Niet wit te maken

1 year ago


Text only:

Kom dwalen tussen schrijvers en verhalen
Bekijk de e-mail in je browser




Dubbelspel is niet wit te maken


Morgen gaat Double Play, de film naar Dubbelspel van Frank Martinus Arion, in de Nederlandse bioscopen in première. Maarten van der Graaff licht toe hoe een eerdere poging tot verfilming was gestrand omdat Arion het politieke karakter van zijn roman wilde terugzien in de film.


Lees het artikel


Autobiografictie


Was Boudewijn Büch een tragische fantast, die verdwaalde in zijn eigen verzinsels? Of ging er iets anders schuil achter de spectaculaire verhalen die hij vertelde, zowel in zijn boeken als in het dagelijks leven? Eva Rovers ontrafelt Büchs ‘autobiografictie’.


Lees het verhaal


Bloem in het Witsenhuis


In 1949 plaatst J.C. Bloem zijn handtekening onder een wooncontract voor een rez-de-chausse ‘bestaande uit twee kamers, keuken, douchecel met geyser en WC’. Roman Helinski, die sinds enkele maanden zelf het huis bewoont, schrijft over Bloems verblijf in het Witsenhuis.


Lees het artikel


'Marchandeeren met letterkundig werk'


‘Nu verwachten wij heel binnenkort een kleine en er is geld noch brandstof in huis’, schreef Herman de Man najaar 1924 aan De Wereldbibliotheek. Hij bood niet alleen kopij aan, maar deed ook het voorstel via een ‘propagandatournee’ de boeken van de uitgeverij aan de boerenbevolking te slijten. Lees nu dit bijzondere verhaal.


Lees het verhaal


Lees meer artikelen en verhalen op
literatuurmuseum.nl


Copyright © 2017 Literatuurmuseum*, All rights reserved.
Pas je instellingen aan of schrijf je uit van deze lijst 
 

Letterkundigmuseum.nl

Categories: Training | Studies | Education Art weekend away Art | Culture Museums
Age: 7 until 13 year 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018