ELF Voetbal nieuwsbrief van 16-08-2021
Nederlandse clubs in actie: deze midweekse Europese duels mag je niet missen

De Nederlandse Eredivisie is weer begonnen. Dat betekent direct de start van een druk programma voor een aantal Nederlandse clubs. PSV, AZ, Feyenoord en Vitesse strijden midweeks om een ticket voor de volgende ronde in Europa. Noteer deze duels alvast in je agenda.


lees verder
Samenvatting Tottenham Hotspur - Manchester City (1-0)

Het seizoen van Manchester City is begonnen met een flinke tegenvaller. De regerend landskampioen had op bezoek bij Tottenham Hotspur veel de bal, maar ging met 1-0 onderuit. Steven Bergwijn was met een assist op Heung-Min Son belangrijk voor de Spurs. Bekijk hier de hoogtepunten van het duel. 

lees verder
De Nationale Voetbalgids 2021-2022 van ELF Voetbal: zes divisies, 101 clubs, alle teamfoto's!

Hij is er weer!! De dikke Nationale Voetbalgids 2021-2022. Zes divisies, 101 clubs, 2.603 spelers en speelsters! Alle teamfoto's, alle transfers, enorm veel portretten, een overzicht van de Europese bekercompetities, alles over het jaar van Oranje, een overzicht van de Nederlandse voetballers in de dertien beste mondiale competities en de meest bijzondere statistieken zijn terug te vinden in de meest complete voetbalgids van Nederland. Vanaf nu verkrijgbaar!

lees verder
Samenvatting Manchester United - Leeds United (5-1)

Manchester United is het nieuwe seizoen erg overtuigend begonnen. De ploeg van Ole Gunnar Solskjaer wist Leeds United in eigen huis te vernederen en won met 5-1. Grote mannen aan de kant van The Red Devils waren Paul Pogba en Bruno Fernandes. Bekijk de samenvatting van het duel hieronder. 

lees verder
Zo verliep de voorbereiding van Benfica op het duel met PSV

In duel met Heracles won PSV na de Johan Cruijff Schaal ook het eerste Eredivisieudel. De Heraclieden werden met 2-0 verslagen. Ook Benfica kwam zaterdagavond in catie. In Portugal zijn ze al in de tweede speelronde beland. Daarin trof de ploeg uit Lissabon het gepromoveerde Arouca

lees verder
Deze Nederlanders gingen Denzel Dumfries voor bij Internazionale

Nu ook PSV de overstap van Denzel Dumfries heeft bevestigd zal de EK-uitblinker de Eredivisie nu echt gaan verlaten. De rechtsback verkast naar Internazionale, waar hij in de defensie samen met Stefan de Vrij komt te spelen. De Vrij en Dumfries zijn niet de eerste Nederlanders die in het shirt van de prestigieuze club uit Milaan mogen spelen. Deze spelers gingen hen voor.

lees verder
FC Utrecht vol vertrouwen aan seizoenstart: zit een topklassering erin?

Bij veel clubs in de subtop is het nog onrustig. Zo kwam Vitesse allesbehalve flitsend voor de dag in de duels tegen Dundalk en eisen transferperikelen rondom sleutelspelers als Riechedly Bazoer veel van de aandacht op. AZ moet herbouwen na een uitstroom van spelers. Bij Feyenoord, de nummer vijf van afgelopen seizoen, is het de vraag of de goede vorm na de duels tegen FC Luzern doorgezet kan worden. Rondom FC Utrecht is het echter verdacht stil. Dat is ook niet vreemd. De Domstedelingen kennen een bijna vlekkeloze aanloop richting de seizoensstart.

lees verder
De carrière van de jarige Klaas-Jan Huntelaar in TWAALF goals

Good old Klaas-Jan Huntelaar vierde afgelopen week zijn 37e verjaardag. Prachtig moment, lijkt ons, om zijn imposante loopbaan aan de hand van twaalf doelpunten nog eens te herleven! Twaalf ja. We mogen ELF heten, voor sommige grootheden buigen we. 

lees verder
Eredivisie van start: deze smaakmakers moeten we missen

De Eredivisie vrijdag met het treffen tussen Go Ahead Eagles en sc Heerenveen weer van start gegaan en daarom kan de voetballiefhebber weer gaan genieten van een jaar lang spektakel in eigen land. Daarin zullen nieuwe helden op moeten staan, want de competitie is deze zomer flink wat smaakmakers verloren. 

lees verder