Kennisbanken E-installatie
Online versie
NEN 1010 geldt ook voor DC-bekabeling zonnepanelen

Op de DC-bekabeling van pv-installaties is de NEN 1010 van toepassing, bijvoorbeeld voor de kabelberekening. Maar moeten DC-kabels, die al dubbel geïsoleerd zijn, in een beschermende buis of kabelgoot?

Lees verder >
Slimme meter geeft storingen door 

Bijna 430.000 slimme meters van netbeheerder Liander zijn de afgelopen maanden geüpdatet met een systeem dat stroomstoringen signaleert.

Lees verder >
Miljoenen naar onderzoek waterstof productie en opslag  

De toekomstige duurzame energievoorziening is gebaat met de productie en opslag van groene waterstof, zo is de gedachte. Diverse onderzoek- en pilotprojecten gaan daarom van start. 

Lees verder >
Zonnefolie aan vooravond grootschalige introductie

“Een grootschalige marktintroductie laat niet lang meer op zich wachten.” Aan het woord is solar-professor Wim Sinke. “Zonnefolie is misschien wel het meest aansprekende voorbeeld van een halffabricaat dat voldoende flexibiliteit biedt voor verschillende oplossingen.” 

Lees verder >
Zonnepanelen als stoorzender voor Digitenne of portofoons

Een pv-installatie is soms een stoorzender. EMC-straling kan storen op deuropeners, babyfoons, digitale radio of tv. Soms wordt zelfs het bereik van nabijgelegen basisstations van  het portofoon-netwerk gestoord. 

Lees verder >
Meer nieuws
Partnernieuws
Duurzaam lichtontwerp met comfort voor zowel mens als natuur

Een uniek project: een woonwijk met huizen die voldoen aan de hoogste duurzaamheidsnormen (Natura 2000) midden in een gebied vol fauna en flora als onderdeel van het duurzame woonprogramma van Gemeente Nieuwkoop.

Lees verder >
Blog
Energietransitie vraagt om digitale monteurs

Nederland moet in 2050 CO2-vrij zijn. De impact van de daarvoor benodigde energietransitie gaan we al veel eerder ondervinden.

Lees verder >
Whitepaper
NEN 1010 & installaties vernieuwen

Deze gratis whitepaper gaat o.a. in op de diverse artikelen van het Bouwbesluit en aan welke uitgave van de NEN 1010 moet worden voldaan indien men tot het wijzigen of reviseren van een bestaande elektrische installatie overgaat.

Lees verder >
Druk op elektra

Het gebruik van elektra in en rond Nederlandse woningen is de laatste decennia flink gestegen. Auto’s rijden tegenwoordig op elektriciteit, zonneschermen zijn automatisch te bedienen en smartphones, tablets of zelfs spelcomputers behoren bijna standaard tot de inboedel. 

Lees verder >
Topjobs
Commercieel Directeur
Andus Group
Senior Projectontwikkelaar
Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen b.v.
Uitvoerder
Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen b.v.
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright