Nieuwsberichten van afgelopen maand op NHG.org
NHG-nieuwsoverzicht
Beste lezer,

Het NHG-Nieuwsoverzicht is een maandelijks geautomatiseerde update voor niet-leden. Omdat het overzicht de nieuwsberichten van de afgelopen maand bevat, klopt het dus dat hier ‘oud nieuws’ bij zit en gebeurtennissen in het verleden hebben plaatsgevonden.
 
Veiligheid paracetamol staat niet ter discussie
Het NRC heeft een artikel gepubliceerd over vervuiling van paracetamol met para-chlooraniline (PCA), een stof die mogelijk kankerverwekkend is.
 
 
Huisartsenorganisaties pleiten voor meer onderzoek naar digitale zorg
In de aanloop naar het debat over de curatieve zorg hebben huisartsenorganisaties NHG, LHV en InEen in een brief aan de Tweede Kamer gevraagd om meer onderzoek te doen naar de effectiviteit van digitalisering in de huisartsenpraktijk. Ook is aandacht gevraagd voor een betere betrokkenheid van huisartsen bij (on)zinnige zorgtrajecten.
 
 
LESA aanvragen laboratoriumdiagnostiek geactualiseerd
De LESA ‘Rationeel aanvragen van laboratoriumdiagnostiek’ is geactualiseerd. Drie hoofdstukken zijn herzien: Angina pectoris, Diarree en Urineweginfecties.
 
 
Vacature lid Raad van Bestuur
Het NHG zoekt een lid Raad van Bestuur. Nadat de leden eind vorige maand instemden met een tweehoofdige Raad van Bestuur, is tijdens de Algemene Ledenvergadering op 29 juni een akkoord gegeven op de profielschets voor een lid Raad van Bestuur.
 
 
Terugblik Algemene Ledenvergadering
Op maandag 29 juni 2020 vond de (online) Algemene Ledenvergadering (ALV) van het NHG plaats. De aanwezige leden verleenden decharge aan de Raad van Bestuur en de Raad van Toezicht voor het afgelopen verenigingsjaar. De profielschets lid Raad van Bestuur werd unaniem en ongewijzigd goedgekeurd.
 
 
TvPO: nieuw tijdschrift voor alle praktijkondersteuners en praktijkverpleegkundigen
Een gloednieuw tijdschrift is verschenen: TvPO, Tijdschrift voor praktijkondersteuners en praktijkverpleegkundigen. Dit tijdschrift is een samensmelting van het tijdschrift TPO De Praktijk (gemaakt door NHG, V&VN PVK-POH en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum) en het vakblad De POH van de NVvPO.
 
 
COVID-19 laatste update 30 juni
In dit nieuwsbericht vindt u de laatste updates over het coronavirus/COVID-19 die van belang zijn voor de huisartspraktijk. In het NHG-dossier Coronavirus vindt u adviezen die behulpzaam kunnen zijn in de dagelijkse praktijk van de huisarts. Voor vragen van het publiek verwijzen wij u naar Thuisarts.nl en het landelijke informatienummer 0800-1351.
 
 
Per 1 juli wettelijk recht op elektronische inzage
Op 1 juli heeft de patiënt recht op elektronische inzage in het dossier dat elke zorgverlener van hen bijhoudt. Ook u als huisarts bent verplicht om (kosteloos) elektronische inzage en een elektronisch afschrift van het medisch dossier te geven aan patiënten die daar om vragen. De inzage in het eigen dossier is niet nieuw, het nieuwe is dat dit nu ook elektronisch mogelijk moet zijn. Hoe geeft u elektronische inzage, en hoe verhoudt dit zich met het programma OPEN?
 
 
Bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker vanaf 1 juli weer van start
Het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker is van half maart tot eind juni tijdelijk stopgezet vanwege de uitbraak van het coronavirus. Vanaf 1 juli start het bevolkingsonderzoek weer op.
 
 
Vaccinatiespreekuren in tijden van COVID-19
De COVID-19-pandemie stelt nieuwe eisen aan de organisatie van het spreekuur voor vaccinatie tegen griep en pneumokokken. Om in het najaar de vaccinatiespreekuren volgens COVID-19 richtlijnen zo veilig mogelijk (voor patiënt en zorgverlener) en efficiënt mogelijk (gezien omstandigheden) te organiseren, heeft het NHG praktische adviezen en tips op een rij gezet.
 
 
Wat vindt u van deze email?
tevreden
ontevreden
   
Afmelden of voorkeuren wijzigen | Disclaimer | www.nhg.org