ELF Voetbal nieuwsbrief van 08-04-2021
QUIZ: Nederlandse ontmoetingen met AS Roma

Vanavond neemt Ajax het in Amsterdam op tegen AS Roma. Het is niet de eerste keer dat de Italianen voor een Europees duel op bezoek komen in Nederland. Na de eeuwwisseling speelden twee Nederlandse teams tegen de Romeinen: Ajax in het seizoen 2002/03 en Feyenoord in 2014/15. Hoe verging het de twee teams in deze ontmoetingen? En hoeveel weet jij daar nog van?


Lees verder
FiveThirtyEight en de race om lijfsbehoud

Nog zes speelronden tot het eind van de Eredivisie. We weten dat Ajax kampioen wordt, maar verder is ons kampioenschap op veel fronten spannend. De komende weken tekent zich bijvoorbeeld een spannende strijd aan om lijfsbehoud. Er zijn nog zes ploegen die zich daar in meerdere of (veel) mindere mate zorgen over moeten maken

Lees verder
PANNA! 56 met de MVP's van de Eredivisie, tips van Doekhi, helden van Koopmeiners en baltovenaars Jack en Sterre

Steven Berghuis, Giorgos Giakoumakis, Donyell Malen en Dusan Tadic. Dit viertal blinkt niet alleen wekelijks uit. Ze zijn dit seizoen ook de MVP's van de Eredivisie en sieren de cover van PANNA! 57. Daarin spraken we ook Teun Koopmeiners, Joël Veltman, Uros Spajic, krijg je tips van Danilho Doekhi, komen baltovenaars Jack Downer en Sterre Kroezen aan het woord en nog veel meer!

Lees verder
Interview Giannis Botos: “Ons doel is promoveren”

Ineens loopt er in Deventer een fijn voetballertje rond op het middenveld. De aandacht in de Adelaarshorst gaat vooral naar de verdedigende krachten bij Go Ahead Eagles, en gezien de niet-aflatende jacht op clean sheet-records is dat terecht. Maar we moeten niet voorbijgaan aan die nieuwe, jonge jongen die uit Griekenland is komen aanwaaien. Tijd voor nadere kennismaking met Giannis Botos.

Lees verder
De geruchtenmolen van Feyenoord draait op volle toeren

Hoewel Feyenoord waarschijnlijk niet veel heeft te besteden wordt achter de schermen hard gewerkt aan de selectie voor volgend seizoen. Welke spelers worden genoemd in het geruchtencircuit?

Lees verder
Ajax in actie: deze Europese krakers mag je echt niet missen

De binnenlandse competities worden midweeks weer even afgelost door Europees voetbalgeweld. Dinsdag en woensdag staan er twee schitterende Champions League-duels op het programma, waarna Ajax op donderdag begint aan de kwartfinales van de Europa League. Zet deze duels alvast in je agenda!  

Lees verder
Zo verliep voorbereiding AS Roma

Donderdagavond treffen Ajax en AS Roma elkaar in de Europa League. In de Johan Cruijff Arena zullen beide ploegen op jacht gaan naar een eerste overwinning om zodoende een grote stap te zetten richting de halve finales. Ajax is het winnen inmiddels wel gewend. De ploeg is inmiddels al meer dan twintig duels ongeslagen. Hoe zit dat met AS Roma?

Lees verder
Dit zijn de uitblinkers bij Jong PSV

De beloftenploegen staan dicht op elkaar in de Eerste Divisie. Jong Ajax doet het met een dertiende plaats het beste, maar de beloften van PSV volgen op slechts enkele punten afstand. Welke spelers blinken er dit seizoen uit bij de nummer vijftien van de Keuken Kampioen Divisie.

Lees verder
Interview Joël Veltman: "Vermoed dat Sjaak Swart opgelucht ademhaalde toen ik bij Ajax vertrok"

Na negentien jaar was het wel even wennen. Niet meer in een Ajax-shirt het veld op. 246 officiële wedstrijden speelde Joël Veltman voor Ajax. De wens om een nieuw avontuur aan te gaan, kwam afgelopen zomer uit. Hij vertrok naar Brighton & Hove Albion. "Ik kon hier echt met een schone lei beginnen, heerlijk."

Lees verder