Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 12 september 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Nertsenfokkers verzwijgen miljoenen aan buitenlands vermogen
De FIOD heeft woensdag 11 doorzoekingen verricht in woningen en bedrijfspanden in Appeltern, Gemert, gemeente Houten, Malden, Putten en Zeewolde. Acht mannen en een vrouw worden verdacht van deelname aan een criminele organisatie, belastingfraude en witwassen.
Lees verder »
NBA pr-campagne: Nederland rekent op zijn accountants
De NBA is deze week met een mediacampagne begonnen om het beeld van accountants bij het grote publiek te versterken, te verbeteren, of hoe je het wilt noemen. Een campagne die uitlegt wat accountants doen en waarom vind ik een goede zaak. Ik ben er redelijk van overtuigd dat veruit de meeste accountants deugen en […]
Lees verder »
Advertorial: Stappenplan: naar een toekomstbestendig accountantskantoor

Volgens onderzoek door Wolters Kluwer Tax & Accounting is technologie één van de belangrijkste groeifactoren voor bedrijven. Maar hoe kun je traditionele processen aanpassen en overstappen op een nieuwe manieren van werken en denken? Bekijk dit onderzoek en het stappenplan!
Download gratis >

Advertorial: Dé opleider voor financieel professionals. Start in september!

Financials opgelet: In september en oktober starten er bij Markus Verbeek Praehep ruim 200 erkende MBO-, HBO- en diverse vakopleidingen. Markus Verbeek Praehep is al ruim 120 jaar een autoriteit als opleider op het gebied van finance, accountancy, fiscaal en payroll. Bekijk ons aanbod en schrijf je in!

>> Bekijk alle opleidingen

Rechter staat bizarre ‘awarduitreiking’ op privéadres belastingambtenaren niet toe
Een uiterst gefrustreerde belastingbetaler mag geen zogenaamd komische prijsuitreiking voor ‘meest corrupte ambtenaar’ en ‘de grootste ongelikte beer binnen de Belastingdienst en het Ministerie van Financiën’ uitreiken bij enkele ambtenaren aan huis. De rechtbank Gelderland legt de man, die al jarenlang een conflict heeft met de fiscus, in een door de Staat en de ambtenaren […]
Lees verder »
‘Korting verhuurdersheffing weegt niet op tegen VPB-stijging door ATAD’
De verlaging van de verhuurdersheffing die het kabinet waarschijnlijk volgend jaar door wil voeren om de woningmarkt te stimuleren weegt niet op tegen de negatieve financiële consequenties die de Europese richtlijn ATAD heeft op de winstbelasting die corporaties moeten betalen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Gratis event: optimaliseren kan je leren (2 Fiscale PE-punten RB)

Overzie je niet altijd de gevolgen van een inkomenswijziging bij jouw klanten? Dan is dit hét event voor jou! Wij gaan je namelijk precies uitleggen welke onderdelen van de inkomstenbelasting/vennootschapsbelasting en inkomensafhankelijke regelingen aandacht nodig hebben bij een Q4 gesprek.

Meld je aan =>

Lees verder »
VVD wil Wwft-check ook bij lokale politici
Als extra middel in de strijd tegen witwassen pleit de VVD ervoor om ook lokale politici te gaan controleren op witwaspraktijken en criminele banden. VVD-Kamerlid Roald van der Linde zegt tegen BNR dat zijn partij er voorstander van is dat banken in het kader van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme […]
Lees verder »
Multinationals moeten winstbelasting gaan betalen
Het kabinet gaat aan de slag met een regeling waardoor Nederlandse multinationals als Shell, Philips en AkzoNobel – die nu nauwelijks of geen winstbelasting betalen – worden gedwongen winstbelasting te betalen. De regering neemt een initiatiefwet daartoe over van GroenLinks, bevestigen bronnen aan de NOS.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Bezoek de gratis demosessie over Visma eAccounting Accountancy

Ook benieuwd hoe u maximaal kunt presteren door gebruik te maken van slimme accountancy software? Schrijf u dan nu in voor onze gratis demosessie. Schrijf u nu in >>

Lees verder »
Bedrijven nemen steeds meer cybersecuritymaatregelen
Bedrijven nemen steeds meer maatregelen om zich te weren tegen cyberaanvallen van buitenaf. Vooral middelgrote bedrijven maken een inhaalslag met de invoering van authenticatie via soft- of hardwaretokens. Daarnaast daalt het aantal ICT-veiligheidsincidenten door een aanval van buitenaf. Dit meldt het CBS op basis van de Cybersecuritymonitor 2019.
Lees verder »
Henk Kenter: nieuw kantoor, oud kantoor
Transitie is een modewoord. Ontwikkelingen die ieder kantoor moet doormaken: meer advies, een andere rol voor de accountant en zijn kantoor. Het aantal goeroe’s dat dit verhaal vertelt lijkt eindeloos. Maar is het ook waar?
Lees verder »
AVG – verwerker of verwerkingsverantwoordelijke?
De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) stelt verschillende eisen aan verwerkingsverantwoordelijken en aan verwerkers.
Lees verder »
Lonen stijgen sneller dan CPB verwacht
De loonstijging pakt volgend jaar voor werknemers hoger uit dan het Centraal Planbureau (CPB) verwacht. Dat blijkt uit een berekening die werkgeversvereniging AWVN maakte op basis van de afgesloten meerjarige CAO’s voor 2020.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Accountant, weet jij wat er van jouw accountants-of administratiekantoor wordt verwacht? 

Weet jij als accountant of boekhouder wat de nieuwe generatie ondernemers van jou verwacht? In deze blog lees je over drie verwachtingen die zij van jouw accountants – of administratiekantoor hebben.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Risico wanbetaling en faillissementen autosector groeit
AFM beboet Santander voor overtreding regels kredietverstrekking
Omzettoename transport voor tiende kwartaal op rij
OPLEIDINGEN
Frauderisicofactoren in de praktijk
Fiscount
1 oktober 2019
Cursus Het UBO-register en privacy-structuren
Fiscaal Vanmorgen
18 september 2019
Marketing Day Editie September
Yuki
30 september 2019
VACATURES
IT auditor, 32-40 uur
Boon Accountants Belastingadviseurs
Controleleider
Lansigt
Ridderkerk of Alphen aan den Rijn
Gevorderd Assistent Accountant- Roosendaal
DRV
Roosendaal
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN