Bosanemoon is ideaal fotomoment | Podcast over blauwborst | Nu te zien: oranjetipjes
RATELRAADSEL

RATELRAADSEL

In april hoor je vanuit de schemering een ratelend geluid. Dit is de dader...
Roots
Natuurfotografie: bosanemoon
DIT IS JULLIE FAVORIETE FOTOMODEL

Bosanemonen staan al jaren met stip op nummer één bij natuurfotograferend Nederland. Redacteur René Alblas selecteerde de mooiste beelden van bosanemonen, gemaakt door Roots-lezers.
Foto: Chris Ruijter

Roots
Podcast Notenkrakers
ZO KLINKT DUS DE BLAUWBORST

In de nieuwste aflevering van de podcast Notenkrakers luisteren we naar de mooie zang van de blauwborst. In april is deze opvallende vogel met zijn koninklijk blauw gekleurde borst weer in Nederland te zien én vooral te horen. In deze podcast leer je hoe je de zang herkent.
Foto: Marcel van Kammen

Roots
Vlinderen
NU OVERAL TE ZIEN: ORANJETIPJES

Door het zonnige en warme weer vliegen er momenteel opvallend veel oranjetipjes. Vooral de bloeiende pinksterbloemen zijn in trek. En wist je dat het mannetje een vrouwtje tot op wel 5 km afstand kan ruiken? Je leest hier hoe dat zit.
Foto: Regina Wieringa

Roots
Natuurnieuws
WAT DOET HET WILD NU HET RUSTIG IS?

Door het coronavirus is het aantal bezoekers in het Nationale Park De Hoge Veluwe met meer dan 75 procent afgenomen. Deze tegenvaller biedt ook een kans. Boswachter Henk Ruseler: “Via het project Snapshot onderzoeken we of het gedrag van wilde dieren verandert nu het zo stil is.”
Foto: camerabeeld Snapshot

TIJD VOOR JEZELF

Haal de natuur in huis voor jezelf of geef Roots cadeau en ontvang zelf 3 gratis tijdschriften.

Het abonnement stopt automatisch en je hebt de keuze uit meerdere edities van 14 toptijdschriftmerken, waaronder Seasons, delicious., Zin, KIJK, Fietsactief en nog veel meer!

Roots
Roots
Natuurnieuws
AALSCHOLVER HEEFT SUPEROREN

Kikkers en schildpadden horen prima onder water. Die brengen daar ook behoorlijk wat tijd door. Veel meer tijd dan de aalscholver – die duikt slechts snel onder om een visje te scoren. Maar ook hij heeft superoren, toont Deens onderzoek.
Foto: iStock

Roots
FietsActief-jaarabonnement voor € 23,50
VROLIJK PASEN!

Om het lange Paasweekend te vieren, heeft FietsActief een speciale aanbieding: alléén dit weekend ontvang je 50% korting op 1 jaar FietsActief, het leukste fietstijdschrift voor de recreatieve fietser. Nu voor slechts € 23,50.

Zo zit je nooit meer verlegen om een mooie route. Voor nu houden we het bij een rustig fiets-ommetje in de eigen omgeving. Ondertussen blijven we dagdromen over mooie fietstrips, die er echt weer gaan komen.

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest
Copyright © 2020 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer