Bijentelling: alle bijen verzamelen! | Zoek je het buitenlandgevoel? Ga wandelen in het Gulpdal | De leukste foto's van kleine knagers
WINNEN

WINNEN

Klik hier en maak kans op een mooi libellenboek!
Roots
Vrolijke natuurfoto’s
10x DE LEUKSTE KLEINE KNAGERS

Het thema voor maart van de wedstrijd Foto van de Maand was ‘kleine knagers’. Fotografie-redacteur René Alblas zag veel mooie inzendingen. Hij selecteerde 10 beelden die net buiten de prijzen vielen, maar die beslist extra aandacht verdienen. Ook geeft hij in één zin weer waarom de foto speciaal is.
Foto: Alex Pansier

Roots
Nationale Bijentelling
ALLE BIJEN TELLEN MEE

In het weekeinde van 17 en 18 april is de Nationale Bijentelling. Doel is de verspreiding van bijen beter in kaart te brengen. Meedoen is makkelijk. Weet je nog niet genoeg van bijen? Neem dan online 'bijles'.
Foto: Daniël Mulder

Roots
Natuurwandelen
BUITENLANDGEVOEL IN NEDERLAND

In het diepe zuiden van Limburg slingert de Gulp door een kleinschalig landschap, omzoomd door bloemrijke weiden. Zwerf met deze Roots-route over de steile paden van het Bovenste Bos en verken de oevers van het bergbeekje de Gulp.
Foto: Bob Luijks

Roots
Natuurnieuws
MEESJES WARMEN HUN BLOED OP

Wij zetten de verwarming een graadje hoger als we het koud hebben. Kleine vogeltjes fluffen hun veren op en creëren zo een isolerend laagje lucht. Maar ze doen meer om warm te blijven, zo ontdekten Zweedse en Schotse biologen onlangs. Ze verwarmen in de winter hun bloed.
Foto: iStock

Net uit het ei
EEN KAKELVERS VOGELMAGAZINE

Dit is alweer het 10e nummer van het Roots Vogelmagazine! Het voorjaar breekt aan, de eerste trekvogels uit het zuiden arriveren alweer en je kunt weer op zoek naar de eerste zingende tjiftjaf.

In dit nummer gaan we in op de nieuwste trends onder trekvogels. Maar we leggen ook uit hoe vogels wit worden (albino), of zwart (melanistisch). En ga vooral ook eens naar het Lauwersmeer, een supergebied voor vogelaars. We wijzen je de hotspots. En nog veel en veel meer!

Roots
Roots
19 t/m 23 april
DE WEEK VAN DE TEEK

Ruim 1,5 miljoen keer worden we jaarlijks door ‘m gebeten: de teek. Met de klimaatverandering stijgt ook het aantal tekenbeten. Vooral in juni en juli slaat dat venijnige zwart-bruine spinachtige beestje toe. Vandaar de jaarlijkse Week van de Teek.
Foto: Pixabay

Roots
Easy vogelen
HANDIGE GIDS VOOR DE BEGINNENDE VOGELAAR

In het weiland zit een witte vogel. Leuk, maar welke is het? Deze nieuwe gids van Nico de Haan helpt onervaren vogelaars door vogels op kleur, gedrag, vorm en leefgebied in te delen. Roots-redacteur en vogelkenner Paul Böhre recenseert de gids.
Illustratie: Elwin van der Kolk

Roots
Moederdagdeal
MINI-ABONNEMENT OP EEN TITEL NAAR KEUZE

Op zondag 9 mei is het Moederdag! De hoogste tijd om jouw moeder, vrouw, dochter, zus of vriendin weer even in het zonnetje te zetten. Gun de allerliefste vrouw een (lees)momentje voor zichzelf en verras haar met een mini-abonnement op een van onze toptitels. Van delicious. tot Roots, van FietsActief tot Seasons.

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2021 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden