Kennisbanken E-installatie
Online versie
NEN 3140 richt zich op de interactie tussen mens en elektrische installatie

NEN 3140 is een belangrijke norm voor installateurs en (andere) werkgevers, omdat zij er voor moeten zorgen dat hun werknemers veilig kunnen werken. Bijvoorbeeld tijdens het inspecteren van een elektrische installatie.

Lees verder >
Norm voor brandveiligheid gebouwen wordt herzien

NEN en Brandveilig Bouwen Nederland gaan de norm NEN 6093 ‘Brandveiligheid van gebouwen – Beoordelingsmethode van rook- en warmteafvoerinstallaties’ herzien.

Lees verder >
E-installaties renoveren: knelpunten en risico’s

Er zijn heel veel goede redenen om te renoveren, maar bij de uitvoering ervan kunnen verschillende knelpunten en risico’s opduiken.

Lees verder >
(advertorial)
alt
Hulp nodig bij uw kabelkeuze?
Cable App is een handige app voor slimme kabelberekeningen. De app is geschikt voor elke installatiemethode en bevat alle standaard-meetmethodes van NEN1010. Naast de juiste kabeldiameter wordt ook een financieel en eco alternatief berekend. Beschikbaar voor mobiel en web.
Vakmedianet hoofdmediapartner Vakbeurs Energie 2018

Vakmedianet, de uitgever van Installatie Journaal, is samen met Sdu hoofdmediapartner van Vakbeurs Energie 2018.

 

Lees verder >
Control Techniques gaat samenwerken met sterkste man ter wereld

Control Techniques, specialist in frequentieregelaars, werkt samen met de sterkste man ter wereld.

Lees verder >
Meer nieuws
Partnernieuws
Waarom schakelt een zonne-energiesysteem bij te veel zon automatisch uit?

Op extra zonnige dagen krijgen installateurs regelmatig de volgende vraag binnen van klanten: “Ons zonne-energiesysteem schakelt wel eens uit als de zon schijnt. Waarom gebeurt dit en wat kan ik er tegen doen om het te voorkomen?” Hoe dit exact zit, legt Libra Energy uit.

Lees verder >
Stekerbaar of conventioneel installeren, wat zijn de verschillen?

Dagelijks bezoekt Milo Voolstra, accountmanager stekerbaar installeren bij Hemmink, installatiebedrijven om de oplossingen voor stekerbaar installeren te laten zien. 

Lees verder >
Blog
Adaptief evacueren: kans voor de installateur

Bij evacuaties kan het om leven of dood gaan. Onderzoeken tonen aan dat slechts 38 procent van de mensen statische nooduitgangsborden herkent bij een evacuatie. Adaptieve evacuatie zal die bewustwording veel meer vergroten.

Lees verder >
Whitepaper
Zonnepanelen van de toekomst

De zonnepaneel in zijn huidige vorm lijkt uitontwikkeld. Maar schijn bedriegt. Er zijn volop ontwikkelingen om de opbrengst te verhogen en de prijs te verlagen. En om ze fraaier te maken.

Lees verder >
Renovatie van E-installaties: knelpunten en risico’s

Het Bouwbesluit zegt dat een elektrische installatie ten minste moet voldoen aan de voorschriften die van toepassing waren tijdens de bouw. Die regel is niet houdbaar. Maar waar moet en kun je rekening mee houden?

Lees verder >
Vakmedianet
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright