Voor zijn generatiegenoten is het verre van vanzelfsprekend om te geloven, maar theoloog en schrijver Alain Verheij noemt zichzelf ‘ongeneeslijk religieus’. “Er zijn drie dingen waar ik onvoorwaardelijk in geloof. Verhalen, bijbelverhalen dus, rituelen – de doop, maar ook samen zingen, bidden en biechten eventueel – en gemeenschapszin.”

Over bidden en gemeenschapszin gesproken: morgen start de Week van gebed voor eenheid. Wil je weten welke gebedsbijeenkomsten er in jouw omgeving zijn? Ga dan naar weekvangebed.nl.


Vanaf zaterdag 21 januari verstuurt Petrus de nieuwsbrief vanaf een nieuw e-mailadres, en vanuit een nieuw systeem. Ook heeft de Petrus-nieuwsbrief dan een hele nieuwe opmaak. Houd je inbox in de gaten!

Een goede zondag!

Lied: Als Gij er zijt

Als Gij er zijt, wees dan aanwezig,
niet als een vuur dat ons verbrandt
– vuur is te heilig en te hevig –
geef ons de schaduw van uw hand

om in te schuilen, dat wij leven
al zijn wij dood, zo dood als as.
Laat ons er zijn, een eeuwig even,
laat ons er zijn met U die was,

die is, die komen zal ten laatste,
ten eeuwigste. Kom niet te laat!
Gij kunt U toch in ons verplaatsen?
Kom dan, wij zijn ten einde raad.

>> Beluister dit lied

Actueel Vraag nu gratis de veertigdagentijdkalender 2023 aan
Op 22 februari start de Veertigdagentijd, voor veel mensen een tijd van bezinning. De Petrus-veertigdagentijdkalender helpt je om deze periode bewust te beleven. Voor iedere dag is er een bijbeltekst met een korte overdenking, afgewisseld met vastentips, gebeden en liederen. Bestel de kalender nu gratis!
Lees meer
Interview ‘De littekens blijven, maar de hoop blijft ook’
Hoe erg is het dat veel generatiegenoten afhaken als het gaat om geloof? “Het eerlijke antwoord is: best erg”, zegt theoloog en schrijver Alain Verheij (34). “Hoe ruimdenkend ik ook ben, ik heb liefde voor het geloof, het heeft me heel veel gebracht, het heeft me gevormd en ik wil graag dat het meegaat naar de volgende generatie.”
Lees het artikel
Armoede Een betere toekomst voor jongeren wereldwijd
Jongeren over de hele wereld werden door de coronacrisis hard geraakt: ze konden vaak niet naar school of werk. Anderen hebben door gebrek aan geld helemaal geen toegang tot onderwijs. Met onderwijs en vaktrainingen biedt Kerk in Actie jongeren wereldwijd perspectief op een beter bestaan.
Lees het artikel
Inspirerende concerten in het nieuwe jaar
Heb je zin in een inspirerende avond uit? Op zingenindekerk.nl/agenda vind je een mooi aanbod van concerten van heel diverse christelijke artiesten, van The Psalm Project tot de Maria Magdalena Cantorij. Met je komst draag je ook nog eens bij aan het goede doel!

>> Bekijk het aanbod
Over Petrus
Deze Petrus-nieuwsbrief houdt je op de hoogte van de nieuwste verhalen van geloof, hoop en liefde uit de (wereldwijde) kerk. Meer overdenkingen, liederen en verhalen vind je op petrus.protestantsekerk.nl. Vier keer per jaar het magazine Petrus in de bus? Neem dan een gratis abonnement.
Abonneer op Petrus Magazine
Copyright © 2023 Protestantse Kerk, All rights reserved.
U ontvangt deze e-mail omdat u betrokken bent bij de Protestantse Kerk in Nederland.

Ons adres is:
Protestantse Kerk
Joseph Haydnlaan 2a
Utrecht, 3533 AE
Netherlands

Voeg ons toe aan je adresboek


Wilt u reageren op deze nieuwsbrief? Mail dan naar info@protestantsekerk.nl.

Klik hier om uw e-mailadres te wijzigen.
Deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Schrijf u dan hier uit.