Canvas

Hallo,

“Canvas? Dat is kwaliteit. Of toch vooral miserie?” Vandaag lanceren we een nieuwe reeks afleveringen van Canvas door de ogen van waarin mensen van kleur onze programma’s onder de loep nemen. Eerlijk en scherp, want vroeg of laat ben je kritisch voor jezelf.

 

Canvas door de ogen van

Voor deze online mini-reeks keken Canvaskijkers van kleur een maand lang naar programma’s als ‘Kinderen van de migratie’, ‘Leven in kleur’, ‘Wat houdt ons tegen?’ en ‘Extra Time’. Canvas is er voor iedereen, maar voelt iedereen dat zo aan?

Kijk nu via VRT NU 
 

“Eindelijk een programma over mijn geschiedenis”

Betül Şefika is leerkracht en was enthousiast toen Kinderen van de migratie op televisie verscheen. In Canvas door de ogen van vertelt ze hoe ze dankzij het programma kennis maakte met een stuk eigen Belgische geschiedenis waar ze weinig van wist.

Kijk nu via VRT NU 
 

“Wij liggen ook wakker van de energiefactuur”

“Wanneer het gaat over geloof of bepaalde gemeenschappen worden mensen van kleur uitgenodigd in praatprogramma’s. Maar over de energiefactuur heb ik nog nooit een Mohammed of Fatima gehoord.” Canvaskijkers Bouzid en Falak vertellen wat ze vinden van duidingsprogramma’s als Terzake en De afspraak.

Kijk nu via VRT NU 
De V

Waar keken de vijf duo’s naar?

Racisme in Vlaanderen

 
Volledige reeks via VRT NU 
 

Belgische migratie-geschiedenis

 
Volledige reeks via VRT NU 
 

Hoe redden we het klimaat?

 
Volledige reeks via VRT NU 
 

“Het merk geluk, dat is niet geluk”

Operazangeres Elise Caluwaerts kiest voor een fragment uit ‘Hold your own’ van Kae Tempest. Het leidt tot een gesprek over geluk en je ware identiteit. “Het merk geluk is alles wat ons wordt verteld en ergens ook opgedrongen over hoe je moet zijn, en hoe je succesvol overkomt, en hoe je een betere versie van jezelf kan zijn. Maar dat bestaat toch niet?” aldus Elise.

Bekijk Winteruur via VRT NU 
Ga naar canvas.be
Facebook   Youtube   Instagram   Twitter