Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 14 juni 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
174 grote ondernemingen maakten aanspraak op TVL
Grote ondernemingen konden voor TVL Q1 2021 voor het eerst ook een aanvraag doen. Dat was mogelijk tot 10 juni 17.00 uur. De RVO zet op een rij hoeveel er gebruik is gemaakt van de mogelijkheid, wat de voorwaarden zijn en hoe dit het volgende kwartaal zit.
Lees verder »
Boekhouder jat 1,3 miljoen van opdrachtgevers: ROW of winst uit onderneming?
Een administrateur/boekhouder heeft van 2012 tot en met 2017 in totaal ruim €1,3 miljoen onrechtmatig onttrokken aan twee opdrachtgevers. Met de Belastingdienst lag hij vervolgens in de clinch over de vraag of dat bedrag als resultaat uit overige werkzaamheden (ROW) of als winst uit onderneming moet worden aangemerkt in zijn IB-aangifte.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Continuïteit gaat over technologie, toekomstperspectief, (non-bancaire) financiering en WHOA

Veel ondernemers zitten wegens corona in zwaar weer en de noodsteunregelingen duren niet eeuwig. Wil jij als accountant je klant optimaal bijstaan? Zorg dan dat je weet wat de (on)mogelijkheden zijn. Tijdens het congres op 30 juni krijg je veel informatie en praktische tips. Met 4 PE (verplicht leerdoel NBA).

Lees verder »
Niels Boef nieuwe voorzitter NOB
De Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB) heeft op haar algemene ledenvergadering Niels Boef als nieuwe voorzitter gekozen. Hij  volgt Bartjan Zoetmulder op, die na drie jaar reglementair is afgetreden.
Lees verder »
Vakantieauto naast auto van de zaak: hoe zit het?
Met een andere auto dan de elektrische auto van de zaak op vakantie. Hoe zit het met het ter beschikking stellen van een (tweede) tijdelijke auto?
Lees verder »
ADVERTORIAL
Laat je nu bijpraten over loonheffingen en de impact van corona

Wat zijn recente en toekomstige wijzigingen op het vakgebied? Welke tijdelijke maatregelen zijn wegens corona van toepassing? Casper Mons praat je op 6 juli in 2 uur bij over o.a. de afwikkeling einde levensloopregeling, zorgbonus, werkkostenregeling, thuiswerken, reis- en onkostenvergoedingen, mobiliteit, zelfstandige of werknemer.

Lees verder »
CEO van PKF Wallast leert van groep 8
Op 10 juni 2021 heeft Stefaan Rodts, CEO van PKF Wallast accountants en belastingadviseurs, voor één dag zijn stoel afgestaan aan Souraya en Shakaina (beiden scholieren uit groep 8 van basisschool De Horizon in Delft).
Lees verder »
Afstorten bijzonder partnerpensioen
Nog maar weer eens een echtscheidingszaak van een DGA. In dit geval gaat het om een in 2011 gescheiden stel waarvan de man DGA was en pensioen in eigen beheer had opgebouwd. In het kader van de financiële afwikkeling van hun huwelijk is discussie ontstaan rondom de pensioenen.
Lees verder »
Wanneer worden bezwaren tegen NOW-vaststelling gegrond verklaard? Minister geeft voorbeelden
In welke gevallen kan het lonen om bezwaar te maken tegen de definitieve NOW-vaststelling? Minister Koolmees komt met enkele geanonimiseerde voorbeelden uit de praktijk waarin het verweer van de werkgever tegen het meegenomen SV-loon heeft geleid tot een bezwaar dat gegrond is verklaard.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Een nieuwe manier van werken: ‘Mijn klanten willen niet anders meer’

Minder kwartaalstress: hoe doe je dat? En hoe zorg je ervoor dat je klanten meekrijgt met een nieuwe manier van samenwerken? Alen Miladinovic vertelt over de overstap van Loyal Consultants naar online samenwerken. Over mensen die het nut er niet van inzien, het ‘aha-moment’ en waarom collega’s en klanten nu niet anders meer willen.

Lees verder »
Accountants melden minder bij FIU, wel stijging aantal verdacht verklaarde transacties
Van het aantal gemelde ongebruikelijke transacties is vorig jaar een flink hoger aantal verdacht verklaard. Accountants meldden in 2020 weliswaar minder ongebruikelijke transacties dan een jaar eerder, maar van de door accountants gemelde ongebruikelijke transacties werden wel meer transacties verdacht verklaard dan in 2019.
Lees verder »
Eerste diploma’s Erkend Financieringsadviseur MKB uitgereikt door staatssecretaris  
Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat heeft donderdag de eerste diploma’s Erkend Financieringsadviseur MKB uitgereikt.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Banken: strikte toepassing kapitaalseisen beperkt ruimte voor economisch herstel
Personalia | PwC’er Jim van Hees interim CFO bij verzekeraar Athora 
CPB-directeur pleit voor verbod op cryptomunten: ‘crash onvermijdelijk’
Benchmark Kantoorcijfers 2021 van start
OPLEIDINGEN
IB aspecten bij bouwkavels ruimte voor ruimteregels
Fiscount
22 juni 2021
AV-dag 2021: Waarom de accountant van nu van alle markten thuis is
Accountancy Vanmorgen
21 september 2021
Wwft
Register Belastingadviseurs
28 september 2021
VACATURES
Jaarrekening Specialist, Dordrecht
Visser &Visser
Dordrecht
Fiscount zoekt accountants (AA/RA)
Fiscount
(Senior) controller / teamleider Rotterdam
Yaarwerk
Rotterdam
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN