Vlaanderen Departement Departement Cultuur, Jeugd en Media Mail onleesbaar?
Bekijk de online versie
 
 
Nieuwsbrief
van het Departement Cultuur, Jeugd en Media

Donderdag 9 september 2021
 
 

In de kijker

   
 
Nieuw basisprotocol Cultuur 

Dankzij de gunstige vaccinatiecampagne en de stabiliserende coronacijfers kon de heropstart van activiteiten in de culturele, recreatieve en evenementensector op 1 september 2021 een volgende fase ingaan.

icon-arrow-right.png   Ontdek de actuele richtlijnen in het nieuwe basisprotocol Cultuur
 
Werkingssubsidie binnen Kunstendecreet: bereid je aanvraag nu al voor

Sinds 1 september 2021 kunnen kunstenorganisaties een aanvraag indienen voor een meerjarige werkingssubsidie binnen het Kunstendecreet. Organisaties die hun dossier alvast willen voorbereiden, vinden alle nuttige informatie nu op onze website.

Opgelet: Vanaf de subsidieronde van 15 september 2021 kan een werkingssubsidie niet meer gecumuleerd worden met een projectsubsidie.

 
Residenties Isola Comacina afgelast

Door de coronamaatregelen kunnen de residenties in Isola Comacina dit jaar niet doorgaan. De geselecteerde residenten kunnen die residentie volgend jaar opnemen. Daardoor kunnen zij dit jaar geen residentie voor 2022 in Isola Comacina aanvragen.

 

Subsidies

   
 
Stel je kandidaat voor een residentie digitale cultuur

Ben je een kunstenaar, (digitale) maker, game-ontwikkelaar of onderzoeker? En werk je op de snijlijn tussen kunst, cultuur, wetenschap en technologieStel je dan tot uiterlijk 15 september kandidaat voor een residentie in Medialab Prado, EMPAC of Ars Electronica Futurelab.

 
Presentatiemoment in het buitenland? Vraag een tussenkomst aan

Neem je als kunstenaar of met je kunstenorganisatie deel aan buitenlandse activiteiten waaraan een presentatiemoment gekoppeld is? Dan kun je een tussenkomst aanvragen voor de kosten verbonden aan de presentatie.

icon-arrow-right.png   Meer informatie en overzichten van toegekende tussenkomsten
 
Projectsubsidie voor bovenlokale cultuurprojecten: Op/Til helpt je verder

15 november is de uiterste indiendatum om een projectsubsidies voor bovenlokale cultuurprojecten aan te vragen. Heb je vragen over je projectaanvraag? Op/Til kan je verder helpen. Volg een webinar of doorloop het stappenplan.

 
Aandachtspunten voor KIOSK-gebruikers

De ingebruikname van de nieuwe versie van KIOSK ligt inmiddels meer dan 4 maanden achter ons. Gebruik je deze online-applicatie? Bekijk dan nog enkele aandachtspunten.

 

 
EERSTVOLGENDE INDIENDATA VOOR DE KUNSTENSECTOR
 



Events

   
 
Infosessies ‘Werkingssubsidies aanvragen binnen het nieuwe Kunstendecreet’

1 december 2021 is de deadline voor de werkingssubsidies binnen het nieuwe Kunstendecreet. Wat is nu dat nieuwe decretale kader en waar moet je rekening mee houden in je aanvraag? Hoe kun je correct begroten? In september organiseren Kunstenpunt, Cultuurloket, VI.BE en VAi in nauwe samenwerking met ons departement enkele infosessies waar deze vragen aan bod komen.

 
21 september: webinar ‘Veldtekening cultuureducatie in de vrije tijd’

Op 21 september stellen we samen met de onderzoekers van het HIVA - Onderzoeksinstituut voor Arbeid en Samenleving (KU Leuven) het onderzoeksrapport ‘Cultuureducatie in de vrije tijd. Een tweede veldtekening’ voor. Inschrijven kan tot en met 17 september.

 
Save the date! 26 oktober: studiedag ‘Transities verkend’

Op dinsdag 26 oktober 2021 organiseert het platform Kunst in Opdracht samen met de UHasselt de studiedag ‘Transities verkend’. We stellen de bevindingen van dit onderzoekstraject voor en blikken vooruit op een verbreding van de klassieke verschijningvormen van Kunst in Opdracht naar de publieke ruimte.

 
28 oktober: webinar over het Verenigingsloket

De Vlaamse overheid werkt aan een digitaal verenigingsloket om de dienstverlening aan verenigingen te verbeteren. Omdat zo’n verenigingsloket niet succesvol tot stand kan komen zonder de inspraak van verenigingen zelf, organiseert het projectteam voor hen op 28 oktober 2021 een webinar. Daarin leggen we uit wat precies de bedoeling is en hoe verenigingen kunnen helpen. Interesse? Schrijf je in

 

PARLEMENTAIRE VRAGEN

   
 

Hieronder vind je een overzicht van schriftelijke vragen van Vlaamse Parlementsleden over het kunstenbeleid en het (boven)lokale en Vlaamse cultuurbeleid.

Selectie van schriftelijke vragen 






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Departement Cultuur, Jeugd en Media · Arenberggebouw · Arenbergstraat 9 · Brussel 1000 · Belgium