Bekijk hier de webversie
 
 
 
headerafbeelding
  NH Weekbericht - woensdag 5 juni  
 
> Eerste resultaten RIVM-onderzoek ‘grafiet en gezondheid’
> Slim onderweg
> Formatieblog Rosan Kocken, onderhandelaar GroenLinks
> Maak kennis met de Kop van Noord-Holland in de nieuwe &Holland
> PS hebben ideeën voor MRA-agenda
> Formatieblog Amélie Strens, onderhandelaar D66
> GS-besluiten van 4 juni 2019
> Statenvragen
> Vergaderingen
 
 
Eerste resultaten RIVM-onderzoek ‘grafiet en gezondheid’

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft de eerste resultaten van het onderzoek ‘grafiet en gezondheid’ bekendgemaakt. Uit een eerste inschatting blijkt dat in de grafietregen zware metalen en PAK’s zitten. Voor de metalen lood, mangaan en vanadium is de geschatte blootstelling voor jonge kinderen zodanig dat dit ongewenst is voor de gezondheid.
Lees meer



 
 
 
Slim onderweg
De provincie Noord-Holland heeft samen met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&W), de ANWB, de RAI vereniging en het CBR een online community opgezet over slimme mobiliteit. Op slimonderweg.nl informeren weggebruikers elkaar en wordt informatie gedeeld over de kansen en risico’s van slimme mobiliteit.
Lees meer
 
 
 
Formatieblog Rosan Kocken, onderhandelaar GroenLinks
Hemelvaartsdag 06:30 uur. De wekker gaat want om 08:00 uur worden de coalitieonderhandelingen voortgezet, dus ik sta deze Hemelvaartsdag vroeg op terwijl de rest van het huis vandaag lekker blijft liggen. De Noord-Zuidlijn blijkt vandaag niet elke 6 minuten, maar slechts om het halfuur te gaan… Gauw fiets ik terug naar huis waar Zita, met wie ik samen de onderhandelingen voer namens GroenLinks, me ophaalt, zodat we toch net op tijd in Westzaan arriveren.
Lees meer
 
 
 
Maak kennis met de Kop van Noord-Holland in de nieuwe &Holland
In de nieuwe &Holland, het gratis magazine van en voor Noord-Hollanders: wonen naast een spoorwegstation, wandelen in Noord-Holland, mogelijke oplossingen voor bodemdaling, meevaren op de Blauwe Golf, een kennismaking met de Kop van Noord-Holland, de 'rare plaatsnamen'-quiz mét prijsvraag en nog heel veel meer.
Een abonnement is gratis!
Deze &Holland meteen lezen
 
 
 
PS hebben ideeën voor MRA-agenda
In de Metropoolregio Amsterdam (MRA) werkt de provincie Noord-Holland samen met 32 gemeenten, Flevoland en de vervoerregio Amsterdam samen aan een economisch sterke en leefbare regio. Provinciale Staten (PS) bepalen mee hoe de agenda van de MRA eruitziet. Daarom volgden de PS-leden op maandag 3 juni een spoedcursus MRA en droegen ze hun ideeën aan voor de MRA-agenda 2020.
Lees meer
 
 
 
Formatieblog Amélie Strens, onderhandelaar D66
Mijn hemelvaartweekend is, zoals zoveel lange weekenden, volgeboekt met familie en vrienden, politieke wel te verstaan. Ook dit weekend benutten we de vrije dagen en gaan we door met de coalitie-onderhandelingen. We kennen ondertussen elkaars positieve gewoonten, eigenaardigheden en ook kleine onhebbelijkheden. Soms schuurt het, zijn er meningsverschillen, maar we luisteren naar elkaar en je waardeert elkaar voor wie je bent en waar je voor staat.
Lees meer
 
 
GS-besluiten van 4 juni 2019
  • Financiële reservering parallelle Kaagbaan
  • Oplevering verkenningstraject Schipholcorridor - OV knooppunten
  • Resultaat onderzoek RIVM effecten grafietuitstoot Harsco

De complete besluitenlijst van GS vindt u op de website. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met de provincie Noord-Holland, telefoon (023) 514 3143, e-mail post@noord-holland.nl.

 
 
 
Statenvragen

Vanuit Provinciale Staten (PS) zijn schriftelijke vragen gesteld over:

  • de onderzoeksresultaten van het RIVM rapport Inschatting gezondheidsrisico’s grafietregen Wijk aan Zee (nr. 41, VVD).

Gedeputeerde Staten zullen de gestelde vragen zo spoedig mogelijk beantwoorden, uiterlijk 30 dagen na binnenkomst. Alle Statenvragen zijn integraal beschikbaar op de website van de provincie Noord-Holland.

 
 
 
Vergaderingen
Hoor- en adviescommissie - 13 juni 2019
 
 
 
 
> Uitschrijven voor deze nieuwsbrief
> Profiel aanpassen
 
facebook Facebook
twitter Twitter