Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 16 december 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Nieuw coalitieakkoord: wat zijn de fiscale plannen?
VVD, D66, CDA en ChristenUnie presenteerden woensdag het nieuwe coalitieakkoord. Welke fiscale plannen staan er in? Onder andere betalen naar gebruik voor alle automobilisten, afschaffing van de verhuurderheffing en de verruimde schenkingsvrijstelling eigen woning. Accountancy Vanmorgen zet alle fiscale voornemens op een rij:
Lees verder »
Open brief Douma aan NBA-leden: voor de Kerst inhoudelijke verantwoording
Kris Douma had zich zijn eerste dagen als voorzitter van de NBA anders voorgesteld en wil Marcel Pfeijffer graag als NBA-ingeschreven accountant behouden. Dat schrijft hij in een open brief aan alle NBA-leden op accountant.nl.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Haal in 2022 meer uit jouw TIJD

Veel werk en voldoende aandacht blijven geven aan je klanten? Als accountant heb je vaker tijd te kort, dan te veel. Download daarom TIJD magazine van Basecone en krijg hacks en tips van toonaangevende accountants.

Lees verder »
Arbeidsmarkt, ondernemen en digitalisering: wat staat er in het nieuwe coalitieakkoord?
Welke plannen heeft de nieuwe coalitie op het gebied van de arbeidsmarkt, ondernemen en digitalisering? Er komt onder anderen een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor alle zelfstandigen en de verschillen tussen vast en flex moeten verder worden verkleind. Accountancy Vanmorgen zet op een rij wat er in het woensdag gepresenteerde coalitieakkoord over is te vinden:
Lees verder »
Kwartiermakers zoeken deelnemers voor experiment met intermediair
De Kwartiermakers Toekomst Accountancysector zoeken gemeenten, woningcorporaties, bouwondernemingen en transportondernemingen die deel willen nemen aan het experiment met het ‘intermediairmodel’ dat komend jaar van start zal gaan.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Verduurzaming: 5 interessante subsidies in 2022

Krijg jij ook steeds meer klantvragen over verduurzaming? Lees welke 5 duurzaamheidssubsidies mooie kansen bieden voor jou of je klanten in 2022! Bekijk ook wat je wél en niet moet doen om deze succesvol aan te vragen en je klanten optimale ondersteuning bij de aanvraag te kunnen bieden.

Lees meer »
Help de zzp’er de pensioendrempel over
Zzp’ers ervaren behoorlijk wat drempels als het gaat om hun pensioen. Zo kan slechts de helft uit de voeten met het begrip fiscale jaarruimte. Marike Knoef, hoogleraar economie in Leiden en bestuurder van denktank Netspar, pleit voor een vast belastingvrij basisbedrag dat de zelfstandige mag inleggen. Ook raadt ze integraal advies aan. ‘De zzp’er heeft […]
Lees verder »
Marcel Pheijffer is een held. En u?
Marcel Pheijffer is een held. Waarom? Marcel zet zich reeds jarenlang in om accountants op te leiden, constructief mee te denken hoe het accountantsberoep verbeterd kan worden, maar vooral om de “heilige huisjes” binnen het beroep ter discussie te stellen. De meest recente discussie over de nieuwe beroepsregels omtrent fraude heeft ertoe geleid dat Marcel […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Standaardiseren met RGS: werk aan de winkel!

Op 30 november 2021 vond de Dag van RGS plaats, met sprekers als de Belastingdienst, CBS, financiële dienstverleners en softwareleveranciers. Albert van Ruijven, accountancy adviseur bij Twinfield, woonde dit digitale event bij en zette zijn belangrijkste bevindingen voor je op een rij.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Accountancy nieuwe stijl: de backoffice accountant als adviespartner

De sterk toenemende automatisering en robotisering heeft ervoor gezorgd dat de rol van een backoffice accountant is veranderd. Hoe de moderne backoffice accountant er precies uitziet? Dat ontdek je in dit blog.

Lees verder »
NBA-bestuur: ‘wij herkennen ons niet in de kritiek’
Het bestuur van de NBA heeft gereageerd op de geruchtmakende column van Marcel Pheijffer waarin hij forse kritiek uit op de NBA en aankondigt zich uit te laten schrijven als accountant.
Lees verder »
In vijf stappen data-analyse toepassen
Veel accountantskantoren vinden dat zij met data-analyse moeten starten, maar weten niet goed waar zij moeten beginnen. Deze vijf stappen helpen je op weg.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Veel zorgorganisaties zien rekening accountants in 2020 fors oplopen, Big Four leveren in
Gemeente Vlaardingen sluit belastingontduikende supermarkt
Kleine zelfstandigen willen Tozo terug, ‘maak plan om nieuwe lockdowns te voorkomen’
Internetconsultatie alternatieven aanpak dividendstripping gestart
OPLEIDINGEN
Juridische en fiscale aspecten thuiswerken
Register Belastingadviseurs
31 december 2021
Wet arbeids­­voorwaarden gede­ta­cheerde werknemers in de Europese Unie (WagwEU)
Extendum
31 december 2021
Online cursus Btw en bcf-aspecten gemeentelijk grondbedrijf
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
9 maart 2022
VACATURES
Salarismedewerker Interim en Detachering
Rikst
Groningen
Accountant, Amstelveen
Stolwijk Registeraccountants en Belastingadviseurs
Senior Assistent Accountant
Schuiteman
Ede
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN