Top 10 zandverstuivingen | grauwe klauwieren | dassensoap
NIEUWE ROOTS

NIEUWE ROOTS

Reeënparadijs Westerheide, leer meeuwen herkennen & meer in het augustusnummer.
Roots
Hollandse woestijnen
DE 10 MOOISTE ZANDVERSTUIVINGEN

Op steeds meer plekken in de Nederlandse natuur mag het zand weer stuiven. Dit maakt het landschap dynamischer en geeft bijzondere planten en dieren een kans om terug te keren, zoals de felgekleurde zandhagedis, de zandloopkever en de vurig rode lentevuurspin. Roots zet de 10 mooiste zandverstuivingen op een rij.
Foto: Edwin Giesbers

Roots
Zeearend, visarend & meer
KOM OOK NAAR HET ROOTS VOGELFESTIVAL

Op zaterdag 14 september organiseert Roots in samenwerking met Staatsbosbeheer in de Biesbosch het 1ste Roots Vogelfestival. Zie de vis- en zeearend overzeilen, leer vogels tekenen, volg een workshop fotografie, bezoek een lezing en nog veel meer...
Foto: Danny Green

Roots
Natuur in beeld
DASSENSOAP

In een gebied van natuurorganisatie het Utrechts Landschap is met wildcamera’s ruim een jaar lang een dassenfamilie gevolgd. Het levert een fraaie reallifesoap op. Nu te zien vanaf de bank.
Foto: Luc Hoogenstein

Roots
Easy vogelen
KLAUWIER: HIER

Sinds de jaren 90 neemt het aantal broedparen van de grauwe klauwieren weer toe. Deze markante zangvogels zijn echter stiekemerds. Ze komen in de loop van mei terug en broeden in doornstruiken. Ze vallen pas op in juni of juli als ze hun jongen voeren. Roots tipt hotspots.
Foto: Ad van Duren

Roots
Zomervakantietip: Natuur Doe-boek
VOOR JONGE NATUURONTDEKKERS

Heeft een kikker een skelet? Zijn er ook paddenstoelen in de zomer? Hoe ziet een bevrucht ei er vanbinnen uit? Allemaal natuurvragen die beantwoord worden in het Grote Natuur Doe-boek van Roots.

Dit rijk geïllustreerde Doe-boek laat jonge natuurliefhebbers spelenderwijs genieten van de natuur om ons heen. Leuk voor de zomervakantie!

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest
Copyright © 2019 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer