Ontdek de natuur met Roots - 20 september
Roots

Natuurwandelen

NIEUWE ROUTE: DOOR DE SOESTER DUINEN

De Soester Duinen vormen geologisch gezien een interessant gebied en eromheen ligt een afwisselend bos. In de nieuwe Roots van oktober vind je een paddenstoelenwandeling door dit natuurgebied tussen Soest en Amersfoort. Maar waarom is het hier zo rijk aan paddenstoelen?

Roots

Natuur in september

LICHTGEVENDE BLADKONING

De vogeltrek komt in september echt goed op gang. Kijk deze week uit naar de bladkoning. Een pareltje met gele wenkbrauwstrepen uit het Verre Oosten. Op de Waddeneilanden maak je de beste kans om dit 9 cm kleine vogeltje te spotten.
Foto: Agami / Markus Varesvuo

Roots

Natuurkennis

ZONVLINDERS

Roots beantwoordt maandelijks de leukste en meest interessante natuurvragen van lezers in de rubriek Wat een vraag! Deze bijvoorbeeld: dagvlinders moeten zich eerst opwarmen in de zon voor ze kunnen vliegen, maar hoe werkt dat bij nachtvlinders?
Foto: Kars Veling

Roots

Nieuw natuurboek

DOE-BOEK VOGELS

Het Doe-boek Vogels van Roots is de opvolger van het succesvolle Natuur Doe-boek, dat inmiddels in diverse talen is uitgegeven. Het Doe-boek Vogels brengt op een vrolijke en creatieve manier de natuur dichterbij. Met puzzels, kleurplaten en prachtige illustraties wordt de vogelwereld in beeld gebracht. Een inspirerend boek voor jong én oud.

In de nieuwe Roots van oktober:

  • Fotowedstrijd 2018: de winnaars
  • Ode aan de populier
  • Staarten (met een verhaal)
  • Natuurommetje: Otterlose Bos
  • Actueel: China weigert ons plastic
  • Wandelroute: de Soester Duinen
  • Bialowieza: Europa's laatste oerbos
Roots
Roots

Dierenwereld

7 WEETJES OVER DIERENOREN

Kort lang, groot, klein, harig of helemaal niet. De natuur kent nogal wat oren. Welke zijn er, waar zijn die oren – naast horen – nog meer goed voor en wat horen dieren eigenlijk?
Foto: iStock

Roots

Roots-vogelreis

EXTREMADURA: WAANZINNIG VEEL VOGELS ZIEN IN 1 WEEK

Monniksgier, hop, grote trap of de Spaanse keizerarend, welke vogels zou jij willen zien in Extremadura? Volgend voorjaar (vertrek 17 maart) organiseert Roots in samenwerking met BirdingBreaks een heerlijke vogelreis naar deze Spaanse regio waar zo’n 340 verschillende soorten vogels leven.
Foto: Marina de la Ruelle

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter
Copyright © 2018 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer