Niet over, maar met: betrek doelgroep bij uitvoering Preventieakkoord

3 months ago


Text only:

Pharos Nieuws januari 2019
   
Nieuws januari 2019
Lees deze nieuwsbrief in je browser
Nog geen abonnee?
Meld je hier aan


Blog Patricia Heijdenrijk, directeur Pharos
Niet over, maar met: betrek doelgroep bij uitvoering Preventieakkoord


Niemand hoeft dood te gaan door roken. Het is de nummer één te voorkomen doodsoorzaak. Toch overlijden elk jaar meer dan 20.000 mensen in Nederland aan de gevolgen van (mee)roken. En de jaarlijkse zorgkosten als gevolg van roken zijn 2,4 miljard euro. Een groot deel van de rokers komt uit een sociaal kwetsbare situatie. Ze zijn vaak lager opgeleid of hebben een migrantenachtergrond. Is dat volledig hun eigen verantwoordelijkheid? Is het eigen verantwoordelijkheid zolang je deze mensen niet actief betrekt bij beleid op preventie en ontmoediging? Is het betutteling om die verantwoordelijkheid te delen?
Lees de blog


Vitamine D-deficiëntie


Vitamine D-tekort komt vaak voor bij mensen met een migratieachtergrond. Het is goed om hier als zorgprofessional het hele jaar door extra alert op te zijn. Waar moet je op letten? Huisarts-migrant heeft de informatie over vitamine D-deficiëntie bij migranten geactualiseerd. 


Lees meer op Huisarts-migrant.nl


Laagopgeleiden gaan 6 jaar eerder dood dan hoogopgeleiden


Mensen met een laag onderwijsniveau overlijden 6 jaar eerder, en leven 15 jaar in minder goed ervaren gezondheid dan mensen met een hoog onderwijsniveau. Deze cijfers laten zien hoe groot de gezondheidsverschillen in Nederland zijn.
De cijfers zijn afkomstig van het CBS. Zij berekenen de levensverwachting van alle Nederlanders.


Lees verder


Leon Noorlander nieuwe adjunct-directeur van Pharos


Per 1 januari 2019 is Leon Noorlander gestart als adjunct-directeur. “Voor mij staat Pharos voor kwaliteit, professionaliteit en vernieuwing in de aanpak van onacceptabele gezondheidsverschillen, die helaas in Nederland nog steeds bestaan. Vanuit die overtuiging wil ik nieuwe verbindingen leggen tussen onder andere zorg, jeugd, participatie, inkomensbeleid en wonen, om bij te dragen aan de integrale ondersteuning van kwetsbare mensen."
Lees verder


Ruim 16.000 keer vrijwilligerswerk gedaan door bewoners azc’s via Aan de Slag


Weer een mooie mijlpaal voor Aan de Slag, de methode om bewoners van asielzoekerscentra te betrekken bij vrijwilligerswerk in de gemeente. Azc-bewoners, Nederlanders en organisaties zijn al meer dan 16.000 keer aan elkaar gekoppeld voor vrijwilligersklussen.
Lees meer over Aan de Slag


Agenda21-01 t/m 26-01-2019
E-healthweek 2019
De e-healthweek is een campagne voor het vergroten van kennis en vaardigheden op het gebied van digitale ondersteuning in de zorg. Samen met veel andere organisaties zet Pharos e-health en de vele mogelijkheden ervan deze week extra in de schijnwerpers.
06-02-2019
Zero Tolerance Day
Elk jaar wordt op 6 februari wereldwijd stilgestaan bij de strijd tegen vrouwelijke genitale verminking (vgv) met Zero Tolerance Day. In Nederland organiseert Platform 6/2 deze dag. Het thema van dit jaar is ‘Verandering door Verbinding’.
29-03-2019
Training ‘basistraining sleutelpersonen – gezondheid statushouders’
02-04-2019
Netwerkbijeenkomst Alliantie Gezondheidsvaardigheden
Zowel partners van de Alliantie Gezondheidsvaardigheden als andere geïnteresseerden zijn van harte welkom. Het programma wordt snel bekend gemaakt. Aanmelden is al mogelijk.


Deel
Tweet
Mail door
Deel
Op de hoogte blijven? Volg ons op social media!
Copyright © 2019 Pharos 
Deze nieuwsbrief ontvangt u omdat u als abonnee bij Pharos geregistreerd staat.
Adresgegevens:
Pharos
Arthur van Schendelstraat 600 tweede etage
Utrecht, UT 3511 MJ
Netherlands
Voeg ons toe aan je contactpersonen 
Je gegevens inzien en bijwerken of uitschrijven voor deze nieuwsbrief.

Pharos.nl

Categories: Health | Welfare
Age: 65 and older 31 until 64 years 19 until 30 year 14 until 18 year 7 until 13 year

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019