Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 27 oktober 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Nep-fiscalisten riskeren (cel)straf
Personen die zich ten onrechte als belastingadviseur voordoen, opzettelijk onjuiste aangiften namens klanten indienen en daarmee ten onrechte teruggaven realiseren, riskeren een strafrechtelijke veroordeling.
Lees meer
 
 
Finact levert risicomodule voor intermediairs
Finact, leverancier van webbased software voor WFT adviseurs, accountants en fiscalisten, komt ook met software voor intermediairs die klanten willen adviseren op het gebied van risicomanagement. Met de nieuwe Risicomodule kunnen zij een risicoanalyse rapport voor hun klanten samenstellen.
Lees meer
 
Hoe speel je als accountantskantoor in op de ‘abonnementeconomie’? Advertorial

: Om het als accountantskantoor te redden in de abonnementeconomie, is het niet genoeg om een standaardproduct tegen een lage maandelijkse prijs te gaan verkopen. Je moet echt opnieuw gaan kijken naar wat je levert en hoe je dat levert.
Lees meer =>

 
Aflossen is uit, lenen is in
De bancaire kredietverlening in Europa blijft zich gestaag ontwikkelen. Dat blijkt uit een persbericht van de Europese Centrale Bank (ECB) over de monetaire ontwikkelingen binnen de Euro-zone. 
Lees meer
 
 
Minister wil rust, reinheid en regelmaat
Rust, reinheid en regelmaat. Dat ouderwetse opvoedkundige adagium wil de nieuwe minister van Financiën Wopke Hoekstra in de praktijk brengen. 
Lees meer
 
PE à la Carte Advertorial

Van dinsdag 14 tot en met donderdag 16 november vindt in Hotel de Buunderkamp de PE à la Carte plaats. Een unieke educatiemidweek, waarin u op een efficiënte en informele manier uw kennis kunt verbreden. U stelt uw eigen PE-programma samen, waarbij u kunt kiezen uit 28 verschillende trainingen van elke 3 punten/uren. De trainingen gaan gegarandeerd door, zo komt u niet voor overwachte verassingen te staan. Wij ontmoeten u graag!

 
Bewijslast bordeelhouders niet omgekeerd
Gebruikt een klant één condoom per bezoek, of zijn het er regelmatig ook twee? En vroegen de exploitanten nu wel of niet een vergoeding voor de voorbehoedsmiddelen en consumpties die de dames gebruikten? Zo gedetailleerd ging het eraan toe in een geschil tussen de Belastingdienst en twee bordeelhouders die als V.O.F. hun ‘privéhuis’ drijven. Laatstgenoemden kregen een […]
Lees meer
 
Automatische bankkoppeling ING–iMUIS Online uitgebreid Contentpartner
MUIS Software heeft een nieuwe functionaliteit toegevoegd aan haar automatische bankkoppeling met de ING in iMUIS Online: het uitschrijven van betalingen en incasso-opdrachten.
 
NIEUW: het AV-belastingcongres: 29 november Postillion Bunnik Advertorial

Bespaar uw klant Vpb door winst uit te stellen tot 2018; de eerste tariefschijf van de Vpb wordt in 2018 namelijk verlengd met € 50.000. Dit is een van de vele tips die u ontvangt tijdens ons AV-belastingcongres. Veel praktijkvoorbeelden toegespitst per branche (Horeca, Transport, Online Business en Retail). Hoe beperkt u risico’s van een naheffingsaanslag, welke gunstige regelingen zijn er voor uw MKB-klanten, fiscale regels bij fooien, wanneer is iemand ondernemer en nog veel meer.

Bekijk het hele programma en meld u aan. =>

 
Duur bewijsbeslag Deloitte: eigen schuld, dikke bult
Bij een zeer omvangrijk bewijsbeslag dat onder een derde is gelegd kan die derde aanspraak maken op een redelijke vergoeding van zijn kosten door de beslaglegger. Dat heeft de Rechtbank Amsterdam bepaald in een zaak die draait om de financiële positie van een voormalige klant van Deloitte, DPH. 
Lees meer
 
 
Meer winstbelasting door spoedreparatie wet
Ondernemingen met meerdere bedrijven in Nederland dreigen meer winstbelasting te moeten betalen, ook al heeft het nieuwe kabinet belastingverlaging in het vooruitzicht gesteld. 
Lees meer
 
 
Weinig wijzigingen in accountantsprotocol corporaties
De Autoriteit woningcorporaties (Aw) heeft een geactualiseerd accountantsprotocol voor woningcorporaties gepubliceerd. Dit meldt Aedes, koepel voor woningcorporaties.
Lees meer
 
 
Inval bij verzekeraar Ennia Curaçao
Het Openbaar Ministerie heeft eerder deze week een inval gedaan bij het Curaçaose hoofdkantoor van verzekeraar Ennia Caribe. Dit meldt het FD.
Lees meer
 
Boekhouden maar dan slimmer en efficiënter. No hands accounting: Artificial Intelligence en Machine Learning Contentpartner
Moderne technologie, zoals Artificial Intelligence en Machine Learning, komt steeds dichter bij de accountantspraktijk. Het resultaat: boekhouden wordt eenvoudiger, zorgvuldiger, sneller, kent minder fouten, spookfacturen worden afgevangen en oneigenlijke boekingen voorkomen. Voor de ondernemer betekent dit dat hij/zij beter kan sturen op cijfers. Voor de accountant betekent het betere service verlenen, minder vraagposten en slimmer […]
 
Effectief samenstellen Opleiding
Deze cursus gaat in op alle kwaliteitsmaatregelen rond het proces van de samenstelling van opdrachtaanvaarding tot afronding, met de nadruk op vastleggingen en verdere dossiervorming. Hierbij wordt uitgegaan van een werkwijze waarbij de gesignaleerde risico’s op materiële afwijkingen centraal staan. Natuurlijk wordt aandacht besteed aan de aspecten van de vernieuwde standaard 4410 en ook de […]
 
Cursus Werken met BTW Opleiding
Cursus gaat gegarandeerd door! Tweedaagse cursus op 15 en 22 november 2017. Hoe gaat u om met BTW-formaliteiten? Is uw boekhouding in overeenstemming met de wetgeving? Weet u hoe u moet handelen bij steekproefcontroles? Hoe zit het met aftrek van voorbelasting? Tijdens deze interactieve cursus leert u alle ins en outs van de BTW. U […]
 
Assistent accountant Vacature
Alfa is overal dichtbij. Logisch dus dat Alfa waarde hecht aan medewerkers die dicht bij zichzelf blijven. Want de mooiste carrière begint dicht bij jezelf! Vacature assistent accountant in Langenboom Wil je een impuls geven aan je carrière en ben je op zoek naar een volgende baan als assistent accountant? Dan is je nieuwe baan […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn