Kennisbanken E-installatie
Online versie
NEN 1010: software voor kabelberekeningen

De kabelberekening neemt in de NEN 1010 een prominente rol in. Maar waarmee doe je zo’n berekening? Kabelfabrikanten zijn behulpzaam met gratis software, maar hiermee kun je niet een compleet verdeelnet doorrekenen.

Lees verder >
Attentie attentie voor cybersecurity

Hacks zijn aan de orde van de dag, ook in de installatiebranche. Vaak zijn ze onschuldig, maar toch maakt iedere hack pijnlijk duidelijk dat er kwetsbaarheden in de veiligheid van installaties zitten. 

Lees verder >
Aandachtpunten voor paneelbouwers

Waar moeten paneelbouwers en system integrators die kwaliteit willen leveren zoal rekening mee houden?  

Lees verder >
“Grenzen tussen e- en w-werk vervagen”

“Aardgas verdwijnt als verwarmingsbron en elektriciteit neemt die rol in veel gevallen over. Je gaat kortom in woningen van twee energiebronnen naar één."

Lees verder >
Nieuwe versie Handboek Zonne-energie

Isso komt met een nieuwe versie van het Handboek Zonne-energie. In het vernieuwde handboek staat meer over energieopslag en veldsystemen.

Lees verder >
Meer nieuws
Partnernieuws
Keuzehulp voor technici leidt tot betere keuzes warmtepompcursussen

Technici krijgen steeds vaker te maken met warmtepompsystemen. Maar als zij zich hierin willen bekwamen, komen ze voor een keuze te staan. Er zijn zoveel verschillende opleidingen en cursussen; hoe weten ze welke passen bij hun voorkennis, wensen en werkzaamheden?

Lees verder >
Blog
Wat moet een projectleider elektrotechniek weten over BIM?

Projectleiders elektrotechniek worden soms zenuwachtig bij hun eerste BIM-project. Dat hoeft niet.

Lees verder >
(advertorial)
alt
Kennisbank Installatie Journaal
Bevat praktische informatie over NEN 1010, NEN 3140, Power Quality, Verdeelsystemen, ATEX en Machineveiligheid. Experts vertalen droge normen naar de praktijk, d.m.v. achtergrondartikelen, veel illustraties, voorbeelden, video’s, kennistests en interactieve berekeningen.
Whitepaper
De Brandstofcel

De brandstofcel is op weg naar volwassenheid. Het is een relatief schone technologie, geen uitstoot van stikstofoxiden, zwaveloxiden en fijnstof en met het groener worden van het gasnet, krijgt deze technologie een steeds duurzamer karakter.

Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright