Is ghosten acceptabel?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Quest
 

Zoektocht: wat is het nationale gerecht van Nederland?

Nederland heeft een nationale kleur, oranje. We hebben met Koningsdag een eigen Nederlandse feestdag. Maar een nationaal gerecht hebben we niet. Daarom stelde Quest een shortlist samen met daarop negen verschillende gerechten. Welk gerecht verdient volgens jullie de titel 'Het nationale gerecht van Nederland'? De uitslag lees je binnenkort in Quest.

 
 
Quest
 

Hoe meet je de luchtweerstand van een schaatser?

Op een paar honderdsten van een seconde naast het podium grijpen wil niemand. Toch gebeurt dat vaak in het schaatsen. Daarom zoeken wetenschappers in schaatshal Thialf tot op de bodem uit hoe je nét een fractie harder schaatst.

 
 
 
De nieuwste Quest Historie is nu verkrijgbaar. Wat staat er allemaal in?

De nieuwste Quest Historie is nu verkrijgbaar. Wat staat er allemaal in?

  • In de negentiende eeuw was er een extra planeet in ons zonnestelsel: Vulcanus. In 1915 verdween die uit de boeken. Waarom? En: bestaat Vulcanus echt niet?
  • Zeker, in de geschiedschrijving van de Gouden Eeuw voeren mannen de boventoon. Maar in het alledaagse leven hadden vrouwen in ons land een grotere rol dan we nu denken.
  • Als de mens een ziel heeft, waar zit dat ding dan verborgen? Menig filosoof en wetenschapper heeft er zijn knappe hoofd over gebroken, van Aristoteles en Descartes tot Matla. 
 
Quest
 

Beeldverhaal: restanten van de Koude Oorlog

Overal in Europa bevinden zich nog overblijfselen uit de Koude Oorlog. Fotograaf Martin Roemers legde ze vast voordat ze definitief zijn vergaan.

 
 
Quest
 

Test: ben jij een ghoster?

Liefde is (vaak) fantastisch. Daten niet altijd. Zeker niet als je afgewezen wordt. Of nog erger: helemaal niets meer hoort van je potentiële liefje. Uit de stilte moet je dan maar opmaken dat de ander kennelijk niet de ware was. Ghosten, het overkomt een hoop mensen. Maar wanneer is iets ghosten en maak je je er zelf ook schuldig aan?

 
 
Quest
 

Bijna één op de vijf mensen heeft een genetisch trucje om de kou te weerstaan

Het dompelbad in de sauna, een duik in een fris voorjaarsmeertje of een koude campingnacht. Ril jij als een rietje of doorsta je dit moeiteloos? In dat laatste geval behoor je misschien tot de twintig procent van de mensen met een speciaal trucje tegen kou: een genetische variant die zorgt voor een andere spieropbouw.