HASP richtlijn herzien | Huisartsen gezocht | Symposium Medisch Leiderschap
Online versie
 
 
 
Nieuwsbrief december 2017
Herziening richtlijn HASP
Onlangs verscheen de Richtlijn Informatie-uitwisseling tussen Huisarts en Specialist (Richtlijn HASP). Door de herziene richtlijn, onderschreven door alle wetenschappelijke specialistenverenigingen, maakt u de specialist in één oogopslag duidelijk waarvoor de patiënt komt. Omgekeerd krijgt u snel antwoord.
Zie richtlijn
Het Rode oog herzien
De NHG-Standaard Het rode oog uit 2006 is herzien en hernoemd naar Rood oog en oogtrauma. Op basis van anamnese en lichamelijk onderzoek onderscheid maken tussen bacteriële en virale conjunctivitis is onvoldoende betrouwbaar: de standaard hanteert dit onderscheid dan ook niet meer.
Lees meer
terugblik NHG Congres 2017
Met veel plezier kijken wij terug op een inspirerende congresdag. Met dank aan de 2.250 deelnemers! Bekijk hieronder een impressie van het congres. NHG-leden kunnen ook de video-opnames en powerpoints van de presentaties bekijken.
Bekijk de terugblik
Casuïstiek kindermishandeling
De meldcode kindermishandeling en huiselijk geweld krijgt in 2019 een zogeheten afwegingskader dat u helpt om te bepalen of melden verplicht is. Het NHG ontvangt graag uw inbreng, zoals signalen, indicaties, diagnoses uit de praktijk. Kijk op HAweb Ledenforum
HAweb
 
Huisartsen gezocht
Met ruim 130 collega’s maken we actuele en toonaangevende huisartsgeneeskundige kennis beschikbaar voor alle huisartsen. Wilt u wetenschappelijke verdieping naast uw werk als huisarts? Dat kan, want het NHG heeft nu drie vacatures voor praktiserende huisartsen.
Bekijk de vacatures
HIS- Referentiemodel
Het vernieuwde HIS-referentiemodel 2017 is gepubliceerd. Nieuw is de mogelijkheid om contactpersonen en vertegenwoordigers van de patiënt vast te leggen. Profylactische maatregelen en medicatie-afspraak zijn recentelijk aangepaste onderdelen in het model. 
Lees meer
Medisch Leiderschap
Meld u nu aan voor het symposium Medisch Leiderschap op 23 maart 2018 over invloed uitoefenen in de buitenwereld en in de omgeving van de praktijk. Door bewustwording en vaardigheden in leiderschap op alle niveaus kunt u als huisarts meer beïnvloeden dan u denkt.
Volledig programma
Thuisarts.nl uitgebreid
Thuisarts.nl is uitgebreid met patiënteninformatie over de meest voorkomende psychische aandoeningen. Deze informatie is gebaseerd op de nieuwe zorgstandaarden en generieke modules van het Netwerk Kwaliteitsontwikkeling GGz (NKO).
Lees meer
Column Rob Dijkstra
Digitaal verbinden
We gebruiken in de spreekkamer nog geen fractie van de digitale mogelijkheden. Privacyregels beperken die mogelijkheden en deels is dat terecht. Er zijn echter ook digitale mogelijkheden die juist voor het oprapen liggen en snel te realiseren zijn.
Lees de column
Deze maand in H&W
De highlights van december
  • Determinanten van niet-pluisgevoel bij kanker
  • Drie eyeopeners bij rode ogen
  • Cardiovasculaire risico’s verlagen bij pilgebruikende rooksters
Lees meer
Afmelden of voorkeuren wijzigen | Disclaimer | www.nhg.org