Duik in de Dans Magazine Festival Special

Als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je hier klikken om de webversie te bekijken

Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.

Dans Magazine Nieuwsbrief - 24 augustus 2023Ga naar de Twitterpagina  Ga naar de Facebookpagina  Ga naar de Instagram feed

Heb jij een passie voor dansen? Dan lees je Dans Magazine!

Het nieuwe dansseizoen gaat alweer bijna van start. Een mooi moment om je alvast te gaan verheugen op aankomende dansvoorstellingen en je te laten inspireren door bijzondere verhalen van dansers. 

Met in het komende nummer:

  • Choreografenduo Imre en Marne van Opstal over hun dansjaar: ''Een rollercoaster van creativiteit''
  • Simon Bus won 25.000 euro tijdens de Nederlandse Dansdagen: wat gaat hij met het geld doen?
  • Het Shanghai Ballet keert terug op de Nederlandse podia met 48 in plaats van de gebruikelijke 24 zwanen in Het Grootste Zwanenmeer.
  • In Gelukskind beschrijft Sjeng Scheijen het leven van Nederlands bekendste choreograaf Hans van Manen.

Nooit meer iets missen van wat er speelt in de danswereld? Neem een abonnement!


Dansnieuws

Summer Dance Festival tot en met 28 augustus in Amsterdam
Summer Dance Forever is hét internationale festival voor hiphopdans dat iedere winter en zomer in Amsterdam plaatsvindt. Tijdens de zomereditie wordt het publiek ruim een week lang getrakteerd op de beste dansers, crews en gezelschappen met explosieve dansvoorstellingen, battles, clubnachten, workshops en meer. Het festival is al drie dagen bezig, maar je kunt het nog tot en met 28 augustus bezoeken in o.a. Paradiso, DeLaMar en Internationaal Theater Amsterdam.

Het laatste dansnieuws? Ga dan naar onze website


Hans van Manen: een icoon in de danswereld

In Gelukskind beschrijft Sjeng Scheijen het leven van Nederlands bekendste choreograaf Hans van Manen. Negentig jaar en nog altijd actief. Met een carrière die zich uitstrekt over decennia, heeft Van Manen bijgedragen aan de evolutie van dans als kunstvorm en heeft hij zijn naam gevestigd als een pionier en een ware meester in zijn vakgebied.

Lees verder


Bewezen: Dansen is goed voor je brein

Dat dansen goed is voor je gezondheid wist je misschien al. Maar wist je dat niet alleen je lichaam sterker en flexibeler wordt? Ook voor je brein is dans een goede training! Uit verschillende onderzoeken blijken de voordelen voor de mentale gezondheid en het functioneren van het brein.

Lees verder


Nederlandse Dansdagen vieren 50 jaar hiphop

Speciaal voor deze editie zal het festivalprogramma vol staan met bijzondere, gerenommeerde en opkomende dansers en makers uit de hiphop scene, waaronder ISH Dance Collective, Cherish Menzo, Ruben Chi, Dalton Jansen en Simon Bus. Daarnaast zullen de artistiek leiders van twee van de belangrijkste hiphop festivals in Nederland, Tyrone van der Meer (The Notorious IBE) en Andrey Grekhov (Open Your Mind) samen met de Nederlandse Dansdagen weer een niet te missen battle organiseren.

Lees verder


Word ambassadeur van Dans Magazine

Heb jij een dansschool óf geef je dansles en wil je graag ambassadeur worden van Dans Magazine? Dat kan! Hier vind je meer informatie over het ambassadeurschap.

Word ambassadeur!

Op Dansmagazine.nl vind je onder andere:

Choreografen en dansers Dansgezelschappen Voorstellingen
Dansopleidingen Dansscholen Abonnement nemen

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief

Virtùmedia, 2023. Alle rechten voorbehouden.