Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 28 september 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Niet 33 maar 111 Joodse vakgenoten vermoord
Vorige week werd het Holocaust Namenmonument in Amsterdam onthuld. De NBA sponsorde 33 stenen van Joodse leden die de oorlog niet hebben overleefd. Accountancy Vanmorgen ontdekte dat veel meer vakgenoten door de nazi’s zijn vermoord.
Lees verder »
Grant Thornton krijgt in Engeland stevige reprimande
Bij de controle van Patisserie Valerie heeft Grant Thornton een aantal dieprode vlaggen gemist. Ook heeft de accountant onvoldoende doortastend gehandeld in gesprekken met bestuurders van de gebakketen. De Financial Reporting Council (FRC) deelt een boete van 2,3 miljoen pond (2,7 miljoen euro) uit.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Ondersteuning bij de salarisverwerking van jouw klanten?

BCS ondersteunt jouw accountantskantoor en neemt de gehele salarisverwerking van jouw klanten uit handen. Profiteer van 40+ jaar ervaring in salarisadministratie en bied jouw klanten een zorgeloze ervaring.

Vraag vrijblijvend informatie aan »
Baker Tilly adviseerde Bergen op Zoom over coronageld, college in het nauw
Er is hommeles in Bergen op Zoom. De gemeente heeft 35% van de 1,4 miljoen coronasteun gebruikt voor reorganisatie van de culturele sector. Accountant Baker Tilly zei dat dit was toegestaan.
Lees verder »
Vijlbrief erkent ‘knelpunten’ in belastingstelsel.
Middeninkomens houden nauwelijks iets over van een loonsverhoging, de fiscus moet doen alsof de spaarrente boven de 5 procent staat, en bij een vermogen van 12 miljoen euro heb je nog steeds recht op zorgtoeslag. Vijlbrief erkent dat er ‘knepunten’ kunnen optreden in het huidige belastingstelsel.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Maak kennis met Visma eAccounting Accountancy door onze live demosessie te volgen!

Steeds meer accountants- en administratiekantoren zoeken een softwareoplossing waarmee de administratie en de business van hun cliënten efficiënt is aan te sturen met geautomatiseerde en slimme processen voor facturen, bonnetjes en betalingen. Wij laten u daarom graag gratis en vrijblijvend kennismaken met Visma eAccounting Accountancy, dé cloudoplossing voor kleine en middelgrote kantoren waarmee u uw kantoor eenvoudig optimaliseert en de samenwerking met uw cliënten verbetert.

Lees verder »
AV-Magazine
Sazas: ‘De verzuimverzekering hoort bij goed werkgeverschap’ 

Inkomensverzekeraar Sazas kijkt al bijna dertig jaar verder dan alleen premie en uitkering. ‘Bij ons staat de duurzame relatie met de klant voorop’, zegt productmanager René Pietersma. Daaraan geeft Sazas dit jaar onder meer invulling met de MKB-brede introductie van een nieuw product dat werknemers nog uitgebreider beschermt. 

Lees verder »
Deloitte is streng voor Smallingerland
De financiële administratie is wel in orde, maar de gemeente Smallingerland (56000 inwoners) is de mist ingegaan met Europese aanbestedingsregels. Huisaccountant Deloitte dreigt een afkeurende verklaring bij de jaarrekening te geven en neemt alle dossiers met aanbestedingen nog eens onder de loep.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Onze klanten hebben minimaal één keer per week actuele cijfers beschikbaar

Moderne accountantskantoren laten automatisering het werk doen. Hiermee worden en blijven zij een kantoor van de toekomst. Hun ICT-straat vormt hierbij een belangrijke spil. Laat je inspireren door de ICT-straat van Alblas Van Meurs Belastingadviseurs.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Deloitte MKB Accountancy & Advies launching partner AFAS SB+

Deloitte MKB Accountancy & Advies kiest voor een strategische samenwerking met AFAS Software. Deloitte gaat vanaf 1 januari 2022 werken met de geïntegreerde accountancy suite van AFAS bestaande uit AFAS SB+ en het klantportaal van AFAS. Hierdoor zet Deloitte een grote stap in het verder helpen digitaliseren en automatiseren van hun MKB-klanten. Dit maakt online […]

Lees verder »
Extra TVL voor nachtclubs en discotheken
Horecaondernemers die worden getroffen door de nachtsluiting die de overheid heeft afgekondigd kunnen in het vierde kwartaal van 2021 een TVL-subsidie krijgen.
Lees verder »
Blackstone lijdt ‘verlies’ en betaalt daarom geen belasting
Het Amerikaanse investeringsbedrijf Blackstone, dat op grote schaal woningen in Nederland opkoopt, betaalt dankzij een fiscale constructie geen belasting in Nederland. De opkoper maakt hierbij gebruik van de expertise van PwC en Deloitte. Daarover schrijft de Volkskrant.
Lees verder »
Aantal toeristen naar dieptepunt, sector 30 jaar teruggeworpen
Dit jaar komen er een kwart minder toeristen naar Nederland dan in 2020. En zelfs 73% minder dan in 2019. Daarvoor waarschuwt het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC). Qua inkomsten zit de sector op het niveau van begin jaren negentig.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Ondernemer aangehouden in onderzoek naar btw-fraude autobedrijven
Kabinet noemt kostenstijging toezicht accountancy fors, maar proportioneel
Deze accountants-, administratie- en belastingadvieskantoren kregen forse TVL-steun
OPLEIDINGEN
Wwft
Register Belastingadviseurs
28 september 2021
Online cursus Webshops en btw
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
7 oktober 2021
Slim testamentadvies op basis van profielen
Fiscount
9 november 2021
VACATURES
Assistent-Accountant (gevorderd) / aankomend adviseur MKB
KRC Van Elderen
Zwolle
Controleleider in Terneuzen
DRV
Terneuzen
Beginnend assistent-accountant samenstelafdeling
SMK Accountants
Enschede, Haaksbergen en Delden
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN