ELF Voetbal nieuwsbrief van 10-10-2022
Niek Vossebelt: Tuinman in Rodashirt

Niek Vossebelt (31) jaagt al drie seizoenen de boel aan op het middenveld van Roda JC en heeft het naar zijn zin in Kerkrade. De nuchtere voetballer geniet iets zuidelijker met volle teugen van het Limburgse leven, maar wordt in het veld een sluwe vos. Misschien leerde hij dat wel thuis in Tilburg. Want zoals zijn ouders hem bij brachten: “Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg.”


lees verder
Samenvatting Arsenal - Liverpool (3-2)

Na afloop van de topper in de Premier League tussen Arsenal en Liverpool ging het vooral over de arbitrage. Tot tweemaal toe hadden de Londenaren het geluk aan hun zijde. In de eerste helft werd een handsbal van Arsenal-speler Gabriel Magalhaes niet bestraft en in de tweede helft kregen The Gunners zelf wel een makkelijk gegeven penalty. Bukayo Saka benutte het buitenkasje en schoot de winnende treffer tegen de touwen.

lees verder
ELF Voetbal 10 over dertig jaar Champions League en El Ahmadi, Van Ginkel, Ocampos, Hilgers en meer

De eerste winnaar was Olympique Marseille. De meest recente Real Madrid. De Champions League bestaat dit jaar dertig jaar. Een mijlpaal die uitvoerig wordt belicht in ELF Voetbal nummer 10. De editie die vanaf nu verkrijgbaar is. Ook interviews met Karim El Ahmadi, de twee Toulouse FC-zomeraanwinsten Thijs Dallinga en Zakaria Aboukhlal en het FC Groningen-duo Liam van Gelderen en Nordin Musampa. We speelden De Slimste Met... Marco van Ginkel van PSV, tekenden het bijzondere levensverhaal van Anthonie Blanker op, Mees Hilgers van FC Twente komt aan bod in de rubriek Inktverhalen en we lieten de hond uit met Thijs Oosting.

lees verder
Dit zijn de meest opvallende statistieken van het Eredivisieweekeinde

De negende speelronde van de Eredivisie zit er weer op. AZ wist de koppositie te verdedigen, terwijl Ajax en FC Volendam voor een doelpuntenfestijn zorgden. Dit weekeinde leverde ook weer een aantal opmerkelijke statistieken op.

lees verder
Simons, Maignan & Mendy: Het waanzinnige ELFtal dat Paris Saint-Germain gewoon liet vertrekken

Paris Saint-Germain smijt al jaren met miljoenen. Dat lijkt echter flink ten koste te gaan van de eigen jeugd. Het ene na het andere toptalent mag gratis de deur uitlopen bij de Franse koploper. Daar kun je inmiddels een prima elftal mee bouwen. Aan deze elf spelers verdiende Paris Saint-Germain in totaal minder dan twintig miljoen euro.

lees verder
Samenvatting: De kraker Borussia Dortmund - Bayern München (2-2)

Ziedend was directeur Oliver Kahn van Bayern München na afloop van de kraker tegen Borussia Dortmund. Beelden van de razende oud-goalie circuleren een dag na een ijzingwekkend spannend duel tussen de twee Duitse grootmachten over het internet. Kahn zag zijn ploeg een 2-0 voorsprong uit handen geven.

lees verder
PANNA! 69 met Matthijs de Ligt, Daphne van Domselaar, Team Gullit en gratis Panini WK 2022 Stickeralbum

Boemshakalak! Niet alleen FIFA 23 is uit. Ook de nieuwe PANNA! In nummer 69 een superinterview met Matthijs de Ligt. We gingen op pad met doelvrouwe Daphne van Domselaar van de OranjeLeeuwinnen, team Gullit geeft tips over FIFA 23, wereldkampioen Tafelvoetbal Twan Hermans over zijn sport en alle Nederlandse kampioenen uit de geschiedenis zijn in kaart gebracht. En gratis het Panini WK 2022 Stickeralbum met zes gratis stickers!

lees verder
Samenvatting FC Volendam - Ajax (2-4)

Ajax heeft zaterdag op bezoek bij FC Volendam ternauwernood weten te winnen. De ploeg van Alfred Schreuder leek de wedstrijd bij een 0-3 voorsprong in de tas te hebben, maar naar de wissels ging het bijna helemaal fout. Pas in de blessuretijd wisten de Amsterdammers de wedstrijd te beslissen.

lees verder
Twijfels binnen Ajax: bijna niemand is zeker van zijn plek

Het is crisis bij Ajax. De landskampioen van vorig seizoen verkeert momenteel in dramatische vorm en er is enorm veel kritiek op de mannen van Alfred Schreuder. De ploeg verspeelde in de laatste vier wedstrijden telkens punten, met de 1-6 nederlaag tegen Napoli als pijnlijk dieptepunt. Daarom heersen er momenteel veel twijfels binnen de club en is niemand zeker van zijn plek. 

lees verder