringen van gebruikers, tips van deskundigen en presentaties van praktische oplossingen […]

Lees verder »
Arbeidsovereenkomst ontbonden na vakantie in code oranje-gebied
De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) mag de arbeidsovereenkomst van een medewerker van de gevangenis in Zutphen beëindigen, ondanks zijn langdurige (onberispelijke) dienstverband, heeft de rechtbank Overijssel geoordeeld. De Senior Complexbeveiliger ging afgelopen zomer op vakantie naar Turkije toen daar code oranje gold vanwege het coronavirus en loog daarover tegen zijn werkgever.
Lees verder »
TIP
Tipweek | Tip 5 – Wacht met aanschaf nieuwe elektrische auto – maar wees er in 2021 snel bij!
Overweegt je cliënt om als particulier een nieuwe elektrische personenauto te kopen of (private) te leasen? Adviseer hem/haar dan daarmee te wachten tot na 31…
Lees verder »
HET JAAR VAN (9) Pieter de Kok: ‘De kritiek en zorgen uit Den Haag zijn overtrokken’
Hoe kijken spelers in accountancy en belastingadvies terug op 2020 en wat wensen zij voor 2021? Rondom de feestdagen stelt Accountancy Vanmorgen steeds zeven vragen aan een branchegenoot. Pieter de Kok is managing partner bij Coney.
Lees verder »
Glanscarrière B&P-oprichter stukgelopen op veroordelingen: het verhaal van D.B.
Twee opmerkelijke veroordelingen die het afgelopen jaar in het nieuws kwamen blijken allebei te draaien om oprichter en voormalig CEO D. B. (40) van de inmiddels failliete B&P-groep.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Toch eerder stoppen met werken?

In het pensioenakkoord van begin juni 2019 is afgesproken bepaalde groepen werkenden te faciliteren in de wens om eerder te stoppen met werken. Het betreft onder meer de tijdelijke facilitering van de mogelijkheid om in sectoren en ondernemingen uittredingsregelingen te financieren.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
HET JAAR VAN (8) Martin van Vliet: weg uit de Randstad, ‘aangezien thuiswerken de norm is en waarschijnlijk ook wel zal blijven’
“Er was geen sprake van opzet, hooguit van administratieve slordigheden”
Curator meldt mogelijke faillissementsfraude B&P Groep aan FIOD
OPLEIDINGEN
Inbreng van een onderneming in een bv – deel 1
Register Belastingadviseurs
31 december 2020
Webinar De NOW Verantwoord – Samenstellen
NBA Opleidingen
15 januari 2021
Cursus Inkomstenbelasting voor de salarisadministrateur
Fiscaal Vanmorgen
16 maart 2021
VACATURES
Adviseur MKB-Lochem
de Jong & Laan
Lochem
Management/Cost Accountant
Crop Alliance
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN