Het eerste jaar voor slechts €19,99!

Als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je hier klikken om de webversie te bekijken

Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.

Dans Magazine Nieuwsbrief - 4 mei 2023 Ga naar de Facebookpagina  Ga naar de Instagram feed

Naar welk dansfestival ga jij deze zomer?

Het festivalseizoen komt steeds dichterbij. Iedere zomer weer worden dansliefhebbers verwend met het ene na het andere dans- en cultuurfestival. Wij zetten de leukste festivals voor je op een rijtje in ons komende nummer! Daarnaast krijg je handige tips, lees je inspirerende artikelen en bijzondere interviews. Een must read voor iedere liefhebber!
 


Ingezonden mededeling

FRAMED van Conny Janssen Danst 

'De combinatie van Janssens vloeiende danstaal en kraakheldere beelden op een videowand levert een innemend stadsmozaïek op.'
- Het Parool over FRAMED

FRAMED is een beeldend gemonteerde vertelling waarin livedans, filmbeelden en muziek samenkomen. Nog te zien in het theater t/m 3 juni 2023.


Nederlandse Dansdagen viert 50 jaar hiphop

Dit jaar strijken de Nederlandse Dansdagen voor de 26e keer neer in Maastricht. Het ‘feest van de Nederlandse dans’ zal weer groots gevierd worden. In theaters, op bijzondere locaties in de stad, vanaf online podia, en weer vanuit de ‘Danstent’ op het Vrijthof. Onder het motto Dans met mij worden het publiek, makers, gezelschappen, amateurs en professionals samengebracht om dans in alle verschijningsvormen te vieren. Van klassiek ballet tot urban, van gerenommeerde gezelschappen tot de volgende generatie choreografen, van theater tot film en events voor een jong publiek.


Ingezonden mededeling

Ontdek nieuwe dansmakers tijdens Delft Fringe Festival

Negen dagen lang beleef je Delft op een andere manier. Van woensdag 31 mei t/m zondag 11 juni 2023 staat Delft bol van jong talent. Tijdens het Delft Fringe Festival maak je kennis met nieuwe dansmakers, waaronder hotshot Niek Wagenaar, Tappin-It Collective, Alienated, Mirjam Ravier, Linde Lente Wagemakers, Karolien Wauters en Ilja Geelen. Je ziet de voorstellingen op 28 bijzondere locaties in Delft. Bijzondere plekken waar misschien nog nooit bent geweest: van binnentuin tot woonkamer en van monument tot garage. 



Ingezonden mededeling

30 appearances out of darkness

Met 30 appearances out of darkness creëert Arno Schuitemaker een ervaring waar vanuit het duister een nieuwe dimensie opent. Dat wat donker is, kan angstaanjagend zijn, letterlijk maar ook zeker figuurlijk. Een verandering van perspectief kan een uitweg bieden, uit welke crisis dan ook. In deze veelzeggende voorstelling wordt de intense duisternis, hoe onheilspellend het ook kan zijn, langzaamaan omgetoverd tot een plek van bescherming, hoop en verovering.


 


Waarom op blote voeten dansen gezond is

In veel danslessen dans je regelmatig op blote voeten. Misschien merk je al wel dat je je vrijer voelt of meer verbonden met de aarde, maar weet je ook waarom blote voeten zo belangrijk zijn? Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het veel gezondheidsvoordelen heeft. Wij leggen je uit hoe dat zit.


 


‘‘Dans is een moment van totale vrijheid.’’ Gill wist direct dat ze van dansen haar beroep wilde maken.

Gill Require is professioneel danseres en danste voor tv-shows als The Voice, Dance Dance Dance en DanceSing, maar ook in shows en videoclips van artiesten. Om dit te kunnen doen heeft ze, net als veel andere dansers, heel hard moeten werken. Het grappige is dat ze eigenlijk per toeval in aanraking kwam met dans. Vanaf dat moment is ze er de volle honderd procent voor gegaan.


 

Op Dansmagazine.nl vind je onder andere:

Choreografen en dansers Dansgezelschappen Voorstellingen
Dansopleidingen Dansscholen Abonnement nemen

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief

Virtùmedia, 2023. Alle rechten voorbehouden.