Dé les op de woningmarkt is dat gunstigere leencapaciteiten de prijzen opdrijft. Toch blijven hardleerse politici en beleidsmakers die financieringsmogelijkheden maar verruimen, schrijft Vastgoedmarkts hoofdredacteur Servaas van der Laan.
Vastgoedmarkt
Online versie
Nee woonwethouders, jullie helpen starters niet met leenversoepelingen
Dé les op de woningmarkt is dat gunstigere leencapaciteiten de prijzen opdrijft. Toch blijven hardleerse politici en beleidsmakers die financieringsmogelijkheden maar verruimen, schrijft Vastgoedmarkts hoofdredacteur Servaas van der Laan.
Lees verder >
Regulering woningmarkt: ‘Zet niet nog grotere rem op woningproductie’
Stapeling van regels en ruimtegebrek dreigen hun tol te eisen, blijkt uit een rondgang van Vastgoedmarkt onder vastgoedbeleggers. Volgens Mark Kuijpers, managing director Greystar Netherlands, moet het huuraanbod juist worden vergroot om de druk van de huurprijzen te halen.
Lees verder >
Buck: groei datacenters biedt nauwelijks meerwaarde voor Nederlandse gebruiker
Om in de Nederlandse behoefte te voorzien, is slechts een derde van de huidige capaciteit nodig van datacenters. 
Lees verder >
(advertorial)
alt
Mereveldplein breidt uit
Het wijkwinkelcentrum Mereveldplein in de Meern is weer volledig verhuurd. Vastgoedbelegger Altera Vastgoed meldt dat er een nieuw huurcontract is afgesloten met de Zuivelhoeve. Daarnaast is met Jumbo overeenstemming bereikt over de uitbreiding van de bestaande supermarkt.
Deze haken en ogen zitten aan transformatie winkels
Welke kansen ziet een vastgoedfinancier in de transformatie van winkels naar woningen? Vastgoedmarkt sprak met Jan Willem van Roggen (NIBC) voor de podcast Transformers.
Lees verder >
Boodschappenbezorgdienst Gorillas zoekt nieuwe investeerders
Boodschappenbezorgdienst Gorillas is hard op zoek naar nieuwe investeerders, schrijft het Duitse zakentijdschift Manager Magazin. Iedere maand worden er miljoenen besteed aan groei en de eerste investeerders worden daardoor nerveus, aldus het blad.
Lees verder >
Limburgse Staten boos over provinciaal geld voor verhuizing DSM
Een provinciale bijdrage van 1,75 miljoen euro aan een voorgenomen verhuizing van het hoofdkantoor van DSM van Heerlen naar Maastricht is een meerderheid van de Limburgse Staten in het verkeerde keelgat geschoten. 
Lees verder >
Paul Meulenberg nieuwe Commissaris SADC
Paul Meulenberg is op 30 juni 2021 benoemd tot commissaris van Schiphol Area Development Company (SADC).
Lees verder >

Vastgoedmarkt Awards
Drie nieuwe, prestigieuze Awards
Naast de bekende Vastgoedmarkt Awards reiken we dit jaar maar liefst drie nieuwe awards uit: de Transformatie Award, de Innovatie Award en de Woon Award. Deze awards zijn momenteel belangrijke topics binnen de vastgoedsector en we belonen met deze awards de bedrijven die op innovatieve wijze bijdragen aan een oplossing. 
Verkoop nieuwbouwwoningen op hoogste niveau in jaren
De verkoop van nieuwbouwwoningen is flink opgelopen. Er zijn in de eerste helft van dit jaar de meeste nieuwbouwwoningen verkocht sinds 2006.
Lees verder >
Ans Dijksterhuis directeur financieringen bij Benkey
Ans Dijksterhuis is gestart als directeur financieringen bij Benkey, het fintech-platform dat investeerders en vastgoedprofessionals bij elkaar brengt.
Lees verder >
Bouwend Nederland: bouwvak staat herstel Limburg niet in de weg
De aanstaande bouwvak staat het herstel van de waterschade in Limburg niet in de weg. 
Lees verder >
VASTGOEDMARKTBANEN
Topjobs
Directeur Zandkasteel
Escalier
Commercieel Medewerker - Bedrijfsmatig Vastgoed
Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling
Programma/projectmanager
Erasmus Universiteit Rotterdam
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright