6-daagse cruise, vertrek 7 augustus 2021 vanuit Rotterdam Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Klik dan hier...

Nieuw: kunst- en cultuurcruise door de Zuidelijke Nederlanden

Aan boord van het 5-sterren luxe hotelschip Amadeus Silver III

Geachte Do,

Omdat we weten dat velen van u ook kunst- en cultuurliefhebbers zijn én houden van luxe en comfort laten we u graag kennismaken met een nieuwe themareis: een kunst- en cultuurreis door de Zuidelijke Nederlanden. Zeker in deze tijd extra fijn: veilig en vertrouwd op reis in eigen land. 

Maak een comfortabele cruise langs verschillende havenplaatsen met hun rijke geschiedenis en monumentale actualiteit: wereldhaven Rotterdam, kunststad Antwerpen en historische parels als Dordrecht, Veere en Hoorn vertellen samen een boeiend verhaal over de vaderlandse geschiedenis. Tijdens de excursies én aan boord wordt uitgebreid ingegaan op het Nederlandse geschiedverhaal. U ontdekt de pracht en praal van onze kunstgeschiedenis in diverse kerken en musea, met bijzondere tentoonstellingen en hooggewaardeerde kunstwerken. Aan boord van uw luxe hotelschip Amadeus Silver III geniet u van alle comfort, luxe en ontspanning die u zich maar kunt wensen. Gaat u met ons mee? 

Bekijk of boek deze reis

Met geuzen, patriotten en schilders langs historische havenplaatsen

Voordat uw luxe hotelschip vertrekt uit Rotterdam kunt u eerst kennismaken met een aantal iconische plaatsen van deze havenstad: de Kunsthal, het Maritiem Museum of S.S. Rotterdam. Tijdens het diner aan boord gaan de trossen los en vaart u richting de historische stad Hoorn aan het Markermeer. Een stadswandeling voert langs monumenten als de Noorderkerk, de Waag, de Hoofdtoren en het veelbesproken standbeeld van Jan Pietersz. Coen. Het Westfries Museum toont de vele kunsthistorische schatten van Hoorn met een rijke verzameling schilderijen en bijzondere historische objecten. Een stuk zuidelijker is het prachtige panorama van Dordrecht al eeuwenlang een inspiratiebron voor kunstenaars. De Grote Kerk domineert de oude binnenstad, waar daarnaast in het Dordrechts Museum en Huis van Gijn talloze bijzondere collecties te bewonderen zijn. 

De historische parel Veere is met haar Schotse huizen getuige van de grote welvaart die ontstond door de overslag van Schotse wol. Daarnaast vindt u hier de robuuste Grote Kerk, een markant monument dat veel niet-liturgische functies heeft gehad. Tegenwoordig wordt ze gebruikt voor exposities en op dit moment is er het werk van de ‘Veerse joffer’ Lucie van Dam van Isselt (1871-1949) te zien. Een aanrader! In Antwerpen is de Sint-Carolus Borromeuskerk een hoogtepunt van de -barokke- contrareformatie. Samen met de laatgotische Sint-Pauluskerk, die beschikt over een bijzonder waardevol kunstpatrimonium van o.a. Rubens, Van Dyck en Jordaens, twee absolute bezienswaardigheden! 

Bekijk of boek deze reis

Uw verblijf: hotelschip Amadeus Silver III

U bent van harte welkom aan boord van de Amadeus Silver III, een van de allermooiste hotelschepen van Europa! De innovatieve en luxe inrichting van de royale cabines aan boord van dit riviercruiseschip zorgen ervoor dat het u aan niets zal ontbreken.

De cabines zijn verdeeld over drie dekken. Op het Mozartdek en op het Straussdek bevinden zich de A- en B-cabines van 17 m² met een innovatieve horizontale panorama schuifpui, waarvan het bovenste gedeelte volledig geopend kan worden en welke op deze wijze tevens dient als Frans balkon. Op het Mozartdek liggen ook enkele suites van maar liefst 26 m², met een privé verandabalkon. De cabines op het Haydndek hebben een oppervlakte van 16 m² en beschikken over kleinere vensters die niet geopend kunnen worden.

Vanuit de sfeervolle salon op het Mozartdek en de openlucht lounge, het ‘River Terrace’, kunt u heerlijk genieten van de prachtige panorama’s die aan u voorbij trekken. Welkom aan boord! 

Kunst- en cultuurcruise door de Zuidelijke Nederlanden

6-daagse reis, vertrek 7 augustus 2021, v.a. € 1.598,- p.p.

Bekijk of boek deze reis

Hannick Reizen maakt deel uit van de FST Group

Hannick Reizen

info@hannick.nl 

070 - 319 19 29

www.hannick.nl 

Facebook Twitter Instagram

Wilt u deze e-mail liever niet meer ontvangen? Klik dan op onderstaande link om u af te melden. 

Afmelden