29 augustus 2019
 
Samen staan we sterk(er)

Zzp'er krijgt nieuw btw-identificatienummer per 1 januari 2020

De Belastingdienst is druk bezig om het huidige btw-nummer van eenmanszaken/zzp‘ers te veranderen. Het huidige btw-nummer is namelijk in strijd met de privacywet. De Belastingdienst heeft gekozen voor een tussenoplossing, waardoor je in de praktijk twee nummers gaat gebruiken.

Je huidige btw-nummer (omzetbelastingnummer) wordt gebruikt binnen de Belastingdienst voor de aangifte omzetbelasting en het nieuwe nummer (btw-identificatienummer) is voor de facturen, websites en voor handel binnen de EU.

| Lees meer |

Achterbanonderzoek: geen verplichte AOV, wel basisvoorziening

Op de onlangs gehouden enquête onder de achterban is meer dan 4100 keer gereageerd. De uitslag van het gehouden achterbanonderzoek is duidelijk. 

Van de ruim 4100 respondenten is ruim 81% tegen een verplichte AOV. Bijna 89% van de respondenten is voor een publieke basisvoorziening arbeidsongeschiktheid voor alle werkenden.

De resultaten worden meegenomen in het Manifest Moderne Arbeidsmarkt dat op 11 september tijdens een bijeenkomst in Den Haag aan politici, ministeries en belangenbehartigers zal worden gepresenteerd.

Beroepsvereniging voor communicatieprofessionals opgericht

Onlangs is Vifort opgericht, de nieuwe beroepsvereniging voor zelfstandige communicatieprofessionals. Vifort werkt onafhankelijk met als doel actief de belangen van zzp’ers, die werkzaam zijn in de communicatiebranche, te behartigen.

De vereniging wordt hierbij ondersteund met kennis en ervaring van Stichting ZZP Nederland en het kwalificatieraamwerk NLQF van de Stichting Commtop.

| Lees meer |

Hoe voorkom je een naheffingsaanslag btw?

Het afgelopen kwartaal misten circa 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende zzp'ers zijn nog niet gewend aan de terugkerende btw-aangifte.

Om ondernemers te helpen, biedt de Belastingdienst de checklist naheffingsaanslag. Daarmee controleren zij in drie stappen of de naheffingsaanslag klopt en welke actie nodig is.

| Lees meer |

Tips voor kennis- en netwerkevents

Hieronder staat een mogelijkheid om te netwerken en kennis op te doen, meer tips vind je op onze agenda. Tips voor de agenda kun je sturen naar info@zzp-nederland.nl
Twitter
Facebook
LinkedIn
Link
Website
Copyright © 2019 ZZP Nederland, Alle rechten voorbehouden
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je producten of diensten hebt afgenomen van ZZP Nederland of omdat je bij ZZP Nederland bent aangesloten.

Ons adres is
ZZP Nederland
Regattaweg 482
Groningen, 9731 NE
Netherlands

Add us to your address book


Wil je je afmelden voor deze nieuwsbrief?
Klik dan op deze link

Je kunt hier jouw gegevens en voorkeuren voor de nieuwsbrief wijzigen.