Kennisbanken E-installatie
Online versie
NEN 3140: wat is er nieuw?

NEN 3140 is vernieuwd. Tekstueel is er veel veranderd in de norm. Zo zijn bepalingen begrijpelijker beschrijven en is de indeling beter genummerd. Ook is de norm beter in samenhang gebracht met bepalingen in de Arbo-regelgeving.

Lees verder >
Stekerbaar installeren: waar moet je rekening mee houden?

Stekerbaar installeren is sinds 1995 in Nederland een begrip. Inmiddels zijn er diverse toepassingsmogelijkheden.

Lees verder >
‘PV-opbrengst Nederland in 2018 uitzonderlijk hoog’

SolarCare selecteerde uit zijn bestand van dagelijks gemonitorde pv-installaties zo’n 2500 installaties, verspreid over Nederland en onderzocht de opbrengst per Wp.

Lees verder >
(advertorial)
MAGNUM Heating
NIEUW: MAGNUM HeatBoard (E)
Revolutionair droogbouwsysteem voor elektrische vloerverwarming geschikt voor houten vloeren. Met slechts 12mm is MAGNUM Heatboard het dunste droogbouw systeem in zijn soort. Het systeem is zeer eenvoudig te installeren en biedt zelfs in de bochten een maximale warmteoverdracht.
Benoemingen bij Unica

Unica vult drie belangrijke functies in. Laura Renirie is aangesteld als directeur van Unica Building Services Eindhoven, Arjen Leenhouts als  directeur van Unica Energy Solutions, en Maurice Peeters als directeur van Unica Building Services Venlo.

Lees verder >
Wat is Power Quality?

Wat wordt er nu precies met Power Quality bedoeld?  Dat wordt duidelijk in onze gratis video.

Lees verder >
Meer nieuws
(advertorial)
Bouwkosten
Gezocht kostenadviseur
Volg je de installatietechnische ontwikkelingen? Vind je klantcontact en contact met leveranciers leuk? Ga dan de uitdaging aan de juiste vertaling te vinden naar toepasbare kostenkengetallen (calculatiedata, onderhoudsdata en ramingskengetallen) en softwarefunctionaliteiten.
Partnernieuws
Case: complete renovatie Technova College Ede

Het Technova College is een moderne mbo-school in Ede waar alles draait om techniek en creativiteit. In september 2018 is het gebouw compleet gerenoveerd. ITN Installatietechniek uit Ede mocht het installatiewerk uitvoeren. 

Lees verder >
Nieuw concept: Slim & Snel installeren

Heb jij in de praktijk te maken met strenge regelgeving en prijs- en tijdsdruk? Dan biedt het nieuwe concept Slim & Snel installeren van Hemmink veel voordelen. 

Lees verder >
Blog
“Werk áán en niet alleen in je onderneming”

Als ondernemer in de installatiebranche ben je vaak druk: je zet werkzaamheden op de agenda, loopt projecten na, spreekt met opdrachtgevers, maakt offertes, enzovoort, enzovoort. Het is daarom zaak om je tijd optimaal te benutten. 

Lees verder >
Whitepaper
Stekerbaar installeren

In deze gratis whitepaper leest u meer over normeringen, methodes en materialen met betrekking tot stekerbaar installeren.

Lees verder >
Schakelkasten: passief of actief koelen?

Elektrotechnische componenten in besturings- en schakelkasten produceren warmte. Om de componenten te beschermen tegen te hoge temperaturen, moet de warmte efficiënt uit de kast worden afgevoerd. Dat kan passief of actief.

Lees verder >
Vakmedianet
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright