Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 3 november 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Negeren duidelijke fraudesignalen levert RA’s waarschuwing op
Twee RA’s hebben een waarschuwing gekregen van de Accountantskamer. Ze hebben onvoldoende grondig onderzoek gedaan naar integriteitschendingen binnen een vereniging en daarbij duidelijke fraudesignalen genegeerd.
Lees verder »
‘Powerplatform’ moet accountant naar wereld van data-analyse en robotisering brengen
IT-adviesbureau Docco heeft met een aantal andere partijen het Accountancy Power Platform opgezet. Dat platform moet kantoren gaan helpen om concreet aan de slag te gaan met data-analyse en robotisering. Microsoft-tools vormen de basis.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Leergang financiële planning

10, 24 november 2020, 8 december 2020 – Amersfoort – PE 18

Tijdens deze Leergang leert u uw cliënten op hoofdlijnen te adviseren bij fiscale en juridische vraagstukken op het gebied van bedrijfsopvolging, toekomstvoorzieningen, financieren en beleggen. De volgende zaken komen zeker aan bod: fiscale aspecten van financiële planning, partnerregeling, persoonsgebonden aftrek en verliesverrekening.

Meld u nu aan voor deze cursus »
13% minder accountantskantoren opgericht in derde kwartaal
In het derde kwartaal van dit jaar zijn 13% minder accountantskantoren opgericht dan in het derde kwartaal van 2019, blijkt uit CBS-cijfers. Daarmee doet de branche het iets beter dan gemiddeld: in heel Nederland daalde het aantal nieuwe bedrijven met 16%.
Lees verder »
Curatoren Imtech nemen na KPMG ook advocaten op de korrel
Tuchtrecht: de curatoren van het in 2015 failliet verklaarde Imtech hebben het er druk mee. Een maand geleden zaten ze bij de Accountantskamer met een klacht tegen drie KPMG’ers, maandag bezetten ze de banken bij de raad van discipline van de Orde van Advocaten. Dit keer met een klacht tegen vier topadvocaten.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Meld nu aan voor onze interactieve online Lunch & Learnsessies

In november en december bespreken experts in één uur de actuele ontwikkelingen en gevolgen van onder andere de Fiscale steunmaatregelen Corona; Derdenverklaring NOW; Belastingplan 2021; Het Pensioenakkoord voor de MKB-accountant/adviseur in vogelvlucht; Btw actualiteiten en WWFT. Per sessie betaal je slechts € 59,- en het levert 1 PE punt op.

Informatie en aanmelden »
Thuiswerkende rijksambtenaren delen vertrouwelijke informatie via privé-kanalen
Een deel van de ambtenaren bij de rijksoverheid deelt vertrouwelijke informatie via WhatsApp of privémailadressen, constateert de Algemene Rekenkamer. Die bepleit duidelijker communicatie over het veilig gebruik van ICT-middelen.
Lees verder »
Cel geëist tegen serie-faillissementsfraudeur
Het Openbaar Ministerie heeft een onvoorwaardelijke gevangenisstraf geëist tegen een 55-jarige verdachte uit Bergen die zou hebben aangestuurd op een faillissement van zijn onderneming en € 278.561 zou hebben onttrokken aan de boedel.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Drie tools voor optimale efficiëntie en controle over de backoffice

In dit blog kaarten we enkele voorbeelden van handige backoffice tools aan die jou en het team kunnen helpen om de samenwerking te versterken, de automatisering verder te verhogen, maximale winstmarges te behalen, én daarbij grip te krijgen of te behouden op alle backoffice werkzaamheden.

Lees verder »
Rechtbank laat vraag over BTW-plicht vermogensbeheer open
Moeten beleggingsinstellingen BTW gaan betalen over vermogensbeheer, zoals de Belastingdienst wil? De rechtbank Den Haag, waar 78 beleggingsinstellingen hadden aangeklopt, zal er geen oordeel over vellen: die heeft de zaak niet-ontvankelijk verklaard.
Lees verder »
Vijlbrief vindt aanpassing BIK ten gunste van MKB niet nodig
Staatssecretaris Hans Vijlbrief (Financiën) wil de baangerelateerde investeringskorting (BIK) niet aanpassen zodat kleinere ondernemers er meer van profiteren. Hij vindt de balans tussen grote en kleine investeringen in het huidige voorstel goed.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Vergoeding aanvragen voor aangifte zonder eHerkenning nu mogelijk
Helft CFO’s ziet weer groei in het verschiet
Tulpenfonds biedt gratis gezondheidscoach voor ZZP’ers
Werkgevers verbieden gebruik corona-app
OPLEIDINGEN
Masterclass Dossieropbouw en ontslag
The Legal Company
5 november 2020
Webinar Belastingmaatregelen 2021
Fiscount
17 december 2020
Post-hbo AA Oriëntatie Accountancy MKB
HAN
29 januari 2021
VACATURES
Senior manager compilation
CROP
Hoofddorp
IT-auditor
CROP
(junior) aangiftemedewerker 32-40 uur
Boon Accountants Belastingadviseurs/ Boon Registeraccountants
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN