Kennisbanken E-installatie
Online versie
NEN 1010 streng voor verlichtingsarmaturen

De NEN 1010 stelt voor het eerst aanvullende eisen aan verlichtingsarmaturen. installateurs moeten aantonen of de bedrading in de armatuur wel UV-bestendig is en of het aansluitblokje wel geschikt is. Vertrouwen op de productspecificaties van de fabrikant is onvoldoende.

Lees verder >
Productgaranties tot 25 jaar op zonnepanelen

LG Electronics verlengt de productgaranties voor de LG MonoX Plus, LG NeON 2, LG NeON 2 Black en de LG NeON 2 BiFacial (N2T) zonnepanelenmodules van 15 tot 25 jaar. 

Lees verder >
BIM is kinderschoenen ontgroeid

BIM is allang niet meer alleen een manier om gegevens centraal op te slaan.

Lees verder >
(advertorial)
alt
Glas-glas zonnepaneel biedt voordelen

Steeds meer wordt gekozen voor glas-glas zonnepanelen. Zeker omdat garanties, opbrengst en veiligheid belangrijker worden. Wat zijn de voordelen van deze panelen ten opzichte van de glas-folie variant?

Meterkast in het gedrang

Bouwpartijen zoeken naar een nieuwe rol voor de meterkast in woningbouw. Wat is er aan de hand?

Lees verder >
Stekerbare installaties voor nieuwbouw basisschool 

Basisschool Tamarinde in Zaandam is voorzien van een stekerbare e-installatie. Hiervoor werden zijn op maat gemaakte snoeren toegepast.

Lees verder >
Meer nieuws
Partnernieuws
Zonnepanelen: glas-glas of glas-folie?

De nieuwste generatie zonnepanelen worden steeds meer toegepast; glas-glas. Aangezien garanties, opbrengst en veiligheid belangrijker worden, lijken de dagen voor glas-folie zonnepanelen dan ook geteld.

Lees verder >
Heeft warm weer invloed op rendement zonnepanelensysteem?

Heeft warm weer invloed op het rendement van een zonnepanelensysteem? Is het rendement meer of misschien zelfs wel minder? Hoe werkt dit precies? Lees het hier.

Lees verder >
Ubbink zet in op BIM-bibliotheek MEPcontent

Steeds meer fabrikanten erkennen de noodzaak van het BIM-ready maken van hun producten. Eén van die fabrikanten is Ubbink, specialist in rookgasafvoer- en ventilatiesystemen en oplossingen voor lucht- en waterdicht bouwen.

Lees verder >
(advertorial)
alt
Snel noodverlichting monteren ?
Door het installatievriendelijke systeem van Famostars vluchtwegaanduiding Go! is dat geen probleem. Zo is er een standaard gatenzaag te gebruiken bij de inbouwvariant voor een snelle installatie. Ervaar het zelf, bekijk de video!
Blog
Light + Building mag je als installateur niet meer missen!

De beurs Light + Building wordt iedere 2 jaar beter bezocht. 

Lees verder >
(advertorial)
alt
Noodverlichting met DALI
VanLien introduceert een reeks noodverlichtingsarmaturen die compatibel zijn met DALI. De automatische controlefunctionaliteit volgt het systeem constant op en slaat rapporten op van elke storing. Eenvoudig te installeren bovendien. Optimale controle dus voor maximale veiligheid.
Whitepaper
Wat is er aan de hand met de meterkast?

De meterkast krijgt een nieuwe rol. Minder afhankelijk van netbeheerders. En de gasmeter verdwijnt. Er wordt volop geëxperimenteerd, zelfs met ondergrondse putten, met de opsplitsing van groepenverdelers en met prefab meterkasten.

Lees verder >
BIM en de ervaringen van installatiebedrijven

Steeds meer installateurs werken in BIM. In deze gratis whitepaper leest u de ervaringen van verschillende installatiebedrijven bij diverse bouwprojecten.

Lees verder >
Vakmedianet
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright