Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 17 februari 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Flynth en RB lanceren Fiscale Stemwijzer
Op initiatief van Flynth en het RB is er een nieuwe stemwijzer gelanceerd: de Fiscale Stemwijzer. In deze Fiscale Stemwijzer worden de belastingmaatregelen vergeleken uit de verkiezingsprogramma’s van de (grotere) politieke partijen.
Lees meer
 
 
SCP: Herziening pensioenstelsel leidt niet tot meer vertrouwen
De pensioensector is druk bezig om het stelsel onder de loep te nemen, maar zal de herziening van het pensioenstelsel het geschonden vertrouwen herstellen? Volgens het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) niet, zo blijkt uit het rapport ‘Kwesties voor het kiezen’.
Lees meer
 
Whitepaper ‘Je eigen administratiekantoor starten’ Advertorial

Lees praktische tips over alles wat je tegenkomt bij de start van een nieuw kantoor! Zoals rechtsvorm kiezen, strategie bepalen, risico’s voorkomen en nieuwe klanten aantrekken.

Download gratis =>

 
Klant vraagt geen communicatieve vaardigheden van accountant. Wel snelheid en branchekennis…
De wensen van de accountant en de ondernemer lopen niet altijd synchroon. Accountants stellen dat zij als beroepsgroep meer tijd, aandacht en geld moeten besteden aan bijvoorbeeld coaching en communicatie. Ondernemers vinden dat eigenlijk helemaal niet zo belangrijk. Bovenaan hun lijstje staat branchekennis en reactiesnelheid. De onlangs gepubliceerde MKB Business Barometer van Exact legt verrassende […]
Lees meer
 
 
Tweede Kamer neemt wetsvoorstel vereenvoudiging beslagvrije voet aan
De Tweede Kamer heeft donderdag 16 februari het wetsvoorstel vereenvoudiging beslagvrije voet aangenomen. Daarmee zetten staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en minister Blok van Veiligheid en Justitie een belangrijke stap naar een betere bescherming van het bestaansminimum van mensen met schulden, aangezien zij voor hun basale levensonderhoud kunnen blijven beschikken over een minimum […]
Lees meer
 
Hoe kunnen professionals het klantcontact verbeteren? Advertorial

Met de Expectations Monitor brengt u zelf de verwachtingen van klanten in kaart, waardoor u tijdig op veranderingen kunt inspelen. Het is een hulpmiddel voor de professional om met de klant hierover het gesprek aan te gaan. Het ondersteunt de klantrelatie, uw organisatie wordt klantgericht en enthousiast.

Ik wil informatie over een proefperiode! =>

 
Nationale ombudsman start onderzoek MijnOverheid.nl
Volgens de Nationale ombudsman kan MijnOverheid.nl met de digitale berichtenbox uitkomst bieden, maar lopen veel mensen tegen problemen aan waardoor ze belangrijke informatie en voorzieningen missen. Of dat beter zou kunnen? De Nationale ombudsman start een onderzoek vanuit het perspectief van de gebruiker.
Lees meer
 
 
PWC: Verhuur garageboxen vaak belast met BTW
Verhuurt u of uw bedrijf garageboxen? Dan kan het zijn dat deze belast is met BTW. PWC meldt een zaak waarin hier sprake van was. In deze zaak was het oordeel van de Hoge Raad dat de verhuur van garageboxen vaak BTW-belast is.
Lees meer
 
Vermogen in box 2 en 3 in 2017: wat te doen met de afkoopsom pensioen? Advertorial

Per 1 januari 2017 is de belastingheffing in box 3 gewijzigd. Wat betekent dit voor de belastingdruk over vermogen? En is het zinvol om al dan niet te gaan boxhoppen? In plaats van een vaste 4% geldt voortaan een forfaitair rendement dat afhankelijk is van de omvang van het vermogen.
Jeroen Knol brengt op 29 maart uw kennis op peil en zorg ervoor dat u op de hoogte bent van alle ontwikkelingen en nieuwe afwegingen rondom vermogen in box 2 en 3.

Meer info en aanmelden =>

 
Verkiezingsprogramma: CPB toont extra groei voor alle partijen
Donderdag 16 februari heeft het Centraal Planbureau de doorrekening van de verkiezingsprogramma’s kenbaar gemaakt. ‘Keuzes in Kaart 2018-2021‘ omvat een analyse van de financieel-economisch keuzes van de elf partijen VVD, PvdA, SP, CDA, D66, ChristenUnie, GroenLinks, SGP, DENK, VNL en de Vrijzinnige Partij. Wat blijkt? De onderlinge verschillen zijn groot, maar alle partijen profiteren van […]
Lees meer
 
 
Financiële risico’s: Hoe goed schatten wij ze in?
Hoe goed zijn wij Nederlanders in het inschatten van financiële risico’s? We denken dat dat wel snor zit. Uit onderzoek van verzekeraar Allianz naar de financiële geletterdheid van consumenten in tien West-Europese landen blijkt echter dat dat toch tegenvalt. De basiskennis is er wel, maar in risico’s inschatten zijn we minder sterk.
Lees meer
 
 
Familiewaarden van onschatbare waarde voor concurrentiekracht
Familiewaarden blijken in de concurrentiestrijd van groot belang. Het goed laten doorklinken van die waarden in het beleid en in de communicatie, draagt bij aan de continuïteit van het familiebedrijf. Die conclusie trekken het Erasmus Centre For Family Business (ECFB), BDO Accountants & Adviseurs en Rabobank in een gezamenlijke publicatie met over het proces van […]
Lees meer
 
 
KPMG gekozen tot een van de beste D&A-adviseurs
KPMG is door het internationale onderzoeksbureau Forrester uitgeroepen tot een van de meest vooraanstaande adviesbureaus op het gebied van Data & Analytics.
Lees meer
 
 
ACM waarschuwt voor telefonische verkoop op online abonnementen
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) ontvangt via ConsuWijzer opvallend veel meldingen over agressieve telefonische verkoop van abonnementen op online kortingsdiensten. ACM waarschuwt consumenten om zich niet onder druk te laten zetten door bedrijven die dergelijke praktijken toepassen.
Lees meer
 
 
Ondernemersvertrouwen in jaren niet zo sterk geweest
Het ondernemersvertrouwen is in het eerste kwartaal van 2017 in nagenoeg alle sectoren sterk verbeterd. Onder ondernemers in de industrie, detailhandel, groothandel, verhuur van en handel in onroerend goed en zakelijke dienstverlening bereikte de stemming in het eerste kwartaal van dit jaar het hoogste niveau sinds de start van de meting in 2008.
Lees meer
 
Waarom en hoe accountants hun verdienmodel moeten aanpassen Contentpartner
Als accountants- of administratiekantoor staat u voor strategische keuzes. Veranderende cliëntbehoeften en ingrijpende technologische ontwikkelingen zorgen ervoor dat u zaken anders moet gaan aanpakken. Een nieuw verdienmodel is binnen handbereik. Maar hoe werkt dat? En wat zijn de voordelen?
 
Begeleidingsdagen (contactdagen) Assurance voor de praktijkopleiding accountancy-mkb Opleiding
Trainees in de praktijkopleiding AA, accountancy-mkb, kunnen voor het werkdomein assurance kiezen voor de variant waarbij klanturen gecombineerd worden met begeleidingsdagen (contactdagen). Full•Finance Opleidingen is geaccrediteerd door de Raad voor de Praktijkopleidingen voor het verzorgen van deze dagen. De eerste begeleidingsdag is gepland op 23 februari in Apeldoorn. Deze dag heeft als onderwerp de beoordelingsopdracht.
 
Zelfstandig kantoorleider bij Finovion Vacature
Bent u ook van mening dat het anders moet en kan binnen de accountancy? Moeten wij niet meer tijd besteden aan het klantcontact en bredere advisering in plaats van ons met randzaken bezighouden? Finovion neemt aangesloten kantoren veel tijd uit handen en bespaart geld door samen te werken met elkaar. Wie is Finovion? Finovion (www.finovion.nl) […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn