Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 6 september 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Nederlandse Big Four’s doen vliegtuig in de ban
Veel grote internationale bedrijven willen minder zakelijk reizen. Ook de Nederlandse Big Four vervangen het vliegtuig waar mogelijk voor trein, elektrische auto of videobellen, zo stelt Accountancy Vanmorgen vast.
Lees verder »
Rabobank moet Palestijnse hulpstichting accepteren om accountantsverklaring
Rabobank verdacht een Palestijnse hulpstichting van het financieren van terrorisme en beëindigde de bankrelatie. Maar de rechter vindt dat de bank zich aan zijn eigen beleid moet houden: als een goed doel een accountantsverklaring heeft, dan is de besteding van het geld gecontroleerd.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Vijf redenen waarom ieder accountantskantoor servicemanagement zou moeten omarmen

Wat houdt servicemanagement precies in? Onder servicemanagement verstaan we alle mogelijke manieren waarop accountants hun cliënten kunnen ontzorgen bij het voeren van de (financiële) administratie. Meer weten over hoe u uw cliënten kunt ontzorgen met servicemanagement?

Download dan de gratis whitepaper »
Hbo-bestuurder: ‘Meer geld naar hoger onderwijs alleen goed voor accountants’
Hbo-bestuurder Paul Rüpp van Avans Hogeschool vertrekt niet stilletjes via de achterdeur. Al dat extra geld voor hogescholen en universiteiten is helemaal niet nodig, stelt hij. De enige die daarvan profiteren zijn accountants en adviesbureaus.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Gratis webinar | bedrijfs- en vastgoedfinanciering voor accountants in de praktijk

Weet jij welke financieringsmogelijkheden er allemaal bestaan? Hoe deze in te zetten zijn voor je klant. Deze praktische online lunch&learnsessie wordt je gratis aangeboden door Fiscount & Accountancy Vanmorgen. Schrijf je snel in, er zijn beperkt aantal plekken beschikbaar.
5 oktober 2021 |12.00 – 13.00 uur | gratis | online | 1 bestedingsuur

Lees verder »
2 van de 5 financials wil andere baan
Werknemers in de financiële sector beschikken over alle tools om hun werk te doen en zijn tevreden over het management, maar willen meer aandacht voor persoonlijke ambities. Bijna veertig procent is dusdanig ontevreden dat ze het komend jaar een andere baan zoeken. 
Lees verder »
Ondernemer kan in database zoeken naar btw-tarieven in EU
Wie vanaf 1 juli 2021 jaarlijks voor meer dan € 10.000 online verkoopt in het buitenland, moet over de grens btw betalen. Ondernemers moeten daartoe weten welke btw-tarieven in het buitenland gelden. Die kunnen worden geraadpleegd via de Taxes in Europe Database.
Lees verder »
Werkgevers: bezwaar tegen wet om misbruik persoonsgegevens tegen te gaan
Het wetsvoorstel strafbaarstelling gebruik persoonsgegevens voor intimiderende doeleinden wil voorkomen dat persoonsgegevens misbruikt worden om mensen te bedreigen of onder druk te zetten. Werkgevers vrezen dat het voorstel het voor bedrijven moeilijker maakt om fraude tegen te gaan.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
The Legal Company presenteert complete rebranding, inclusief nieuwe website

Het nieuwe logo en de huisstijl van The Legal Company sluiten na de rebranding veel beter aan bij haar huidige organisatie en haar manier van werken: TLC levert alleen maatwerk advies en ontzorgt de ondernemer volledig op verschillende zakelijke rechtsgebieden zoals het ondernemingsrecht, contractrecht, privacyrecht en arbeidsrecht. The Legal Company werkt zowel op losse opdrachtbasis […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Herstructureerders verenigen zich in MKB-herstructureringscoach

Voor ondernemers in zwaar weer is er een nieuw netwerk van deskundigen beschikbaar die ondersteuning biedt bij continuïteitsvraagstukken en het herstructureren van de ondernemingen. De deskundigen hebben zich verenigd onder de naam MKB-herstructureringscoach.

Lees verder »
Ondernemer die medewerkers gezond laat lunchen voelt zich ‘fiscaal gestraft’
Werkgevers die personeel gezond willen laten eten worden hierin ook met belastingmaatregelen ondersteund. Dat schrijft staatssecretaris Vijlbrief van Financiën in een reactie op Kamervragen. Aanleiding was de rechtszaak van een Westlandse ondernemer die elke dag een gezonde lunch laat bereiden door een chef-kok.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Nederlander depressiever dan ooit, ook op werkvloer
Ook pensioenfonds PME stopt met olie en gas
‘Versoepelingen pas per 25 september’
Fiscus verliest zaak over waarde 17e eeuws schilderij
OPLEIDINGEN
LinkedIn: Personal branding & Meer klanten
Extendum
9 september 2021
Post HBO AA Accountancy – MKB
Markus Verbeek Praehep
13 september 2021
Huwelijksvermogen- en erfrecht – digitaal
Register Belastingadviseurs
4 oktober 2021
VACATURES
Controleleider in Terneuzen
DRV
Terneuzen
Relatiebeheerder Accountancy
Visma
Amsterdam
Klantmanager
Finance Plus
Reeuwijk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN