Bekijk hier de webversie
 
 
 
headerafbeelding
  NH Weekbericht - woensdag 7 augustus  
 
> Prinses Amaliabrug gaat open voor verkeer
> € 5 miljoen beschikbaar voor Noord-Hollandse topondernemers
> Leerwerktraject op zorgboerderij
> Data voor de natuur
> Op de fiets naar het EK Wielrennen
> Statenvragen
> Vergaderingen
 
 
Prinses Amaliabrug gaat open voor verkeer

De provincie Noord-Holland stelt de nieuwe Prinses Amaliabrug bij Westknollendam open voor verkeer. Enkele voorbereidende werkzaamheden vinden plaats in de nacht van 9 op 10 augustus, van 20.00 tot 5.00 uur. Gedurende deze nacht wordt het verkeer ter hoogte van de tijdelijke brug via verkeerslichten om-en-om over 1 rijbaan geleid. Er wordt minimale verkeershinder verwacht.
Lees meer

 
 
 
€ 5 miljoen beschikbaar voor Noord-Hollandse topondernemers
Om duurzame innovaties te bevorderen, stelt de provincie Noord-Holland dit jaar € 5 miljoen beschikbaar voor Noord-Hollandse ondernemers die kansen pakken en willen uitblinken. De provincie zoekt vernieuwende mkb’ers (midden- en kleinbedrijf) die actief zijn in de zogenaamde Topsectoren: Agri & Food, Biobased Economie, Tuinbouw, Water & Maritiem, Energie, Life Sciences & Health, Creatieve Industrie, Logistiek en Chemie, Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en water.
Lees meer
 
 
 
Leerwerktraject op zorgboerderij

Voldoende en goed geschoolde vakmensen zijn belangrijk voor de economie. Toch staan er nog altijd mensen aan de zijlijn van de arbeidsmarkt. GroenStart begeleidt jongeren bij hun leerwerktraject in de groene sector. Zoals Samanta, die met succes een 1-jarige beroepsopleiding volgde en stage liep op een zorgboerderij. Lees er meer over in de nieuwe &Holland, het online magazine van en voor Noord-Hollanders.
Een abonnement is gratis!
Meteen het verhaal van Samanta lezen

 
 
 
Data voor de natuur
Er komt steeds meer data beschikbaar. Dat geldt ook voor data over de natuur, bijvoorbeeld verzameld door vrijwilligers of camera’s met beeldherkenning. De inzet van slimme algoritmen en nieuwe technologieën helpt de provincie Noord-Holland bijvoorbeeld bij het monitoren van biodiversiteit of luchtkwaliteit. Het Rathenau Instituut onderzocht de maatschappelijke en ethische vragen die de inzet van digitale technologie door de provincies oproept.
Lees meer
 
 
 
Op de fiets naar het EK Wielrennen

Ga jij naar het EK Wielrennen 2019, van 7 tot en met 11 augustus in Alkmaar? Hoe leuk en toepasselijk om daar dan te arriveren... op de fiets!
Parkeer je auto bij evenemententerrein Olympiaweg of bij het AZ-stadion en huur daar een fiets via BimBimBikes voor € 5 per dag. Met de tweewieler fiets je gemakkelijk, in zo'n 10 minuten, van het parkeerterrein naar de speciale EK-fietsenstallingen.
Meer bijzonderheden op Facebook

 
 
Statenvragen

Vanuit Provinciale Staten (PS) zijn schriftelijke vragen gesteld over:

  • windmolens op zee (nr. 65, FvD).

Gedeputeerde Staten zullen de gestelde vragen zo spoedig mogelijk beantwoorden, uiterlijk 30 dagen na binnenkomst. Alle Statenvragen zijn integraal beschikbaar op de website van de provincie Noord-Holland.

 
 
 
Vergaderingen

Hoor- en adviescommissie - 15 augustus 2019
 

 
 
 
 
> Uitschrijven voor deze nieuwsbrief
> Profiel aanpassen
 
facebook Facebook
twitter Twitter